Wonen in de stad versus wonen op het platteland

Inmiddels wonen we al weer bijna 10 maanden op het platteland, en toen ik vanochtend om tien uur mijn kopje koffie dronk besefte ik nog weer een verschil in het wonen op het platteland en in de stad.

Ik had namelijk ineens geen koffiemelk meer! Toen we nog in de stad woonden was ik dan eventjes naar de buurtsuper gewandeld (Spar) en had koffiemelk gekocht. En omdat ik daar dan toch was, wellicht ook wat aanbiedingen en een bos bloemen. Maar hier op het platteland loop je niet even naar de buurtsuper, en dus warmde ik wat gewone melk op in de magnetron en deed dat in mijn koffie.

Blijkbaar kon ik het prima redden zonder de koffiemelk, maar er was de onmogelijkheid om eventjes nieuwe koffiemelk te kopen voor nodig om tot een alternatief te komen!

Dus soms zit het verschil tussen wonen op het platteland en wonen in de stad, in de melk in de koffie ; )

Leestips

Hoe drink jij je koffie?

Similar Posts

29 Comments

 1. Als je toch op het platteland woont, kijk dan eens of er een landwinkel in de buurt is =) Nog lekkerder: gekookte boerenmelk in de koffie! (M’n ouders hebben ook altijd zulke melk… heerlijk. Ik lus dus alleen echt geen koffiemelk in m’n koffie, dan drink ik het liever zwart. Ben een beetje verwend =P)

 2. Ik drink geen koffie, maar ik ben wel heel blij met ons wonen op het platteland. Je lost dingen soms inderdaad net even wat creatiever op, maar dat vind ik niet erg. Dat hoort er ook bij, kweekt een beetje zelfredzaamheid ;-)

 3. Ik drink mijn koffie altijd met opgeklopte gewone melk. Ik woon in de stad en heb een supermarkt in de wijk. Ik doe de boddschappen 1 maal per week en op is op dan maar zoeken naar alternatief.

 4. Ik drink geen koffie. Woon in een dorp en hier is een supermarkt. Ik ga echter wekelijks mijn boodschappen halen bij de AH XL in de stad.

 5. Eh… niet. Ik vind koffie heerlijk ruiken, vooral als de koffiebonen zelf worden gemaald, maar ik vind de smaak van de koffie ontzettend vies. Ik heb werkelijk alle combinaties van wat je er in kan doen uitgeprobeerd, maar nee… jakkes!

  Dus ik zet op kantoor koffie èchte koffie voor klanten… en geniet van de geur en thuis hebben we zo’n Senseo-ding (niet zo denderend van geur en smaak, heb ik begrepen, maar hij gaat maar niet stuk :) hahaha)

 6. Het liefst met een scheutje koude volle melk, maar als ik bij anderen ben doe ik het met wat daar gebruikelijk is.
  In de zomer toen het zo heet was heb ik een aantal pakken lang houdbare bio melk gekocht voor voorraad en ik heb me voorgenomen altijd 1 pak daarvan in de kast te hebben voor tegenslag of erg verstrooid.

 7. saaie oploskoffie met gewone melk… en sinds ook wij op het platteland wonen, loop ik regelmatig bij de buurvrouw binnen voor alles wat ik vergat in de supermarkt te halen!

 8. Ik drink de koffie zwart. Al vind ik koffie met opgeklopte warme melk ook erg lekker. En wonen op het platteland is voor ons nog een droom…

 9. Alleen met wat suiker.
  Wij wonen in de stad, maar ik probeer ook om niet voor alles naar de winkel te rennen hoor! En anders vraag ik het wel bij de buren. We staan regelmatig bij elkaar op de stoep voor een eitje, zelfrijzend bakmeel of boter. Maar jouw buren zullen ook wel wat verder wonen.

  1. Grappig dat je de koffie uit een mok drinkt! Ik drink mijn koffie juist in kleine koffiekopjes-met-een-schoteltje, die ik in de kringloop heb gekocht. Koffie in een mok vind ik helemaal niet lekker, en ook veels te veel.

   Thee daarentegen drink ik wel uit een grote mok!

 10. Woon in een dorp zonder winkels. We drinken de koffie zwart, maar nemen 2 kuipjes koffiemelk mee naar huis als we bij de Hema een ontbijtje nemen met koffie. De kuipjes bewaar ik dan voor bezoek. Handig.

  1. LOL. Dat vond ik vroeger ook altijd: dat de koffie in de stad lekkerder was dan mijn eigen koffie. Maar gelukkig heb ik bijgeleerd, en nu vind ik mijn eigen koffie uit een gewoon filterapparaat ook lekker.

   Elke donderdagmorgen drink ik koffie bij de Hema, en die koffie vind ik minder lekker dan die van mezelf. Maar de koffie komt bij een ontbijtje dat maar 1 euro kost, en de broodjes van het ontbijt neem ik dan weer mee naar huis voor de kinderen. En ik vind de Hema zo gezellig! Dan neem ik de matige koffie voor lief.

 11. Het valt me op dat er eigenlijk maar heel weinig mensen ‘echte’ koffiemelk gebruiken! De meesten gebruiken ‘gewone’ melk. Superleuk om te lezen hoe jullie je koffie drinken!

 12. Drink de koffie zwart,maar manlief met een beetje gewone melk van eigen koe.Koffiemelk vinden ze niet lekker.En uit een mok.Als ik het in kopjes zou doen,blijf ik racen.Nee heerlijk en grote mok koffie.
  Groet,
  Wilma

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.