Troostliteratuur: ‘Dat doen we zelf wel!’

Gepost January 27, 2011 in Boektips / 11 Comments

Zoals Het Kleine Huis op de Prairie en de Waltons bij menigeen een warm gevoel oproepen, zo doet Teunie’s boek ‘Dat doen we zelf wel!‘ dat ook. In dit boek schrijft Teunie Luijck over haar manier van zuinig leven, en de organisatie van een groot gezin.

In een wereld waarin de ene gadget na de andere je om de oren vliegt, ‘scoren’ en jezelf ‘laten zien’ voorop staan, biedt Teuntjes boek soelaas. Het is een andere, vriendelijker wereld. Een wereld van huiselijkheid, saamhorigheid en gezinswarmte.

Zowel prettig leesboek als naslagwerk

Teunie’s boek slaat twee vliegen in één klap: het is tegelijkertijd een handig naslagwerk om dingen in op te zoeken, én een fijn boek om gewoon te lezen. Het boek is gerangschikt in maanden, en onderwerpen. Dus ook als je niet zo veel tijd hebt, of een ernstig beschadigde aandachtspanne door je kinderen, is het makkelijk om te lezen. Dan lees je bijvoorbeeld alleen eventjes ‘Oktober’!

Onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere: kinderfeestjes, kindertraktaties, inwecken, boodschappen doen, vakantie-uitjes en zuinig met energie omgaan.

Conclusie

‘Dat doen we zelf wel!’ is een aanrader. Het leest gezellig weg, en het is nog handig en praktisch ook.

Ik vond het heerlijke troostliteratuur.

Praktische informatie

Koop Teunie’s boek maar voor 12,50 op Bol.com! Ook kun je het daar al tweedehands, voor een tientje aanschaffen.


11 responses to “Troostliteratuur: ‘Dat doen we zelf wel!’

 1. Anita

  Ik heb het van de week gesigneerd opgestuurd gekregen van Teunie, nog niet helemaal gelezen maar ben er wel erg blij mee, veel bruikbare tips.

  gr. Anita

 2. Anonymous

  Ik heb het boek al gelezen en weer verkocht via Marktplaats.Je kan wel alle boeken bewaren die je gelezen hebt.Dit is 1 van mijn goede voornemens,als ik een boek gelezen heb verkopen die handel.
  Was inderdaad een fijn boek om te lezen,alleen vondt ik veel onderwerpen het zelfde als het blog van Teunie.Zeker een mooi naslagwerk.Veel leesplezier voor degene die dit boek nog willen of gaan lezen.
  Groetjes Alexandra

 3. Ik heb het boek ook en gelezen. Ik weet nog niet of ik het bewaar. In ieder geval heb ik wel wat aan wat tips en de recepten. Wel is het zo dat veel hetzelfdei s als haar blog, maar dat is logisch. Ik vind het een aanrader!

 4. Ik vroeg me ook al af of het boek een echte aanvulling is op het blog, want ik volg Teunie ook al een tijdje. Als er niet echt veel nieuwe tips in staan, wacht ik liever tot het in de bieb ligt. Op die manier kan ik dan toch 12,50 (+porto?) besparen. Voor directe inspiratie kijk ik graag op haar blog, maar ook op veel andere blogs en bijvoorbeeld in de boeken van Marieke Henselman (ook in de bieb te vinden).

  Pauline
  thuismetkinderen.blogspot.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.