Reacties

Hoe geld besparen als gezin: 30 bespaartips — 50 reacties

 1. Weet je, ik was de afgelopen weken best bezig met besparen. Waarom het mij niet lukt. Grootste boosdoener is gewoon dat ik het betalen kan. Ik zie de noodzaak nog niet echt. Zodra er dingen zijn die ik moet opgeven tuurlijk dan ga ik echt wel kijken waar ik besparen kan. Maar als er nu iets niet lukt, dan weet ik dat het de maand erop wel lukt en dat er geen man overboord is. Ik mis dus eigenlijk prikkels om te besparen en zie momenteel nog geen voordelen. Ik zie mijzelf niet naaien of zo. Zeker niet als ik in budget winkels koop, het kost geen drol dus dan ga ik het zeker niet maken. Maar ik wil wel bezig gaan met een moestuin.

  • Als je geen innerlijke motivatie hebt kan ik me goed voorstellen dat het niet lukt. Het is net als bij hardlopen. Je moet als het ware je 'haakje' vinden. Iets binnen in je wat je vooruit duwt.

   En als de noodzaak er niet is, en het voelt ook niet als een uitdaging of zo, kan ik me voorstellen dat het zo ook prima kan.

 2. De scholen waren ver weg,eerst in een buurplaats, later een basisschool op drie kilometer van ons huis. Nooit de auto genomen, altijd gefietst, met een omweg zelfs want die weg was veiliger. Het is ook een kwestie van volharden, en ik wilde dat ze goed leerde fietsen, met verkeer konden omgaan. Verder gebruikten de kinderen de tijd ook om de dagelijkse dingen van zich af te babbelen. Heel nuttige tijd samen dus(net als samen afwassen) Voortgezet onderwijs was weer verder, elf kilometer fietsen en alleen bij echt noodweer kon dochter de bus nemen. Beweging zeker tijdens de pubertijd vond ik belangrijk. En de route loopt door de natuur dus ze leerde ook een stukje ontstressen(niet onbelangrijk dat je dit ook al jong leert)

  • Drie kilometer is ook goed te fietsen inderdaad. Mijn kinderen moeten ook een eind fietsen naar de middelbare school, maar dat is inderdaad best handig. Zo komen ze heel natuurlijk aan hun beweging.

 3. Mooi lijstje met bespaartips. K Let met kleding meestal wel op wat in de uitverkoop is op dat moment. Straks ga ik weer beginnen met fruithapjes en groentehapjes. Ik vries dan ook wat in, en weeg het af, dat scheelt ook, ipv elke keer een potje of vers te moeten maken.

 4. Goeie tips! Ik moet van mijzelf ook echt beter gaan opletten. Ik geef veel te graag uit, en dat is niet altijd even handig. Ik heb soms echt een té groot gat in m'n hand. Niet goed.

 5. Ik vind de tips die je geeft erg handig, sommige van de tips doe ik al en de ander ben ik nog aan het uitproberen. Kinderfeestje probeer ik niet altijd over de top te doen.

 6. Wow, knap 50 euro voor een gezin an 4 personen! Ik hou mij er zelf nooit zo mee bezig, maar wanneer ik ooit eens kinderen krijg, zal dat vast heel snel veranderen hahaha! Leuk geschreven!

 7. Mooi artikel en handige tips! Zelf ben ik nog geen moeder, maar ik stuur het door naar mijn vriendinnen die al een kleine hebben. Komt hen zeker van pas!

  • Ik vind boeken ook duur, en haal ze daarom altijd uit de bibliotheek. Het is al best lang geleden dat ik een boek kocht terwijl ik enorm van lezen houd.

 8. Tuinieren is heel leuk, maar groente uit de tuin is niet bepaald gratis. Er gaat nog best wat geld zitten in aanleg van de tuin (goede grond), gereedschap (investering natuurlijk maar duurt wel een aantal jaar voordat je dat eruit hebt), zaden of kiemplantjes, bemesting, bescherming tegen ongedierte (bijv. netten), en water. En dan moeten al je plantjes goed opkomen en niet opgegeten worden of ziek worden.
  Als het je om het geld gaat kun je beter alleen fruit in de moestuin zetten. Aardbeien, frambozen, bessen etc kun je zelf goedkoper verbouwen. Maar groentes zijn in de supermarkt meestal toch echt voordeliger.
  Maar het is leuk om te doen, gezond (beweging en lekker buiten), en kinderen leren er ook veel van.

 9. Wat een fijne lijst met bespaartips! Een aantal dingen doe ik ook standaard, maar er staan nog genoeg tips tussen waar ik iets aan heb! € 50 voor 4 personen vind ik knap, maar ik vraag me wel af of ze dan ook 's avonds genieten van een stukje vlees of een bijvoorbeeld een wijntje.. als de ruimte er niet is in het budget dan snap ik dat, anders zou ik er niet voor kiezen.

 10. Ik ben dan geen moeder, maar erg goede tips. Wat ik nog wel wil toevoegen is: als je kind naar voortgezet onderwijs of verder gaat, bekijk dan de boekenlijst. Sommige moeten gekocht worden en sommige gehuurd. Check op internet voor goedkopere boeken. Op mijn HBO opleiding had ik zelfs boeken gekocht, die ik aan het eind van mijn studie nog in de folie had zitten. Zonde van mijn geld!

 11. Hele goed tips! Mijn moeder was een zogeheten bijstandsmoeder en die deed al deze dingen. En daardoor heb ik dat ook weer meegekregen. Net als mijn zusje, die wel moeder is. :)

 12. Ik ben er eigenlijk nooit zo bewust mee bezig. Misschien goed om dat juist wel tedoen. Nu ik deze tips van je lees, zie ik dat er best een aantal punten zijn die eigenlijk al uit gewoonte doe...

 13. Wauw, 50 euro per week. Geweldig knap. Ik klik straks even door! Ook al ben ik geen moeder, hier zitten ook voor mij handige tips tussen. En anders zeker voor later!

 14. Loop vaker langs de kringloop. Heel gaaf om bewust met geld te zijn en spullen goedkoop op te kopen.
  Gordijnen koop ik goedkoop bij yisk en Ikea. En ik let altijd op met boodschappen. Goede tips geef je hier!!

 15. handige tips, het meeste doe ik al wel haha. sommige dingen zullen hier ook echt niet van toepassing zijn zoals met de auto naar school, we hebben geen auto dus al zou die verder weg op school zitten wordt het nog fietsen haha.

  • Woon je in een stad met goed openbaar vervoer Lotte? Een leven zonder auto lijkt mij ook best fijn, maar kan helaas niet goed op het platteland.

 16. Wat een goede en handige tips. Het meeste doe ik wel alleen breng ik mijn dochter wel met de auto naar school omdat ik ivm bekkeninstabiliteit niet fietsen kan

 17. Fijne lijst met tips voor ons moeders. Ik pas zeker al een aantal toe. In het begin was ik er niet zo mee bezig maar hoe ouder je kind word hoe meer je bezig bent op te besparen.

 18. Wat een goed artikel zeg! Toen ik zwanger was zijn wij al begonnen met besparen haha. Zo kreeg ik onwijs veel kleertjes en won ik ze via facebook veilingen. Ik heb zelfs de babykamer voor mijn eerste prinses compleet ingericht voor € 0.50 haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder