Reacties

Borduren hip en anders: kleding, accessoires en interieur — 15 reacties

 1. Leuk en deed het graag. Ik zou het nu ook nog wel willen doen, als er voldoende tijd is. Voor een geboorte bijvoorbeeld, want dat vind ik dan wel speciaal. Heb nog 2 dingen 'af' liggen waar een lijstje omheen kan. Maar wat moeten we er eigenlijk mee? Dus blijft het ergens gezellig in een stoffig plastictasje achterin de la liggen. Zou het niet meer aan de muur willen. Zo vonden we bij mijn ouders ook nog het een en ander. Een merklapje van oa. mijn oma uit begin 1900. Lag jaren bij mijn moeder in een zakje achterin de kast. Zus heeft het meegenomen. Ik vond het prima, heb er niets mee. Dus voordat onze kinderen ons huis leeg moeten plukken, zal ik zorgen dat mijn borduurwerkjes en merklap van de lagere school ook maar weg zijn. Zou ik nu dus ook wel kunnen doen als ik ze weer eens tegen kom. Onze kinderen zouden er toch niets meedoen en weg is weg.

 2. Borduren doe ik met vlagen. Ik heb het een en ander ingelijst aan de muur hangen en ben bezig met een kussenovertrek met rozen. Die vind ik wel leuk voor aan de muur. Als kussen is een borduurwerk zo weg, weet ik uit ervaring. Dat slijt zo snel.
  Ik heb straks twee bijpassende borduurwerken met rozen. Misschien koop ik de derde er ook nog bij. Mag ik wel wat harder werken want degene die ik nog af moet maken heb ik al een jaar of tien.
  Laatst een grote ingelijste berenmerklap weg gedaan. Kinderen volwassen, wat moet je er dan nog mee en zoons vonden niet dat ik het hoefde te bewaren. Heb er wel een paar foto's van gemaakt. Heb heel goede herinneringen aan de periode dat ik hem maakte en zwanger was van onze tweede.
  Ik borduur aan de hand van een werktekening op papier en dan uittellen op de stof. Je hebt al voorgedrukte tafelkleden van vooral Pasen en Kerst (tenminste, dat herinner ik me), maar die zal ik niet snel maken want wij vieren die feesten niet. Of ik zou hem voor iemand anders (af)maken. Dat heb ik al eens gedaan voor borduurwerk dat voor mijn moeder te fijn was en ze moeite had met de naald.
  Op de basisschool kregen we nog handwerken in de jaren 70. In het begin vond ik het helemaal niet leuk en moest ik het thuis afmaken om het af te krijgen. Dan hielp mijn moeder mij :-). Het duurde dus even voordat ik lol kreeg in handwerken.
  Maar ben nog steeds niet van de frutsels zoals gehaakte gebakjes enzo.

 3. Ik borduur graag al kan ik het minder lang achtereen dan vroeger. En intusen heb ik er ook een leesbrilletje voor nodig.

  Ik heb vor mijn beide kinderen een geboortelap geborduurd en die hangen ingelijst op de overloop op 1 hoog.
  In de woonkamer hangen 2 geboorduurd katten aan de muur. Ik ben met 3 verschillende werkjes bezig. Momenteel ben ik voor een kennis eenborduurwerk aanhet afmaken omdat ze het zelf niet meer kan zien. Het borduurwerk is nog van haar oma geweest.

  Ik ben de enige die borduurd en handwerkt in de familie. Maar ik vind het heerlijk om te doen, maar ik moet oppassen het niet te lang achtereen te doen omdat ik de volgende dag anders niks kan.

  Ik heb ook toen mijn oudste geboren was zelf geborduurde geboorte kaartjes de deur uit gedaan. Met een ooievaar, babietjes, beertje. Ik heb van elk kaartje nog 1 voorbeeld liggen.
  Jarenlang ook zelf geborduurde kerstkaarten de deur uit gedaan. Maar dat is me nu teveel werk.

  Iets wat ik nog steeds niet onder de knie heb is haken, terwijl ik het graag wil leren. Het lukt me maar niet. Wie weet valt ooit het kwartje.

 4. Dat plaatje vind ik geweldig. Ik kan ook alleen kruissteekjes borduren. Heb al tien jaar een schilderijtje liggen dat bijna af is, maar ik maak het maar niet af. Wie weet is deze blog dan weer een zetje om het op te pakken...

 5. Wat leuk. Ik mocht graag moeilijke telpatronen borduren. Door de artrose in mijn vingers gaat het niet meer zo makkelijk. Maar als ik het zo zie, dan kriebelt het wel. Voorlopig blijf ik nog even steentjes plakken - diamond painting. ;-)

 6. Wat een leuk artikel over handwerken. Ik borduurde altijd graag en heb me gisteren aangemeld voor "Randje per week". Heb nog heel wat borduurwerk liggen waar na de verhuizing geen plaats meer voor is. Jammer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder