Reacties

Welk schoonmaakmiddel nodig? — 21 reacties

 1. Leuk stukje! Hoeveel zuiveringszout moet er in de allesreiniger? En ook citroen?
  En weet je ook waar je gewone soda (in zo'n zak) voor hoort te gebruiken?

 2. Leerzaam artikel. Ik heb voor een paar jaar terug besloten me niet meer te laten verleiden door alle mooie beloftes van de (meestal prijzige) wondermiddeltjes in kekke flesjes.
  Gebruik meestal groene zeep, soda ,azijn en Dasty ( van de W.ibra) vind ik heel fijn voor vlekken in kleding, vetvlekken etc. Zo is mijn kast met schoonmaakmiddel ook overzichtelijker! Waar kun je die tea tree olie kopen? dat is misschien wel handig om toe te voegen met WC schoonmaken...

 3. Allesreiniger en wc-eend, voor de geurtjes... Dat vind ik wel heel belangrijk! Schoonmaakazijn gebruik ik alleen maar om bijv. de waterkoker te ontkalken. Ik vind het stinken! Een schoon huis betekend voor mij ook dat een huis lekker ruikt! En het hoeft echt geen duur merk te zijn van de allesreiniger of een mooi kleurtje... Als het maar lekker ruikt. Ik wissel wel regelmatig van geur, anders ruik ik het niet meer, ben ik al helemaal aan de geur gewend.

  • Ik snap wat je bedoelt over de geurtjes. Ik heb dat bij de wc. Die maak ik soms schoon met schoonmaakazijn. Maar dan ruikt hij toch niet zo schoon als wanneer ik er bijvoorbeeld Glorix in gooi!

 4. Ah, dank. Nuttige informatie!

  Ik doe altijd maar wat. Ben dol op schuurmiddelen en chlorix (al dan niet met chloor er in). Mijn huishoudelijke hulp (ooit, lang geleden, nu doe ik het zelf) gebruikte liters allesreiniger. Sindsdien gebruik ik dat ook, zij het niet in de hoeveelheden die zij gebruikte.

 5. Wat een leuk stukje. Ik heb eigenlijk alle producten die je hierboven beschrijft wel in huis. Ik gebruik ook vaak van die kant en klare allesreinigerdoekjes. Die vind ik erg handig om b.v. de tafels schoon te maken of vleeken van de vloer te verwijderen. Ik ga zeker het recept proberen om zelf allesreiniger te maken.

  • De kant en klare reinigingsdoekjes heb ik ook in huis. Bij mij liggen ze in de wc. Handig om de wc tussen door even snel schoon te maken.

 6. Ons huis (en buiten) wordt grotendeels schoongemaakt met Jemako. Het kost wel wat, maar het werkt perfect. In het begin was ik ook wat sceptisch hierover, maar ik ben de schoonmaakkit steeds verder uit gaan breiden. Vooral het set voor de badkamer. In een handomdraai glimt de douchebak, kraan en de deur van de douchecabine.

  • Ja, de doeken van Jemako gebruik ik ook! Vooral om de ramen te wassen... zo gebeurt en streeploos!

 7. Ik gebruik ecover voor de afwas ,en ook om te poetsen om te dweilen een klein beetje
  groene zeep en in de living gewoon water want die kan geen zeep verdragen.in het toilet gebruik ik glorix

 8. Eigenlijk een hele lijst he? Dreft voor de vaat, dan product voor de vaatwasser, allesreiniger, Cif, Cillit Bang, azijn (voor het ontkalken en voor de ramen), en dan hebben we het nog niet over de produkten voor de lederen zetels, kachelzwart, kachelruitjesreiniger, Chemico, Vim voor de blauwe steen, lampolie (om de dampkap en oven weer te doen blinken : moet je eens proberen!),...een mens heeft wat in huis!

 9. Uhm, zoveel gebruik ik niet eens! Meestal allesreiniger in een fris geurtje. Nog iets voor de wc en dan houdt het bij mij al snel op.
  Ik zorg dat mijn huis netjes en schoon is maar gebruik echt geen 10 verschillende producten.

 10. ik werk in de schoonmaak en daar is de trend om met microvezeldoekjes schoon te maken en met minder schoonmaakmiddelen. het grappige is dat mensen denken dat het minder schoon is als je geen schoonmaakmiddel met een geurtje gebruikt. zelf werk ik thuis met een stoomreiniger en dus geen schoonmaakmiddel, als ik behoefte heb aan een geurtje gebruik ik wierook of soms parfum. in de spaarzame gevallen waarin ik thuis een schoonmaakmiddel gebruik is dat schoonmaakazijn en baking soda.

 11. Bij ons komt wekelijks een schoonmaakbedrijf het huis schoonmaken. Met deze mensen heb ik de afspraak dat zij geen agressieve middelen gebruiken. Ook niet voor het toilet, liever baking soda en zuivere zeep. Curaçao heeft geen riolering, dus is het van belang dat je je beerput in balans houdt. De "kadootjes" van de kitten spoel ik daarom ook altijd door het toilet.

  Als ik zelf schoonmaak, is dat voornamelijk met schoonmaakazijn, zuivere zeep of Marseille zeep. Lekkere geurtjes in huis, dan brand ik regelmatig een brandertje met etherisch olie op de slaapkamer. Wij hebben geen ramen, dus moet je er bijna met je neus opzitten :) Het huis is gebouwd op de wind,dus altijd fris met heel dike muren.

 12. Ik ben (as you know - haha) veel aan het experimenteren met eigen schoonmaakmiddelen maar ben nog niet helemaal tevreden. Zo wordt de vaatwas wittig en wazig en soms de was net niet zo schoon als gewoon wasmiddel. Of ik ben misschien niet zo'n geweldige huisvrouw (dat klopt ook wel een beetje).

  De allesreiniger (met azijn o.a.) is wel perfecto.

  • Dat zou ik wel een flinke afknapper vinden, dat het niet goed schoon werd. In zo'n geval zou ik weer grijpen naar een gekocht schoonmaakmiddel. Ook omdat ik niet nog meer tijd zou willen verliezen aan schoonmaak werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder