16 dingen die je vergeet schoon te maken

schoonmakenAls je het huishouden doet en schoonmaakt dan doe je dat in de regel naar eer en geweten. Maar er zijn een aantal dingen die veel mensen vergeten. Of simpelweg over het hoofd zien! Hier onder een lijstje van 10 dingen de waarschijnlijk vergeet schoon te maken.

16 dingen die je vergeet schoon te maken

 1. De deur rondom de deurklink. Ik weet niet wat het is, maar blijkbaar grijpen we met z’n allen vaak mis als we een deur willen openen. En dat betekent vingerafdrukken rondom de deurklink! Een echte instinker.
 2. Het bakje waar de toiletborstel in zit. Deze heb ik van mijn tante Marietje. Zij wees mij er op dat het bakje viezig was, en dus schoongemaakt dient te worden.
 3. Rondom lichtknopjes. Net als bij deurklinken grijpen we er blijkbaar vaak náást. Ga daarom wekelijks even met een vochtige doek rondom lichtknopjes.
 4. De ramen. Ramen lappen moet regelmatig gedaan worden helaas.
 5. Haarborstel schoonmaken
 6. Bovenop de keukenkastjes. ‘Uit het oog, uit het hart,’ gaat het spreek woord. En aangezien je de bovenkant van je keukenkastjes zelden tot nooit ziet, worden ze vaak vergeten bij het schoonmaken. Maar vergis je niet: het is daarboven vaak hartstikke vies. Om precies te zijn met een mengeling van vettige aanslag vermengd met stof. Zie ook Bovenkant keukenkastjes schoonmaken.
 7. De afwasmachine. De afwasmachine gebruik je om je bestek en serviesgoed schoon te maken. Maar het ding zelf kan ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken!
 8. Het filter van de afzuigkap schoonmaken! Een bekende ontvetter is Dasty van de Wibra.
 9. Kroonluchters. Gisteren was het Halloween, en mijn kroonluchters pasten perfect in een Halloween decor. Niet omdat ik ze had versierd, maar omdat de spinnen dat hadden gedaan. Er zaten allemaal spinnewebben in de kroonluchter. Vergeet ook de ketting waaraan de kroonluchter hangt niet af te stoffen.Toen ik mijn kroonluchter ophing, besefte ik niet dat het ding schoonmaakwerk met zich zou meebrengen : (
 10. De dakgoten schoonmaken
 11. Gordijn rails. Gordijn rails verzamelen stof en worden viezig. Vergeet daarom niet ze regelmatig schoon te vegen met een vochtige doek.
 12. De dekbedden. Het is wel zo fris om dekbedden 1 keer per jaar te wassen.
 13. De pootjes van de keukenstoelen. Veel mensen halen wel een doek over het zitvlak van de keukenstoelen. Zeker als ze kinderen hebben. Maar vergeet de onderkant van de pootjes niet. Want die kunnen verbijsterend vies worden.
 14. De wasmachine reinigen. Net zoals de áfwasmachine is het verstandig om die regelmatig schoon te houden.
 15. De stofzuiger: nog zo’n apparaat dat je gebruikt om schoon te maken en dat zelf vaak vergeten wordt.
 16. Je luxaflex. Zie ook luxaflex schoonmaken met Dasty.

Samenvatting

In deze post noemde ik 10 dingen die vaak vergeten worden bij het schoonmaken. Daarbij zijn nota bene 3 apparaten die je gebruikt om schoon te maken!

Het zijn van die kleine dingen, die toch wel een groot verschil kunnen maken. Hopelijk heb je er wat aan : )

Leestips

Aanvullingen zijn van harte welkom! Welke van de 10 punten herken jij?

Similar Posts

43 Comments

 1. Onze helse kroonluchter maak ik veel te weinig schoon! ALtijd zo’n werk. De vaatwasser maak ik wel vaak schoon, zo blijft de vaat ook schoner

 2. Gordijnrails. Nee die maak ik niet schoon. Wel was ik mijn gordijnen 2x per jaar. De rest wordt maandelijks schoongemaakt dus ik herken dit niet. Ik spraak laatst iemand die vertelde dat ze nog nooit achter of onder de bank heeft schoongemaakt. Daar schrok ik wel van. Ik wil niet weten hoe dat eruitziet.

 3. Ik koop gewoon regelmatig een nieuwe wc borstel, bij ikea kosten ze geen drol ????. De rest van deze dingen maak ik best vaak schoon, wat hier vergeten word zijn idd afstandsbedieningen, toetsenborden en de bestekbak….

