Reacties

Na Manchester — 10 reacties

 1. Ik kijk vlak na een eerste aankondiging van een ramp niet naar nieuws en Twitter. Dit om mijn hoofd leeg te houden wat betreft beelden. Ook zorg ik dat ik bewust wat anders doe(doe ik elke dag als afsluiting al, maar dan nog extra dus) Psychohygiene noemt men dat ook wel in de nazorg bij rampen.
  Als ik al nieuws volg, doe ik dat op CNN, die geven namelijk de feiten weer, geen meningen en invullingen.Een groot verschil met Nederlandse hijgjournalistiek.

  • Psychohygiëne, wat een goed woord zeg! Dat kende ik nog helemaal niet Greet.

   En hijgjournalistiek vind ik ook heel treffend geformuleerd!

 2. Grappig dat Greet CNN onafhankelijk noemt. In de VS wordt deze zender Clinton's News Network genoemd.
  Ik doe mijn best niet teveel negatief nieuws te zien/lezen wat ik best lastig vind omdat ik ook wil weten wat er gebeurd. Ik lees diverse soorten media en luister ook wel naar de radio. Helaas vind ik de berichtgeving tegenwoordig vaak erg eenzijdig. Elke kritiek wordt afgedaan als: populisme, rascisme en islamofobie. Dat voelt niet echt meer als democratie. Respect mag er zijn voor diverse meningen en niet alleen de zgn 'politiek correcte'.
  Ik lees graag artikelen van Elsevier. Afshin Ellian is mijn favoriete columnist.
  Verder haal ik ook info van bv zerohedge.
  Het is een tussenweg vinden. Wat me opvalt is dat er vaak belangrijk nieuws niet in de media komt. Zoals bv het voorstel van het IMF om op alle spaartegoeden in de EU een eenmalige belasting te heffen van 10%.
  Het nieuws van Manchester vond ik verschrikkelijk. Die moeder die zo ongerust was over haar vermiste dochter. En dan de dag erna een foto van haar zien en te lezen dat dit meisje een van de slachtoffers is. Dan zitten tranen heel dichtbij.

 3. Zulke afschuwelijke gebeurtenissen zijn er regelmatig. In Afrika of in Syrie,verder van ons bed en er wordt minder aandacht aan besteed in de media. Maar net zo erg.
  Ik wil wel weten wat er in de wereld gebeurd maar hoef niet alle nare beelden daarvan te zien. Liever lees ik achtergondverhalen in een krant.
  De berichtgeving is volgens mij niet eenzijdig, ik hoor en lees zeer verschillende geluiden over deze akelige gebeurtenissen.

 4. Zolang er nog hele volksstammen zijn die de enorm grote aanwas van gelukszoekers welkom blijven heten, liggen dit soort onderwerpen, helaas nog erg gevoelig.
  En zolang de meesten zich beperken tot het Staatsgecensureerde politiek correcte geestelijk voedsel van de NOS, zal er niet veel verandering plaatsvinden. Klaarblijkelijk vindt men programma's als boer zoekt vrouw en de Teletubbies vele malen belangrijker dan wat ons boven het hoofd hangt.
  Goed vertaalde berichten en nieuws dat we behoren te weten, lees ik in ongecensureerde vorm op E.J. Bron. Weliswaar keiharde feiten waar je niet vrolijk van wordt. Maar vrijheid krijg je niet voor niets. Onze voorouders hebben gevochten zodat wij in vrijheid konden leven. Wij hebben de morele verplichting om dat ook te doen voor onze nazaten.
  Doen we dat niet dan krijgen we een regering die we verdienen. En dat betekent, de ondergang van het Koninkrijk der Nederlanden. Zesenvijftig vredelievende en tolerante landen zijn ons op dezelfde wijze al voorgegaan.

  Ik ben het overigens wel eens met de volgende uitspraak van Putin.
  “Een samenleving die haar kinderen niet kan verdedigen, heeft geen toekomst.”

 5. En zo heeft iedereen weer zijn eigen waarheid. CNN, een blog, visioenen of noem het maar op. Ik ga ervan uit dat alles wat ik zie of lees op zijn minst gekleurd is, maar vermoedelijk gemanipuleerd. Ik kan me heel erg druk maken in mijn hoofd, maar wat lost dat op? Helemaal niets. In tegendeel, het maakt me verdrietig, boos en machteloos.
  Ik probeer er daarom niets van te vinden. Niet dat ik moord en doodslag niet vreselijk vind, maar ik los niets op met haten, bang zijn en verdrietig zijn want wat ik ook denk en vind: het verandert niets aan de buitenwereld maar des te meer in mijn eigen wereld. Het is voor mij de enige manier om ermee om te gaan, denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder