9 argumenten om de was buiten te hangen

buiten waslijn
Ik hang de was op.

Nu het zonnig en droog is, en de was doen op het programma staat, kan de was lekker buiten aan de waslijn.

9 argumenten om de was buiten te hangen

 1. Je bespaart er mee op je energierekening! Afhankelijk van de leeftijd van je wasdroger bespaar je tussen de 30 cent en de 1,50.
 2. Bij mooi weer is de was sneller droog aan de waslijn dan in de droger
 3. Je bent lekker buiten in de frisse lucht
 4. De zon bleekt je witte was
 5. Je kleding heeft minder te lijden aan de waslijn dan in de wasdroger, en blijft dus langer goed.
 6. Als je buiten de was ophangt, zie je sneller of iets nog niet schoon is. Als je de was in de droger doet, kijk je vaak minder goed.
 7. Er gaat niets boven de geur van was die buiten gedroogd is.
 8. De was buiten ophangen kan een moment van rust zijn, en overdenking terwijl je de was ophangt!
 9. Een waslijn met schone was, wapperend in de wind is gewoon leuk om naar te kijken.

Lees ook mijn post over Gas water licht berekenen!

Wat zijn jouw redenen om de was buiten te hangen?

Similar Posts

19 Comments

 1. Pas sinds de 8 maanden dat ik in dit huis met tuin woon droog ik het meeste aan de lijn buiten. Daarvoor stond de wasmachine en droger op zolder en rek in trapgat. 2 trappen met wasmanden af was te zwaar voor me.
  Ik hou ook erg van luchten als ik broeken en truitjes 1-2 dagen heb gedragen en het is niet vuil dan gaat het dagje aan de lijn en wappert het weer fris.

 2. Ik heb geen droger nooit gehad ;ook niet toen mijn twee kinderen op kot zaten en tegen zondag avond alles terug in de rugzak moest,wij wonen in een boerderij met een grote zolder en daar droogt de was heel goed;en was buiten op de lijn netjes kleur bij kleur en soort bij soort vind ik een mooi gezicht en goed voor het milieu.

 3. Als het kan hang ik de was altijd buiten te drogen.
  Helaas heb ik binnen niet echt ruimte om veel was te drogen dus soms gebruik ik de droger.

 4. Als het even kan hang ik ook de was lekker buiten. Ik kijk eerst even op de buienradar hoe het met het weer staat. De was wordt inderdaad schoner in de zon. En het ruikt zo lekker.
  Vooral voor het milieu en de rekening.

 5. Ja, doe ik ook. Meestal op dagstroom op de vrijdag (zonnepanelen). Afgelopen vrijdag vier wassen van 7 kilo. Mijn droogmolen heeft moeite met de hoeveelheden. De draden zitten niet meer zo strak als toen ik hem drie jaar terug kocht.

  Lingerie hang ik te drogen aan een handdoeken droger in de kastenkamer. Gaat al twintig jaar perfect.

 6. ook ik ben blij dat de was weer naar buiten kan om te drogen, heb geen droger meer en weinig ruimte in huis om de was te drogen ,dat betekend dat het in de winter in de huiskamer hangt om te drogen en dat is niet echt gezellig zon wasrek in kamer , plus dat de kat van mijn dochter er regelmatig in gaat klimmen en het rek dan omvalt en alles onder de katten haren zit , ku n je weer opnieuw gaan wassen. : (

 7. Ik vind het heerlijk ruiken, was die buiten gedroogd is.
  Ik kan alleen in het voorjaar en zomer buiten de was drogen. In de winter heb ik geen zon in de tuin en dat heb je toch wel nodig om het droog te krijgen.
  Ik doe de witte was (handdoeken, washanden, vaatdoeken etc.) altijd in de droger. Ook met heel mooi weer. Dat vind ik te veel werk om op te hangen. En dan hangt mijn droogmolen meteen vol.
  Voor de rest droog ik het aan de lijn. Als het kan buiten en anders op zolder aan een waslijn.
  Ik vind het zonde van de kleding om het in de droger te doen. Prints op shirts worden er lelijk van en de boel krimpt.

 8. Toevallig moet ik deze week uitrekenen wat de droger kost voor een aantal gebruikers, die in mijn wooncomplex wonen en dan weet je weer hoeveel KW. dat kost. Sinds ik dat doe ben ik weer een binnen -en buitendroger. Op zolder is een handige plek tegen het dak gecreëerd en buiten hangt het heerlijk te wapperen. Alleen als ik helemaal geen puf meer heb…..

 9. De meeste was droog ik aan de lijn, maar helaas kan lang niet alle s buiten omdat het dan naar de varkens stinkt. Bovenkleding gaat dus echt niet naar buiten! Gelukkig heb ik binnen ook redelijk de ruimte om te drogen. Met slecht weer gaan de handdoeken wel de droger in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.