 4. Haha herkenbaar.
  Vooral bovenop de keukenkastjes heb er altijd kranten of folie op liggen, maar die vergeet ik ook wel eens te vervangen.
  Stofzuiger doe ik wel geregeld, maar alleen doordat het ook een waterzuiger is, anders zou ik die zo vergeten.

 5. Erg eigenlijk maar inderdaad mijn kroonluchters vergeet ik ook heel vaak. Ga ze meteen maar even onder handen nemen haha!

 6. De binnenkant van de plafonnieres, op een dag zie je een schaduw en kijkt omhoog, ligt er een dode vlieg in en dan maak je het open en zie je ineens ook een centimeter stof.
  De tuit van de theepot. Het theelichtje, de buizen in je keukenkastje onder de wasbak. De binnenkant van het vuilnisbakje, nee niet van het losse emmertje, van de buitenste laag. De onderkant van de tafel, de schaar in de keukenla. De achterkant van de koelkast en diepvries.
  De ventilatieroosters. De meterkast. Dat stukje tussen muur en radiator. Stuur en slot van de fiets. Het stoffen tasje dat je nu al een jaar steeds vult met allerlei dingen. Je handtas. De lader van je telefoon, laptop, tablet. Je breinaalden, de dweilstok. De wasmand, eerst vieze was erin en dan hop de schone erin? De strijkplank. Die aansteker die je al zes jaar bijvult.

  Hmm ja ik weet nogal wat te verzinnen.. Ik ben goed in werk maken.
  Wat je noemde zit in mijn vaste routines. Sommige wekelijks, deuren, lichtknoojes en wcborstelbakjes. Maandelijks, lampen, vaatwasser, wasmachine, keukenstoelen, keukenkastjes. Halfjaarlijks, gordijnrails, gordijen in de was, rails met kwast en stofzuiger, nat doekje.
  En de stofzuiger, elke keer als ik een nieuwe zak pak.

 7. Het viel reuze mee,wat ik vergat. Ik maak wel bewust de bovenkant van de keukenkastjes minder vaak schoon. het wordt nu tijd de kranten daar te vernieuwen.

 8. Dat zijn inderdaad van die dingen die je snel vergeet! Moet ook eerlijk bekennen dat ik de gordijnrails nooit schoonmaak, misschien toch maar eens doen dan.

 9. Lekker blogje voor de maandag. Ik ben namelijk ook niet zo’n poetser, maar de vaatwasser, de wasmachine en de pootjes van de keukenstoelen doe ik altijd wel.

 10. Ik denk dat de plinten vaak vergeten worden bij het schoonmaken. Althans, ik betrap mezelf er toch regelmatig op dat ik bij het dweilen van de vloer de plinten vergeet af te stoffen.De dwarse buizen van de radiatoren onderaan zie ik ook af en toe over het hoofd.
  Wij hebben een losstaande frigo en daarop verzamelt zich af en toe ook een laagje stof.
  Ik denk dat dat de enige zaken zijn die ik af en toe vergeet af te stoffen.

 11. en wat denk je van de telefoon? Als je nog een huistelefoon hebt, is een doekje erover zeer regelmatig niet erg. Iedereen praat er tegen.
  Boven op de koelkast is ook en favorite plekje om te vergeten of niet vaak genoeg en achter keuken apparaten als ze op je aanrecht staan. En kabels/snoeren van alles en nog wat…
  Groet, Wilma

 12. Leuk……
  juist de deurklink en eromheen doe ik heel vaak, de hoef ik daardoor minder vaak de deur te zemen!!
  Wanneer ik bezoek heb gehad doe ik de klinken meteen af!!
  Toetsenbord van de laptop, (mobiele)telefoon en afstandsbediening, dat zijn dingen die ik 1x per week meeneem!

 13. Op de gordijnrails na, maak ik alles regelmatig schoon!
  Telefoons, die krijgen ook regelmatig een sopje! En de onderkant van de bovenkastjes van de keuken, bbrrr daar zitten echt vieze spetters! Ook stofzuig ik de achterkanten van de vriezer en koelkast en regelmatig tussen de radiatoren. Onze kat zit graag op de vensterbank en de radatoren zijn een harenopvangbak!

 14. De gordijnrails maak ik inderdaad eigenlijk niet schoon! Je had nog wel een aantal puntjes waar ik inderdaad niet genoeg aandacht aangeef! Misschien word ik door je blogs nog een schoonmaak wonder ;)

 15. Hier geen gordijnen en afzuigkap ook niet en een kroonluchter moet ik al helemaal niet dat scheelt weer maar de andere doe ik wel ook al is het niet altijd leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.