Geen zonnepanelen? Lift met mee de zonne-energie van iemand die ze wel heeft!

zonnepanelen

Als ik bij mensen zonnepanelen op het dak zie liggen dan benijd ik ze altijd. Want ik wil dat ook nog steeds heel graag. Het zijn de kosten die ons steeds tegenhouden.

En zo zullen er wel meer mensen zijn die best zonnepanelen of een zonneboiler zouden willen, maar schrikken van de investering. Of die simpelweg niet een geschikt dak hebben. Of in een huurhuis wonen.

Platform om groene energie te delen: powerpeers.nl

Maar nu is er een manier om toch energie te krijgen van zonnepanelen. Of van andere natuurlijke energiebronnen als wind en water! Er is namelijk een platform waar mensen met zonnepanelen hun energie kunnen delen met anderen. Sterker nog, op deze manier kun je bij wijze van spreken mee profiteren van de zonnepanelen van je buurman. Dus:

Geen geld voor panelen? Lift mee met de zonnepanelen van anderen!

Over Powerpeers.nl

Powerpeers is een energieleverancier. Maar bij powerpeers.nl willen ze energie persoonlijker, duurzamer en transparanter maken. En met dit platform doen ze dat goed vind ik. Het idee om zonne-energie te krijgen van iemand uit Varsseveld voelt toch heel anders dan energie van bijvoorbeeld het Nuon. Wat Powerpeers verder onderscheidt van andere energieleveranciers is dat je kunt kiezen uit energiebronnen. Op powerpeers.nl kun je zien welke energiebronnen zijn gebruikt in 2016:

 • Zon (9,04%)
 • Water (1,8%)
 • Wind (89,15%)

powerpeers

Check wie er groene energie willen delen bij jou in de buurt

Ik heb natuurlijk onmiddellijk gekeken wie er bij mij in de buurt zonnepanelen heeft en energie wil delen. Dat kan heel eenvoudig op het platform Powerpeers door je plaatsnaam in te vullen. Eerst had ik geen resultaat, maar bij het plaatsje Varsseveld 6 kilometer verderop had ik beet!

powerpeers

De voordelen van powerpeers.nl op een rijtje

 1. Bij powerpeers.nl weet je zeker dat je 100% groene energie afneemt, en dat draagt positief bij aan het milieu.
 2. Als je geen geld of geschikt dak hebt voor zonnepanelen, kun je met behulp van powerpeers toch meegenieten van zonne-energie of windenergie of energie uit water.
 3. Powerpeers brengt mensen bij elkaar. Ik vind het een heel leuk idee om te weten van wie ik mijn energie krijg. Het is toch grappig als dat van iemand uit de buurt is : ) Dat maakt het persoonlijk.
 4. Als je zelf zonnepanelen hebt kun je het teveel aan energie delen met andere mensen. En je kunt ook zien wie jouw energie gebruiken! Je wordt dan een ‘sociale opwekker’.
 5. Je kunt geld verdienen via powerpeers.nl met je zonnepanelen.
 6. Powerpeers.nl is een mooi voorbeeld van de deeleconomie, waarbij mensen steeds meer diensten en spullen met elkaar delen. Ik vind dat mooi in deze individualistische tijd.

Powerpeers uitleg in filmpje

In onderstaand filmpje leggen ze het allemaal nog even heel helder uit!

Conclusie

Het concept van powerpeers.nl spreekt mij enorm aan. Ik ga me er in verdiepen of een overstap voor ons financieel verstandig is. En als het financieel weinig uitmaakt, dan zou ik eventueel nog overstappen naar powerpeers vanwege het groene aspect.

Meer weten of zelf kijken? Bezoek dan de site powerpeers.nl.

Wat vind jij van dit concept om groene energie zo met elkaar te delen? 

Similar Posts

62 Comments

 1. In mijn woonplaats is een lokale energieleverancier, die zonnepanelen op gebouwen legt. Je kan dan een aantal zonnepanelen kopen, en dat is erg prettig als je een verkeerd dak hebt, of een huurhuis.Ik mag van de woningbouw nl geen zonepanelen op mijn dak leggen “want dat zou te duur voor u zijn”(werkelijk onbeschoft dat zij dat voor mij bepalen!)

 2. Het is een goed initiatief, maar ik vraag me af of het niet veel duurder is dan een gewone leverancier? Want de opwekkers van de energie moeten er geld voor krijgen, en powerpeers natuurlijk ook, voor het koppelen van vraag en aanbod aan elkaar.
  Ik zou toch eigen zonnepalen overwegen als het kan. Je haalt de kosten er na een aantal jaar weer uit. En je kan zelfvoorzienend zijn in je stroomgebruik.

 3. Het idee is zeker niet onaardig, maar de enkele blogs, die ik lees en waarvan mensen zonnepanelen hebben, zijn blij, dat hun kosten omlaag gaan.
  Zou een ander meeliften valt volgens mij dat voordeel weg, dus of dit initiatief gemeengoed wordt, betwijfel ik.
  Zonnepanelen zijn een behoorlijke investering, wat dan niet terug verdiend wordt.

  De meeste mensen, die nu voor groene stroom betalen, krijgen gewoon grijze stroom, maar men betaalt mee aan de ontwikkeling van groene stroom.
  Er is nog een lange weg te gaan, eer bijna iedereen op groene stroom zit…

  Groetjes Lily

  1. Van wat ik er van begrijp op Powerpeers valt het voordeel niet weg, en ben je als consument ook niet duurder uit.

   Zonnepanelen zijn inderdaad een grote investering. Dat is ook waarom wij ze nog steeds niet hebben.

