Waar zit jouw hot spot?

hot spot‘Wat goed van mij dat ik geen hot spot meer heb,’ dacht ik zelfingenomen terwijl ik aan het douchen was.

In ons huis in de stad stond namelijk een pittoreske rieten mand. En in die mand slingerde van alles en nog wat rond. Papieren, sleutels, boodschappenlijstjes, losse sokken, batterijen en losse handschoenen. Kortom het was wat Flylady een hot spot noemt. In het Nederlands worden ze ook wel ‘rommelmagneten’ genoemd. Plekken die zich op de één of andere manier steevast vullen met rommel.

Maar toen realiseerde ik me iets.

Ik heb wel degelijk een hot spot helaas. Hij is alleen iets minder zichtbaar. Het is één van de keukenlades van mijn keukenkastje : (

Waar zit jouw hot spot? Of heb je er werkelijk geen? In welk geval: petje af!

43 Responses to Waar zit jouw hot spot?

 1. Uuuuh, ik heb wel meer dan 1 hotspot. Vanmorgen wel in de keuken 2 bakken uitgezocht. Eentje is leeg en beschikbaar om gebruikt te worden voor mijn theezakjes (die ik gebruik om kaarten mee te maken), de andere bak is voor de helft leeg zodat ik weer kan zien wat erin ligt. (keukenweegschaal, koffiepadhouder, zakje met lege batterijen.

  Mijn dressoir is één grote hotspot. Maar alles gaat in kleine stapjes met opruimen en uitzoeken. Ik probeer 3-4 keer in de week 15-20 bezig te zijn met opruimen/wegdoen. Eens komt het af.

  Ik denk dat iedereen wel ergens een rommel la of rommel bak heeft. Anders kom ik graag ene keer kijken om inspiratie op te doen.

 2. Vroeger had ik wel zo’n lades maar al jaren is het allemaal opgeruimd en gesorteerd , we hebben een keukenkast met laden waarvan mijn man er twee heeft en die is heel netjes ik heb er een ook in orde ,en mijn dochter had er ook een maar die hebben nu de kleinkinderen en daar verdwijnt van alles in dat ik soms in winkels krijg bij voorbeeld stikkers en voetbalplaatjes en die maken er wel een rommeltje van.

 3. Ik ben bang dat ik er meerdere heb. Salontafel dumpt iedereen van alles. Ik zelf dump op een hoekje van het aanrecht. Ik had laatjes in het schoenenkastjes als hotspot, maar die heb ik niet meer en verplaatst sommige spullen nu van links naar rechts omdat ik niet weet wat ik er mee aan moet.
  Misschien toch eens tijd voor een curusus minimalisme of opruimen ????

 4. Waarom zou dat een petje af verdienen als je geen hotspot hebt? :S Ik ben hartstikke blij met mijn hotspot(s)! Als ik iets niet kan vinden, weet ik altijd waar het wel is!
  Op onze verzamelplek van spullen die geen vaste plek hebben! Heerlijk!

 5. Ha, ha. De term HOTSPOT wordt hier juist gebruikt om het meest attractieve plekje in je huis aan te tonen. Dat wordt bv vermeld bij de huizenverkoop. Kan een plekje binnen – die heerlijke erker – of buiten – bank met uitzicht – zijn.

 6. Toevallig zijn er nét 3 weggegaan! Van die rieten bakken onder de salontafel. Van eentje was het riet gaan schimmelen dus ze gingen allemaal de kliko in. En het grootste deel van de inhoud van die van manlief en dochterlief ook. Ik ben de enige georganiseerde in het huis 🙁

  Nu nog wel op mijn naam één la met van alles. Maar ja… van alles moet ook een plek hebben! En de studeerkamer van manlief is een grote hotspot, maar dat is echt zíjn ruimte. En hij is nou eenmaal een enorme rommelkont.

 7. De salontafel, de eettafel, het aanrecht, naast de koelkas. Die laatste vanwege het afval en ik ga niet voor elk papiertje buiten naar de papierbak.
  Ik ben aan een soort van grote schoonmaak begonnen. Ik ruim veel dingen op, doe spullen weg en maak vooral oppervlaktes leeg zodat ze sneller en makkelijker schoongemaakt kunnen worden. Dus hopelijk leer ik die hotspots ook wat af. Met die allergische typjes hier is het beter om het zo schoon mogelijk te hebben. Ik riep al uit dat het bijna lijkt alsof ik smetvrees heb 😉

 8. Elke ruimte in huis heeft wel een hotspot. Wel een bewuste, een mandje met troepjes, deze worden leeg geruimd als ik die ruimte schoonmaak. Behalve in de keuken daar heb ik een bak en die lijkt maar nooit leeg te raken.

 9. Een rieten dienblad in de keuken. Daar ligt de post, een willekeurige pen, paperclips, sleutels, papieren die nog niet weg kunnen, typex, kabeltjes en ga zo maar door. Eens per maand ruim ik deze leeg.

 10. Oh ja zowat in elke ruimte hebben we hotspots. Wel in kadtjes of lades. De kamers van de kinderen zijn imo 1 grote hotspot haha. Als je bij ons binnenkomt lijkt het allemaal netjes, maar trek geen kast open he:)

 11. Ik vrees dat volgens mij ieder mens wel zo,n laatje,of of kastjes heeft. Wij in ieder geval wel. Vaak zijn van die schaaltje op de tafel of in een kast van die plaatsen waar het begint met een sleutelbos en waar steeds meer en meer in komt.Hier o.a 1 keukenla die ruim ik zo om de tijd even uit dan is hij heeeeeeeel netjes . maar dat duurt een week en dan groeit de la;)

 12. De vensterbank achter in de woonkamer. Die kan ik tig keer per week leeg ruimen, maar toch verzamelt er zich steeds van alles. Tot mijn grote frustratie.

 13. Ondanks het kastjeperdag project nog steeds (meerdere) hotspots. Maar het zijn er minder en nog steeds slinkende. Blogvriendin Conny noemde ze destijds ‘kleefplek’. Die term gebruik ik nog steeds.

 14. Wij hebben hier ook meerdere hotspots, maar ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo erg. Eens in de tijd worden die rommelplekjes weer eens opgeruimd, maar ik vind het gewoon handig om iets waarvan je even niet zo goed weet wat je er mee moet op zo’n hotspot te leggen.

  • Ik denk dat dit ook de oorzaak is van hot spots en dat ze zo moeilijk zijn uit te roeien. Iedereen heeft wel eens iets dat hij ‘even’ kwijt moet. En dan leg je het in een ‘hot spot’ : )

 15. Míjn hotspot is het bureau in het kantoortje; de werkplek van mijn man. Zíjn hotspot is vlak voor mijn nette mappen, zodat ik er niet bij kan. We zitten elkaar dus lekker dwars….

 16. Eeeeh, hahaha, ja ik heb ook meer hotspots dus. Nu ik weet wat een hotspot is realiseer ik mij dat… Een laatje, een kastje, je kent het wel! Zelfs een heel kamertje tot voor kort, vorige week uitgemest, samen met manlief. Dat was een beetje veel zijn hotspot en een klein beetje mijn hotspot. We proberen het nu netjes te houden… 😉

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.