Top 15 Huishoudelijke Ergernissen

huishoudelijke ergernissen

Het huishouden is niet zonder ergernissen. In 2015 schreef ik over een huishoudelijke ergernis van mij. Het was destijds zomervakantie, waardoor iedereen constant thuis was en ik er dus vaak mee werd geconfronteerd: een open broodzak!

Dit schreef ik destijds:

‘Aargh! Als ik nou nog één keer die ópen broodzak zie liggen ga ik gillen! Al honderd keer heb ik de kinderen gezegd:’Doe de broodzak dicht als je een boterham hebt gepakt, anders droogt het brood uit!’ Maar luisteren, ho maar….’

In de reacties werden nog meer ergernissen gegeven. En ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet!

Top 15 Huishoudelijke Ergernissen

 1. Apparaten niet uitschakelen na gebruik
 2. Duur nieuw shirt kwijt raken
 3. Kleding rond laten slingeren
 4. Vieze spullen op aanrecht laten staan en niet even in de afwasmachine doen
 5. Natte zwemkleding laten rond slingeren
 6. Lege verpakkingen van voedsel weer in koelkast leggen
 7. Hordeur open laten staan zodat vliegen vrij spel hebben
 8. Wc papier opmaken en de rol niet vervangen
 9. Met vieze was komen op het moment dat de wasmachine nét is aangezet…
 10. Kruimels op het aanrecht achterlaten
 11. Niet aan afspraken houden
 12. Gebruikte handdoeken op de bank laten liggen
 13. Gebruikte handdoeken op de badkamervloer achterlaten. Zie ook Badkamer schoonmaken.
 14. Deuren open laten staan.
 15. Sokken waarvan er steevast eentje verdwijnt. Zie ook het Sokkenprobleem.

Anno 2021 leven we niet alleen maar intensief samen tijdens vakanties, maar het hele jaar door dankzij corona!

Het ‘open broodzak’ probleem is minder geworden, maar nu slingeren er steeds jassen en schoenen rond bij de voordeur.

Mis je nog wat huishoudelijke ergernissen? Vertel het in de comments!

Similar Posts

45 Comments

  1. Dat is ook vervelend inderdaad. Heb je het net schoon, wordt het meteen weer vies!

   Ik vind dit soms lastig in winkels! Als ik bij de Zeeman kom zijn ze daar vaak net aan het dweilen. Dan aarzel ik altijd een beetje of ik daar dan wel mag lopen.

  1. Hihi ja. Dat je nog met je emmer sop en doekje in de handen staat en plaats moet maken omdat er iemand poepen moet. Iets wat manlief ook maar niet afleert! Tegenwoordig laat ik de emmer sop staan mag hij het klusje afmaken, ;) en ra ra ra. Het gebeurt steeds minder vaak.

 1. Allemaal herkenbaar van vroeger toen kind nog thuis woonde, hahaha en dan heb ik er nog eentje, de gymtas niet mee naar huis nemen en als ze dat wel deed, dan niet uitruimen, om dan een stinkbom te openen, hahaha

  maar ja, ik woon nu alleen dus alles wat ik nu nalaat is dan ook 100% mijn eigen schuld, al kan mijn Picasso er ook wat van natuurlijk, met zijn pootjes inderdaad, maar dat is een kat… dus dat heeft dan wel weer iets vind ik ;-)

  X

 2. Net schoongemaakte deuren niet aan de deurkruk, maar met (vieze) handen midden op de deur opendoen! ( en vervolgens lekker open laten staan…..)
  Leuke blog! Fijn om je frustratie van je af te schrijven en hoe herkenbaarvzijn veel andere reacties!

 3. Met vrienden die kleine kinderen hebben op vakantie zijn en de smerige luiers laten liggen.
  Ja, je leest het goed. Daar waar ze uit gedaan zijn…

  Die zelfde vrienden die opeens vertrekken en jou in hun zooi laten zitten terwijl er is gekozen de schoonmaak zelf te doen in het huisje en niet door de eigenaar te laten doen…

  1. Getver zeg! Dat is echt vies. Dat ze dat zelf niet door hebben….

   Ben je nog steeds goede vrienden met ze na deze vakantie? Ik kan me voorstellen dat dit gedrag wel voor wat spanningen zou kunnen zorgen.