 4. Wat een mooi idee. Wij willen ook graag zonnepanelen, maar door de ligging van ons huis en de grote dakkapellen is het niet rendabel om ze aan te schaffen. Op deze manier zouden we toch nog mee kunnen liften. Ik ga gelijk kijken. Bedankt voor de tip

 5. Wij hebben ook een keer overwogen om zonnepanelen te nemen. Echter de Belastingdienst heeft ons hier van weerhouden. Ik wist namelijk niet dat je hier ook belasting over moet betalen. Maar de Belastingdienst ziet gewonnen energie kennelijk als winst. Dus ik vraag me dan wel weer af of dat meeliften niet nadelig is voor degene met de zonnepanelen, want die moet dan waarschijnlijk extra belasting betalen. Maar ik kan het ook helemaal mis hebben hoor.

 6. Wat een goed concept!! wij twijfelen hier ook over, alleen is het bij ons wat lastiger.. Ik zou het anders zeker overwegen!

 7. Goed concept. Ik zie dat bij ons in de buurt best wel veel mensen zonnenpanelen hebben, echter hebben wij er voor gekozen om dat niet te doen. Toch een geld kwestie

 8. Ons nieuwbouwhuis werd standaard opgeleverd met vier zonnepanelen. De projectontwikkelaar gaf aan dat het meer ‘windowdressing’ is om aan de milieunormen te voldoen, omdat ze weinig energie opleveren. De eerste energieafrekening moeten we nog krijgen, dus ik ben heel benieuwd! Als we energie overhouden, houd ik Powerpeers in gedachten :-)

 9. Voilà – dat is nu een prachtig voorbeeldje van hoe het ook kan…
  Klimaatakkoorden halen begint bij jezelf! ;)

  Ons hele dak ligt wel vol – ben nog steeds trots op onze investering.

 10. Om heel eerlijk te zijn, snap ik het allemaal niet meer zo goed. Wat ik ooit heb geleerd, is dat iemand met zonnepanelen automatisch het eventuele overschot aan energie naar de energienetwerkbeheerder stuurt. En dat we eigenlijk allemaal dezelfde energie afnemen ongeacht bij welke leverancier je zit. Want of ik nou bij de Nuon zit of bij Greenchoice (waar ik nu zit) de energie hier in Amsterdam komt toch altijd van Liander. En die gaan echt niet naar iedereen iets anders sturen… Of ben ik nou gek? Ik snap het iig niet zo goed meer.

 11. Wij hebben zonnepanelen. De ‘pijn’ van de investering is allang weer vergeten en we zijn elke maand weer blij met de lage energie-rekening en het feit dat we een steentje bijdragen aan een duurzamere maatschappij.

  Sinds kort ook stroom van Powerpeers, dus mocht iemand interesse hebben: wij heten daar Sander en Daantjes groene stroom ;)

 12. Ben net overgestapt naar andere energieaanbieder
  Net zo netjes om weer over te stappen
  Dus ik kijk het nog even rustig aan hoe de zon zich gedraagd

 13. Mooi initiatief! Handig voor wanneer je zelf geen zonnepanelen wil. Zelf vind ik de aanschaf van zonnepanelen te duur. Het heeft voor ons momenteel geen prioriteit. Ik heb wel groene stroom.

 14. Klinkt als een goed initiatief. Hoe zit het met de verdiensten voor de ‘leveranciers” is deze vergelijkbaar als je bijvoorbeeld teruglevert aan de energiemaatschappij?

  Benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen!

  1. Dit staat er op Powerpeers Thomas:

   ‘Je saldering blijft gewoon zoals je gewend bent. Daar bovenop biedt powerpeers je een unieke opwekkersvergoeding. Je krijgt dus ruim 23 cent incl btw voor de zonnige kilowatturen die jij direct deelt met andere powerpeers klanten. En daarmee verdien je zo’n 50 euro per jaar extra.’

   Hierbij de link: https://powerpeers.nl/hoe-werkt-het

 15. Goed initiatief! Ik woon in een flat waar elektriciteit al geregeld wordt, maar volgens mij is er hier op het dak nog wel plek voor een rits zonnepanelen! Hebben meer mensen dan wat aan als ik het zo lees!

 16. Mooi concept! Ik zou in een volgend huis ook wel zonnepanelen willen, ondanks dat ik het niet mooi vind. Kosten zijn inderdaad hoog, maar als je langer in een huis woont dan is het zeker de moeite waard! Benieuwd of je overstag gaat!

 17. Wat een super goed concept. Natuurlijk wel alleen als je dan samen ook de kosten deelt, niet dat 1 hoge kosten heeft bij de belasting zo

 18. Wat bijzonder zeg dat dit kan, toen wij zonnepalen op ons oude huis hadden, wat echt geen succes was overigens, hadden we echt niet genoeg om ons huis te voorzien, we hadden hiernaast echt andere stoom nog nodig. Blijkbaar hebben andere wel genoeg stroom, haha.

  1. Hé, dat hoor je niet zo vaak, dat iemand aangeeft dat de zonnepanelen níet zo’n succes waren. Meestal hoor ik alleen juichverhalen. Wat maakte dat het bij jullie niet zo’n succes was denk je?

 19. Een heel goed initiatief dat je groene stroom kan krijgen zonder dat je zelf heel veel geld moet neerleggen. Ik snap dat jij verder gaat lezen over dit onderwerp.

 20. Opzich een leuk initiatief! Ik vraag mij alleen af of het inderdaad zoveel goedkoper is. Je hebt best een uitgebreid artikel, maar geeft aan je nog te willen verdiepen of het wat voor jullie huis is. Wat zou je nog meer moeten/willen weten als mogelijk nieuwe klant

 21. Dat is zeker een mooi idee! Wij hebben er ook een paar op het dak. Nu is mijn vriend vrij handig en heeft ze er zelf op gemonteerd. Dat scheelde in de kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.