Huishoudelijke klusjes die je vaak vergeet

huishoud tips‘Kijk eens tante Marietje!’ wees ik trots op de keuken. ‘Hartstikke schoon!

En toen wees mijn tante Marietje mij op een aantal dingen die helemaal niet zo schoon waren. Dingen die je over het hoofd ziet, of waar je niet aan denkt! Dankzij mijn tante Marietje doe ik ze ondertussen wel. Meestal dan. Als ik weet dat ze komt.

Dat zijn zo van die huishoudelijke klusjes die je vergeet. Ik zet ze op een rijtje! Dit zijn de dingen waar ik eigenlijk nooit aan dacht, tot mijn tante Marietje me er op wees.

Huishoudelijke klussen die je snel vergeet

 1. Koffiezetapparaat ontkalken
 2. Snelkoker ontkalken
 3. Magnetron schoonmaken( de kinderen koken daar graag melk in, en laten de melk dan ontploffen…)
 4. Filter van de afzuigkap schoonmaken. Een vet filter veroorzaakt brandgevaar!
 5. Besteklade schoonmaken
 6. Broodmandje schoonmaken
 7. Je wasmachine reinigen
 8. Plinten afstoffen
 9. Met de ragebol langs het plafond gaan om spinnenwebben weg te werken
 10. Bovenkant magnetron schoonmaken
 11. Bovenkanten keukenkastjes schoonmaken. (Door er een krant op te leggen, maak je het jezelf makkelijker. Dan vervang je gewoon alleen even de krant!)
 12. Vuilnisbak van binnen, en van buiten schoon maken met een natte doek
 13. Keukenkastjes van binnen schoonmaken
 14. Deurmat uitkloppen
 15. Deuren afnemen rondom de deurklinken
 16. Plinten boven deuren afnemen
 17. Bovenkant wasmachine en droger schoonmaken
 18. Wasmanden voor vieze was schoonmaken

Wat zijn jouw vergeten huishoudelijke klusjes?

 

18 Responses to Huishoudelijke klusjes die je vaak vergeet

 1. Het komt bij mij grotendeels overeen met jouw lijstje. Er kwam er kortgeleden ook achter toen we ons huis in de verkoop gingen zetten.
  Deuren hebben bij mij geen prioriteit, blijkbaar…. Ik zag er compleet overheen, oeps…

 2. een aantal vergat ik ook regelmatig ,maar daar heb ik iets anders op gevonden , geen broodmandje meer, ben nu alleen dus gewoon uit de zak, koffiezetapparaat de deur uit , drink zelf geen koffie en dochter die wel koffie dronk is het huis uit, voor visite schenk ik ouderwets op, waterkoker voorzien van een schelp wat voorkomt dat je moet ontkalken zou je ook met een koffiezetapparaat kunnen doen, krant op keukenkastjes heb ik ook en magnetron is ingebouwd dus geen bovenkant schoonmaken, deurmat ligt buiten,en afzuigkap heb ik ook niet. pfff scheelt een hoop werk als ik het zo allemaal een nalees

  • Hoe minder spullen hoe minder werk! Dat zeg ik ook altijd tegen de kinderen. Wat dat betref gooi ik graag zooi weg. Dan hoef je het tenminste ook niet meer te onderhouden of op te ruimen.

 3. Als ik dat lijstje zo lees, zijn er gelijk heel veel klusjes die ik regelmatig vergeet. Okee, ik maak de magnetron regelmatig schoon, ook bovenop, en de bovenkant van de kastjes kan ik niet vergeten, want die zit tegen het plafond… heb dus helemaal geen bovenkant…
  Maar ik ga deze lijst maar eens overnemen en uitprinten denk ik… dan zo nu en dan even helemaal langslopen en afvinken… haha. wat een goeie…
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Helaas is mijn moeder zo’n Pietje precies en doet dit elke week, er stonden voor mij dus geen nieuwe dingen in. Wat we hier vaak vergeten is het vervangen van het wtw filter. Hebben zo’n warmte terugwin unit op zolder staan.

 5. De bovenkant van de keukenkastjes zitten tot aan het plafond, die hoef ik dus niet schoon te maken. De onderkant dus wel, die vergeet ik nog al eens, is ook niet mijn favoriete klusje.

 6. Mijn keukenkastjes worden ieder kwartaal bovenop stofvrij gemaakt en gesopt.

  Wat ik wel eens vergeet zijn de verwarmingsbuizen die langs het plafond lopen schoon te maken, maar dat is een klusje waarvoor ik de huishoudtrap nodig heb. En die pak ik mar 4 keer per voor de keuken.
  De rubberen randen van de koelkast vergeet ik nog wel eens schoon te maken.

  Maar klusje als koffiezetapparaat ontkalken, keukenkastjes bovenop, magnetron goed schoonmaken zijn dingen die ik in mijn agenda zet. Zo vergeet ik ze niet.

 7. Heel bekend lijstje!
  Bovenop mijn keukenkastjes hoeft het ook niet. Ze zitten bij niet tot bovenaan, maar manlief heeft het afgetimmerd boven de kastjes. Dus is het daar dicht. Het randje dat ik daarvoor nog heb neem ik meteen mee als ik de deurtjes afneem. Nu ik een lichte keuken heb doe ik het vaker als met mijn oude donkere keuken. Daar zag je niets op, op de lichte deurtjes alles.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.