Pedaalemmer: 4 redenen om ervan te houden ; )
Last updated on February 22nd, 2024 at 03:45 pm
- De grootste voordelen van een pedaalemmer
- 1. Geen handen nodig
- 2. Hygiënisch
- 3. Verschillende inhoudsmaten
- Zoek je een pedaalemmer voor op het toilet of in de badkamer?
- 4. Grote diversiteit
- Nawoord
Er was een tijd dat ik kwaadsprak over mijn Brabantia vuilnisemmer.
Ik kocht hem bij Blokker in 2018, vanwege zijn mooie pastelroze uiterlijk.
Maar omdat ik er veels te grote vuilniszakken in deed, vond ik het ‘een slechte pedaalemmer.’
Gelukkig tipte iemand op Huisvlijt mij dat ik simpelweg andere vuilniszakken moest gebruiken.
Zo gezegd, zo gedaan, en nu zijn mijn vuilnisemmer en ik al jaren heel gelukkig samen.
Janine schreef onderstaande post over de vele voordelen van een pedáálemmer voor Huisvlijt!
De grootste voordelen van een pedaalemmer
Ben je op zoek naar een nieuwe prullenbak? Dan ontdek je snel genoeg dat je flink wat te kiezen hebt. Eén van de afvalemmers die je tegenkomt, is de pedaalemmer.
Deze prullenbak zien we in veel huishoudens terug. Dit komt vooral doordat ze makkelijk te bedienen zijn en niet veel hoeven te kosten. Als je nog niet eerder een pedaalemmer hebt gebruikt, vraag jij je mogelijk af of deze prullenbak geschikt is voor jou.
Om jou te overtuigen, zetten we hier de grootste voordelen van een pedaalemmer op een rijtje.
1. Geen handen nodig
Het grootste voordeel van pedaalemmers is dat je geen handen nodig hebt om deze prullenbakken te openen.
Zoals de naam al aangeeft, zijn deze afvalemmers voorzien van een pedaal.
Als je met jouw voet op dit pedaal gaat staan, opent de deksel. Dit is vooral ideaal als je jouw handen vol hebt. Je hoeft dan namelijk geen moeite te doen om de deksel met jouw hand te openen. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat er afval op de grond valt.
2. Hygiënisch
Een tweede voordeel van een pedaalemmer is dat het een stuk hygiënischer is dan prullenbakken die je met de hand opent. Waarom? Omdat je deze afvalemmer met jouw voet opent. Je hoeft hierdoor de deksel niet aan te raken met jouw handen.
Op deze manier voorkom je dat jouw deksel onder de etensresten komt te zitten. Dit zorgt er bovendien voor dat de deksel nagenoeg vrij blijft van bacteriën. Koop je een prullenbak waarvan je de deksel met de hand moet openen? Dan is dit vaak een broedplaats voor bacteriën.
3. Verschillende inhoudsmaten
Het bedieningsmechanisme van alle pedaalemmers is nagenoeg hetzelfde. Door het pedaal in te trappen met jouw voet, opent de deksel. Hierdoor denk je mogelijk dat iedere vuilnisbak hetzelfde is, maar dat is niet het geval. Zo zijn deze afvalemmers bijvoorbeeld verkrijgbaar in diverse inhoudsmaten.
Zoek je een pedaalemmer voor op het toilet of in de badkamer?
Dan kun je een prullenbak met een inhoud van 5 of 10 liter kopen. Daarnaast zijn er pedaalemmers met een inhoud tot wel 60 liter. Hierdoor is zo’n prullenbak ook uitermate geschikt om te gebruiken in de keuken.
4. Grote diversiteit
Pedaalemmers verschillen niet alleen in inhoud van elkaar, maar ook in uitstraling. Zo kun je bijvoorbeeld een zwarte pedaalemmer kopen, maar ook een grijze of witte. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen prullenbak vinden die aansluit op jouw interieur.
Naast de kleur zit er ook verschil in het merk van de pedaalemmers. Omdat ze zoveel gebruikt worden, kun je van ieder bekend merk wel een emmer met voetpedaal kopen. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een Brabantia pedaalemmer, maar ook merken als Wesco, Simplehuman en EKO leggen zich toe op de productie van deze prullenbakken.
