Koninginnedag koopjes

Koninginnedagkoopjes

Het is inmiddels traditie in ons gezin om op Koninginnedag de kindervrijmarkt in de stad te bezoeken, met als afsluiting een ijsje bij de Italiaanse ijssalon. Maar dit jaar morden Jan (13), Ot (9) en ik dat we geen zin hadden. Het afgelopen jaar was het ontzettend druk, de prijzen hoog, en de aangeboden waar zooi.

Maar tradities moet je in ere houden, zeker gezinstradities, en dus gingen we toch. En dit keer was het weer ouderwets leuk, ondanks het winderige weer en een dreigende regenbui. Zelf vond ik een prachtige suikerpot/soepterrine, die ik denk te gaan benutten voor snoep.

Piet (6) scoorde skeelers voor 7,50 en een robot. Teuntje (10) kocht een fraai masker, dat ze meteen maar ophield. Jan en Ot schaften een Donald Duck tijdschrift aan, en Maartje (13) een spannend meisjesboek. En net toen we naar de fietsen liepen vond Ot nog een doos met Wii accessoires voor 7,50 en sprong een gat in de lucht.

De enige die niks naar zijn gading vond was Floris.
Maar die ging met ons naar huis.

 

Leestip: Rolschaatsen of skeelers?

Similar Posts

7 Comments

 1. Jullie hebben leuke dingen gescoord!! Wij moeten nog….vreselijk vind ik het….maar de kids willen…*zucht*
  Ikzelf vind er helemaal niks aan….maar ja..we zullen de moed maar bij elkaar gaan schrapen.

 2. Wat een leuke dingen hebben jullie gevonden!
  Ik vind het altijd wel gezellig, even rondstruinen en al die blije kinderen zien. Bij ons scheen de zon ook, heeft er ook wel mee te maken!
  Veel speelplezier toegewenst!

 3. Ik ben net een uur thuis…maar wij hebben spullen verkocht en gelukkig was het droog en kwam de zon ook nog om het hoekje kijken.
  Meer dan €50,00 is mijn dochter rijker.
  Ik zie elk jaar weer uit naar dit ‘Markt’ gebeuren, thermoskan mee, broodjes en dan al die bekenden en onbekenden die je tegenkomt, heerlijk vind ik dat!
  Ik had een waslijn gespannen tussen 2 lantaarnpalen en daar hing mijn ‘wasgoed’.
  Tjonge, wat heb ik genoten! (-:

 4. Bedankt voor je reactie op mijn blog, nee ik woon niet in dat huis. Dat is Kasteel Staverden, prachtig mooi om daar een keer naar toe te gaan. Je kunt er ook fijn wandelen daar. Ga je volgen. Zie je wel weer langs komen. Gr Stina

 5. mooi spul hebben jullie gescoord! wij ook! erg leuk om met dochter rond te slenteren en samen op jacht te zijn naar schatten! missie geslaagd!

 6. Wat een mooie soepterrine heb je zomaar op de vrijmarkt gevonden! Het is toch leuk dat mensen elkaar op die manier blij kunnen maken. De verkoper had blijkbaar geen behoefte meer aan de terrine en maakt jou er superblij mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.