Algemene tips voor kinderfeestjes

Alleen een leuk kinderfeestje idee hebben is niet genoeg. Schrijf op wat je wilt gaan doen met de geschatte tijden erbij. En een paar korte spelletjes voor als je nog tijd over hebt. En natuurlijk alles al ruim vantevoren klaarzetten! Het leukste is natuurlijk om dit alles rond een thema te doen bijvoorbeeld een Harry Potter kinderfeestje. (Anna)

Om het ijs in het begin te kunnen breken, kan het leuk zijn om alle cadeautjes onder een kleed te stoppen en dan één voor één er onderweg te halen. Zo blijft het spannend wanneer welk cadeautje er onder weg komt. (Monique)

Zorg dat het feestje in evenwicht is, bijvoorbeeld: Knutselen-Ezeltjeprik, taartje versieren-stoelendans, lekker drinken en eten-discodansen. Zo zijn ze afwisselend bezig, enne…maak het niet te lang!!! Voor een feestje met uitsluitend jongens kun je beter ook wat buitenspelletjes doen (weet ik uit ervaring!)
(Tineke)

Als je kind een vriendje of vriendinnetje heeft dat omstreeks de zelfde dag jarig is als jouw kind,geef het kinderfeestje dan samen,kost veel minder (de helft)en is nog gezellig ook. (Ivonne)

Vier die koterverjaardag een jaar niet, moet je zien wat lekker rustig en geen gestress. (Peter)

Slijm maken is leuk om te doen, en daar kunnen ze er mee spelen (Anneke)

Zorg ervoor dat je het zelf ook leuk vindt en zorg voor genoeg hulpjes. (H.)

Bij de gemeente kun je meestal voor heel weinig geld, ongeveer 5 euro per uur de gymzaal van een school afhuren. Als je daar je kinderfeestje geeft,is succes gegarandeerd. Denk maar aan de touwen,ringen,ballen en al het materiaal dat voor handen is,en dat je mag gebruiken. En de kinderen hebben een zee van ruimte om te hollen,tikkertje te doen,en…bedenk het zelf maar. Vooral oudere kinderen vinden de apekooi heel leuk. (Suzan)

Ga met de kinderen een t-shirt bedrukken. (Nicole)

Maak jezelf niet gek en let op hoe de kinderen reageren, en speel in op hun reacties en suggesties. (May)

Maak gebruik van een thema en verwerk dat thema in alle spelletjes, traktaties, uitnodigingen, schminkvoorbeelden en versieringen terug komen. Succes gegarandeerd. (Karin)

Houd het simpel! Kinderfeestje lijken steeds groter en duurder te moeten, met bijvoorbeeld een ingehuurde clown o.i.d. maar kinderen zijn net zo tevreden met het ouderwetse koekhappen en caketaartjes versieren! (Rosalie)

Doe gewoon lekker mee met alle gekkigheid, leuk voor je zelf en voor de kinderen. (Brenda)

Lees ook speurtocht ideeën.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.