 4. Lol hoe meer ik hieraan denk hoe meer ik denk ‘Ik ben iemand die alleen moet wonen.’ Ik kan er zo niet tegen en ik erger me dood, hele dagen lang. :P

 5. Ook nog ééntje, de hele tijd in en uit lopen als ze buiten aan het spelen zijn… en dan lekker met de schoenen over je mooie schone vloer banjeren…
  Gelukkig is die lijst niet heel herkenbaar hier, we zijn beide opruimers :)

 6. Ik heb er eentje die niet in het lijstje staat. Mijn keuken is voortdurend een rommeltje. De een na de ander staat wat eten klaar te maken. Ik maak veel zelf. De vaatwasser is kapot. Dus steeds nieuwe vaat in de keuken… Dat was al zo in ons vorige huis, maar nu hebben we een open keuken. En in ons vorige huis was de keuken een stuk kleiner. Toen stapelden we veel vaker de afwas. Nu staat het uitgespreid. En dan lijkt het nog veel erger ;-P

 7. Zo vervelend. Over de wcbril lekken. Natte voetstappen achterlaten op de vloer van de badkamer zodat de volgende natte sokken heeft. Onderbroeken laten slingeren. Natte kleren gewoon uittrekken en maar hopen dat iemand ze opruimt. Alles gewoon neergooien en maar hopen dat iemand het opruimt. Buiten eten en alles in de volle zon laten staan. Deuren laten openstaan zodat het binnen weer vol vliegen zit. Schoenen buiten laten staan en dat ‘t dan gaat regenen. Katten die kotsen op de enige plek die niet makkelijk af te nemen is in huis. Zand dat uit broekszomen valt, liefst als je net hebt gestofzuigd. Kinderen die gaan spelen in een bergje opgeveegd vuil. Keukenkastjes open laten staan. Eten op de bank en dan kruimelen als een idioot. Alles opgeruimd hebben en dan opeens nog een tas met strandspullen vinden in de garage ofzo. Waah!

 8. Allemaal maaltijden koken midden op de dag. Of juist s avonds laat. En dan al mijn pannen en keukengerei gebruiken en in de vaatwasser zetten. Zodat ik moet afwassen voor ik kan koken.
  Willen douchen als ik net de badkamer aan het schoonmaken ben. En dan gaan staan wachten op de gang.

 9. Heel veel uit jouw top 15 lijstje zijn hier aan de orde van de dag. Mara gek genoeg irriteren niet veel daarvan. Wel heb ik net zoals Valhalla een hekel aan een natte badkamervloer. Oh en vieze vaatdoekjes op het aanrecht laten slingeren.

 10. Tip voor de sokken (ja ook uit “frustratie, en ellende haha” mijn kinderen hebben kleedgeld maar de sokken koop IK. Voor zoonlief alleen donker, voor dochterlief alleen licht. Verboden om andere kleuren te kopen!
  Ik heb een mandje voor “weduwen en wezen” daar smijt ik alle single sokken in, na drie maanden gooi ik ze weg. Jammer dan! Had je maar eerder moeten komen.
  Helpt geweldig!

  Verder: die rugzakken in de gang en op tafel in de kamer, graag een tip?

  Voor de schoenen die altijd beneden worden uitgetrokken heb ik bij de Action twee grote manden gekocht (die staan in de gang) daar mieter ik alles in wat me stoort.

  En de bedden moeten ze zelf verschonen, als ze in een stinkbed willen liggen mogen ze dat zelf weten. Als ze het afgehaald en verschoond hebben wil ik het – in een héél goede bui haha – wel voor ze wassen haha.

  Tip voor je beddengoed van mijn vriendin: niks strijken, gewoon van de lijn halen, dubbel vouwen, in 3-en vouwen en…. oprollen! Ze komen perfect uit de kast. Doe ik nu ook met alle lakens en handdoeken.

  Ik heb ook vakantie!!!

