Routines: sleur of ruimte?

routines

Ik houd van routines. Sommige mensen ervaren routines als sleur. Maar voor mij betekenen ze houvast, en creëren ze ruimte om na te denken over andere dingen.

Zie je de windmolen in het plaatje? Voor mij betekenen routines dat ik niet hoef te blazen om het wiel te laten draaien. Het wiel draait vanzelf, op basis van dagelijkse gewoontes.

Leestip: Alle dagen lijken op elkaar

Hoe ervaar jij routines?

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik zou best wat meer routines willen hebben, maar mijn energie werkt niet altijd mee.
  En eigenlijk vind ik het ook wel lekker om een vervelend klusje uit te stellen. Al heb ik vandaag de vriezer onder de koelkast ontdooid en schoongemaakt. Fijn dat dat weer gedaan is. Moest nu ook heel snel want een van mijn zoons had de vriezer per ongeluk niet goed dicht gedaan en toen zat er ineens heel veel ijs op de laden en het element.

 2. Ik ben ook een routinebeestje en nu ik in het gips zit word ik heel erg lastig dat mn routines doorbroken worden!

 3. Sommige routines zijn inderdaad prettig om te doen.
  Strijken vind ik wel fijn om te doen en dan lekker TV kijken erbvij.

  Maar niet van maandag wasdag – en dan klagen dat het regent zodat de was niet wil drogen, doe het dan op een andere dag.

  Routines in weekmenu vind ik niks, altijd woensdag gehaktdag of vrijdag vis. Daarin graag veel afwisseling.

 4. Ik heb veel baat bij routines. Zeker omdat mijn energieniveau erg kan schommelen.

  Door een basisroutine te hebben heb ik ruimte om andere dingen/routines te kunnen doen op dagen dat ik meer energie heb.

  Routines die er voor zorgen dat mijn huis redelijk aan kant en schoon is, de hond die 3 keer per dag een wandeling wil, de tuin die 2 keer in de week een kwartiertje nodig heeft.

  Ik heb gewoon iedere dag/week grotendeels dezelfde dingen die ik doe. Niet erover na hoeven denken of te moeten onthouden. Heerlijk …. geeft zoveel rust.

 5. Ik houd ook van routines. Omdat ik op zaterdag dan een mottig huis kan laten voor wat het is: maandag doe ik mijn rondje weer. En omdat ik ‘s ochtends gelijk alles doe (beetje opruimen, bedden recht, was) hoef ik de rest van de dag weinig te doen. Juist daarom is er ruimte voor improvisatie en om te doen wat ik leuk vind.

 6. Routine is fijn, zolang de dag er niet teveel mee is gevuld.

  Zo van die kleine dagelijkse dingetjes waarmee je zonder nadenken soepel door je dag / week heenfietst zijn fijn.

 7. Routines de dagelijkse terugkerende dingen. Ik denk dat de meeste onder ons met kinderen wel vaste routines hebben Ook wij uiteraard. Al moet ik zeggen dat soms even het anders doen even iets spontaans ook weer heel verfrissend kan zijn.De nadelen van die vaste patronen routines kan wel zijn dat bv kinderen ervanuit gaan dat iets bv elke dag of op elke donderdag ook zo gaat En dus dat dan ook verwachten.Ik zal even een mooi voorbeeld geven. De kids hier kijken elke avond rond kwart over 7 samen nog een klein filmpje voor ze naar bed gaan.Nu zijn wij zelf ooit begonnen met iets lekkers erbij en wat te drinken. Nu verwachten ze dat dan ook bij de tv. Zijn wij bv een keer later thuis door wat dan ook,en is er geen tijd meer voor hun avond routine :) dan vinden ze dat lastig.Ik blijf wel vinden dat bepaalde routines duidelijkheid en rust geven voor kinderen. En bovenstaand stukje zit heel veel in.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.