IJs met watermeloen en limoen

Gepost May 27, 2017 in Action, Huishoudelijke beslommeringen / 13 Comments

Nu het buiten tropisch warm is, is het echt weer voor ijs.

Mijn oudste dochter maakte meisjes van watermeloen met een beetje limoen. Gewoon de watermeloen in een blender, en daarna in vormpjes van de Action. De limoen deed ze er bij om het iets minder zoet te maken. Gezond en verfrissend.

ijs

Wat is jouw lievelingsijsje?


13 responses to “IJs met watermeloen en limoen

 1. danielle

  Ik doe ook gewoon parten watermeloen in de vriezer, dan is het ook heerlijk wanneer het bevroren is!

 2. VeggieMo

  Ik ben niet zo’n ijseter. Ik vind het al snel te zoet. In mijn gezin met vier koemelkintoleranten en twee glutenvrijen maak ik wel regelmatig ijs. De mannen zijn er gek op. Ik vind het ook lekker, maar houd me bij een paar lepeltjes. Ik vries overrijpe bananen in. Ik pel ze af, snijd ze in grove stukken en daarna gaan ze in plastic zakjes een dag (of langer, ik heb net altijd voldoende overrijpe bananen). Dan ontdooi ik de bananen een minuut in dthe magnetron (anders trekt mijn blender het niet) en ik doe de bannanestukken in de blender. Aangevuld met sojamelk. Blenderen tot het een soort softijs is. Evt kun je nog ander fruit toevoegen zoals een flinke handvol aardbeien of een schep jam oid.
  Vroeger had ik van die tupperware vormpjes waarin ik ijs maakte. Weggedaan, wat achteraf niet heel handig was.

 3. Marrian

  Ben dol op goed Italiaans ijs, liefst fruit smaken.
  Echter nu ik geen suiker mag, genoodzaakt tot zelf ijs maken.
  Ben gelukkig in het bezit van een ijsmachine en zo lukt ijs maken heel goed met vers fruit.
  Ga recept proberen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.