Nawoord
Het grootste voordeel van dit type vuilnisbak vind ik inderdaad hygiëne. Je hoeft niet met je handen aan de deksel te zitten. Dat probleem heb ik met mijn vuilnisemmer dan weer wel. Ook al opent hij al bij een heel licht tikje van de vinger.
Het precieze probleem dat ik destijds (ten onrechte) had met mijn vuilnisemmer lees je in mijn post: Ik heb ruzie met mijn Brabantia vuilnisemmer.
Handige tip: de Pack Bag vuilniszak openhouder!
Wat voor soort vuilnisemmer heb jij in huis?
Discover more from Huisvlijt
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Ik kan de pedaalemmer niet missen in huis. Hier staat er een in de w.c en de badkamer.
‘k Gebruik een flessenkoeler, weinig vuil, vermits hier gecomposteerd wordt. Papier/plastiek wordt apart verzameld.
Lie(f)s.
Wij hebben een soort rekje aan het deurtje. JE hangt er een zak in en klaar.
Dat klinkt ook wel handig John! En kan daar veel in? Of is dat niet nodig?
Pedaalemmer van Brabantia.
Heel blij mee.
wij gebruiken die niet meer Nicole
we kregen muizen op bezoek
zodoende
Dat vind ik een hele goede reden Willy. Ik huiver voor muizen! Hoe doe je het nu met afval?
Alleen een klein pedaalemmertje op de badkamer. Verder een klein bakje voor restafval en groenteafval. Als dat bakje vol is leeg ik die in de vuilniszak in de bergruimte en was ik het bakje meteen weer af. De vuilniszak is niet zo groot dus die gaat regelmatig naar beneden in de gezamenlijke containers. Plastic en papier sorteer ik apart en gaat elke week in de gezamenlijke containers.
Ik heb hem in de keuken van 10 liter, niet te groot, dan heb ik ook weinig afval in huis.
Love as always
Dimario
Dat is een goed punt: hoe groter de vuilnisemmer, hoe langer je vuilnis in huis hebt inderdaad.
Ik weet niet eens hoeveel pedaalemmers ik heb…in de keuken, in het toilet, 2 in de slaapkamer van onze zoon, in zijn badkamer, in onze slaapkamer, in onze badkamer, en overal koop ik de juiste zakken voor. En dat is heel belangrijk; ik heb weleens goedkope zakken gekocht, maar dat merk je meteen. Onze zoon gebruikt sondevoeding en heeft veel medisch afval, dan vallen zo de scheuren erin. Dus als je een “merk”zak koopt, heb je dat niet. En niets zo vervelend als de inhoud van je vuilniszak op ruimen van de grond……
Ik snap wat je bedoelt Jeannette. Ik kocht een keer supergoedkope vuilniszakken. Die waren zo enorm slecht, dat ik er twee moest gebruiken, omdat de eerste overal scheuren had. Die waren uiteindelijk dus ook nog helemaal niet voordelig.
In de keuken zit er een in een keukenkastje (aan de deur vast) dus als je het deurtje opent, trek je het deksel mee waardoor de prullenbak zich ‘opent’ en je er wat in kan doen. Mijn broertje heeft zo’n enorme pedaalemmer waar je met je knie op een knop drukt. Handig vind ik die niet eerlijk gezegd.
Zo’n pedaalemmer waarvan de deksel opzij schuift heeft mijn moeder ook in haar aanrechtkastje. Die is inderdaad erg handig. Met de knie op een pedaal moeten drukken lijkt mij ook niks.
Juist vanwege die hygiëne ben ik ook fan. In de keuken heb ik een vuilnisbak die wel met de hand open moet, omdat ik ‘m wilde verstoppen in een keukenkastje. Maar mijn plastic (dat ik op een andere plek verzamel) gaat heerlijk in een pedaalemmer.
Het is echt een goede uitvinding inderdaad!
Ik heb een vuilnisbak in het keukenkastje onder de gootsteen. Net zo een als Rory.
In het toilet staat een klein zwart pedaalemmertje. Daar had ik er eerst een met koeienprint! Die vond ik zo leuk! Hij is helaas stuk gegaan.
Wat jammer inderdaad van zo’n leuk pedaalemmertje Nicky.