 11. Haha leuke post! ja er zijn er heel veel. Ikzelf heb er een handje van volgens Ellis ;) om nooit de deksels op de potjes te doen bv pindakaas, pasta, TANDPASTA!
  Ik weet er nog wel een paar : tandpasta die plakt in de wasbak
  Vuilniszakken die zo vol zitten dan ze scheuren als je ze wilt legen
  Was die naast de wasmand beland behalve in de wasmand.
  Afwas op de aanrecht als je s,avonds toch besluit het pas morgen te doen
  Oja….. BESTEK die flink door elkaar ligt in de lade
  Koffiepadjes die niet meteen weggegooit worden en ergens liggen
  Afwas sponsjes en doekjes die in de wasbak blijven liggen
  Dat net dat ene op is als je wilt beginnen met koken en WEER terug moet naar de winkel waar je net vandaan kwam.
  Met natte schoenen het huis binnen wandelen.
  Kruimels OVERAL ;)
  Deuren en kastdeurtjes open laten staan
  Vette vingers op de ramen die net gewassen zijn.

 12. Als er al huishoudelijke ergernissen zouden zijn, ben ik er zelf de oorzaak van.
  En naar jezelf toe ben je minder kritisch dan naar anderen. Hans

 13. Aanleren dat de sokken met de bovenkant in elkaar de wasmand ingaan! Dan is het geen zoeken meer naar sokken.

 14. Mijn allergrootste ergernis en dat al sinds we een afwasmachine hebben, zo’n veertig jaar, is dat kopje dat op het gedeelte van de aanrecht boven de afwasmachine wordt gezet. En niet erin. Ik snap nog dat je het op tafel laat staan en zelfs nog dat je het op een ander deel aanrecht zet. Maar er precies boven????

 15. Nummer 9 moet toch niet zo’n probleem zijn. Je zet je machine toch pas aan als hij vol is. Dus als ze met nog meer was komen, het kon er toch niet bij.

  Love As always
  dimario

 16. Geweldige lijst! En helemaal waar.
  Wat ik echt heel erg hinderlijk vindt is wanneer de stofzuiger uitgezet wordt dmv de stekker ipv met de aan/uit knop. En vervolgens zo in de kast gezet wordt. Je raadt het al; wanneer ik dan de stofzuiger wil gebruiken begint deze direct te loeien als ik ‘m in het stopcontact doe. De desinteresse en luiheid die er uit spreekt staat me tegen en ook dat ik de stofzuiger midden de kamer klaar zet en hij misschien onverwacht een tijdschrift dat in de buurt ligt opslurpt. Zucht….ik ga tot 10 tellen en weer door….:-)

 17. Dat ze met een volle pedaalemmerzak aan komen lopen terwijl de container al bij de weg is gezet. En hem dan laten liggen tot ik de container weer op heb gehaald s avonds!
  Het huishouden is bij uitstek de situatie om je volop aan elkaar te ergeren ;-)
  Wie denkt er eens met mij mee? Mijn moeder als ze nog leefde maar als tiener dacht ik ook niet met haar mee….

 18. Weer gaan douchen en spetteren in je net gepoetste en glimmende badkamer. Ik weet het, daar is een badkamer voor maar een dag schoon blijven is toch niet zoveel gevraagd.

 19. Hier een volwassen kind (lees: partner) in huis dus ik kan veel van je lijstje afvinken. Maar het meest irritante is vuil in de vuilnisemmer blijven proppen terwijl hij vol is. En als ik dan uiteindelijk de zak verwissel, scheurt-ie omdat-ie zo vol is. Idem met het pedaalemmertje in het toilet: als dat vol is, zet mijn verkering de lege rolletjes er boven op. Grrrr! Ooit heb ik ze laten staan. Toen de deksel van de pedaalemmer vol stond, stapelde hij verder op de vloer. Toen kon ik het niet meer aanzien en heb ik het maar weer opgeruimd. Zucht.

  1. Dat doen ze bij mij thuis inderdaad ook. Of de troep gewoon boven op de klep van de vuilnisemmer leggen omdat er niet meer bij kan. Maar niet zelf even de zak verwisselen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.