Gebeten door een bouvier

gebeten door een bouvier

Toen ik gisteren naar huis rende, nadat ik mijn twee jongste zoontjes op school had afgezet, ben ik nota bene gebeten door een bouvier! In eerste instantie was ik vooral verbluft, dat die hond mij daadwerkelijk had gebeten. Maar dankzij de pijn drong het snel tot me door!

Gebeten door hond: tetanusinjectie

Omdat het een flinke beet was, moest ik naar de dokter, waar ik warempel meteen terecht kon. Dat vond ik een hele aangename verrassing, want ik ben gewend dat ik een week moet wachten voor er plek is. De wond is schoongemaakt met alchohol, en ik kreeg een tetanusinjectie. Hoewel ik tegen de injectie opzag, deed die minder pijn dan het schoonmaken!

Ik kreeg die injectie omdat de huisarts in mijn dossier zag dat mijn laatste tetanusinjectie lang geleden was. Volgens mij had ik die als kind gehad, en daarna niet meer.

Gebeten door hond: iris cheque als goedmakertje

De eigenaresse van de bouvier toonde zich zeer berouwvol en heeft, om het goed te maken, een boekenbon gebracht en een irischeque van 15 euro om mijn kapotte broek te vervangen. Dat vind ik heel sympathiek, maar een deel van mij denkt nog steeds: 'Ik had liever gehad dat je je hond aan de lijn had gelegd!' Ik heb de schrik voor honden goed in de benen, en betrapte mezelf er op dat ik zelfs onze overgebleven kat Harry met enig wantrouwen zag naderen.

Ik was al niet een enorme hondenfan, maar nu is mijn sympathie voor hen tot onder het nulpunt gedaald. Ik vind honden prima, maar net als roken vind ik ze een hobby die je niet aan andere mensen moet opdringen.

Dus houd je hond netjes bij je, en roep niet tegen onschuldige bijgangers: 'Hij doet niets hoor!' en 'Dat doet hij nou anders nooooooit!' oftewel: 'Het ligt aan jou!. Of nog veel erger: 'Je moet ook niet bang zijn! Dan komt hij júíst op je af!'

Volgens thuisarts moet je met een bijtwond altijd naar de huisarts.

Ben jij wel eens gebeten door een hond?

Similar Posts

30 Comments

 1. Nee, gelukkig niet. Wat rot zeg, pijnlijk ook. In onze gemeente zijn er plekken waar honden (buiten het broedseizoen) los mogen rondlopen en de rest waar dat niet mag. Maar desondanks zijn er bazen die hun honden bij wandelpaden los laten rondrennen. Ons konijn is door een hond uit zijn hok gesleurd en doodgebeten, op ons eigen erf. Welke hond het was - niet meer te achterhalen op de vroege ochtend. We vonden de sporen en het dode beestje bij het wakker worden.
  Dat gezegd hebbende, vind ik honden leuke dieren. Het zijn roedeldieren, hoe ze zich gedragen hangt af van hun baasjes.

  1. Daar heb je een goed punt! Het zijn eigenlijk de baasjes die fout zitten, want zo'n hond is natuurlijk maar een dier.

 2. Manlief is een jaar of wat geleden gebeten door een soort Sint Bernhardshond. Ik vertrouwde die hond meteen al niet (daar heb ik sterke voelsprieten voor). Manlief deed niets bijzonders en hij werd plotseling door die hond aangevallen.
  Gelukkig viel de beet mee, maar de schrik zat er goed in. Meteen naar de huisarts en manlief kreeg een tetanusprik. Daar moest hij er nog twee van halen in dat jaar.

  Wij wonen vlakbij een park waar honden los mogen lopen. We wandelen graag in dat park maar houden er rekening mee wanneer er veel mensen hun hond uitlaten. Helaas zijn er veel mensen die hun hond niet goed opvoeden en ik vertrouw honden niet zo snel. Niet lang geleden werd manlief in zijn enkel gebeten door een klein keffertje. Manlief is niet bang voor honden en doet niets bijzonders. Hij vindt honden juist leuk. Ik ook als ze goed opgevoed zijn, anders ben ik er bang voor.

  VeggieMo

 3. En jij nog beterschap en bijkomen van de schrik. Hopelijk word je niet ook nog ziek van de tetanusprik. Dat had manlief bij de tweede vaccinatie. Hij is maanden niet fit geweest.

  VeggieMo

 4. Oei wat erg! Nee, gelukkig niet, en hoewel we zelf 2 honden hebben en onze kinderen geen bang hebben van honden leren we toch dat ze nooit naar andere dieren mogen gaan die ze niet kennen...
  Veel beterschap

 5. alhoewel ben ik wel een hondeliefhebber, ook ik ben wel eens gebeten, als kind, maar ook als volwassen vrouw wel eens, en ook ik vind dat buitengewoon vervelend, waarbij de laatste bijter btw gewoon aan de lijn zat.
  Ik ben dan eigenlijk ook helemaal verbaasd/onthutst dat ik gebeten ben.

  1. Die verbazing had ik ook! Je verwacht het toch niet, dat zo'n beest echt zijn tanden in je zet.

 6. Als peuter ben ik gebeten omver gelopen door een heldershond en ik heb er een angst voor herdershonden aan overgehouden, terwijl ik me de gebeurtenis zelf niet kan herinneren.

  1. Nou inderdaad Linda: ik was blij dat de kinderen al naar school waren, en dat die hond mij beet! Liever mij, dan de kinderen!

 7. Een hond die bijt ... blijft bijten !!!

  Dat hebben we gehoord van de "Honden Brigadier" (deel van de politie) toen mijn zoontje (8jr) werd gebeten door een ... "alleen" los lopende hond.

  Joey was en zal zeker niet de enige slachtoffer zijn (geweest).

  Ik moest nog met hem op een zaterdag 21.00 uur naar de Huisartsen Post ... en pas om 0.00 uur in bed :-(

  Nicole, sterkte !!

  1. Tsjonge, dat is ook niet niks! Wat kom je dan laat in bed! Dan heb ik maar geluk gehad dat ik meteen mocht komen, en met een kwartiertje weer buiten stond. Ik voel helemaal met je mee.

 8. Ow wat erg zeg!
  Ik ben ook bang geworden voor honden sinds er 1 achter mij aankwam.
  Ik ben toen niet gebeten, maar ik vond het wel vreselijk eng, ik was nog erg klein.

  Het valt mij op dat steeds minder honden goed opgevoed worden, erg jammer!

 9. Lees mijn blog maar eens. Het wordt steeds erger en erger en de loslopende honden die niet luisteren ook. Ik weet het, het ligt voor 90% aan de baasjes die de honden niet opvoeden en maar denken dat ze overal mogen loslopen. Ik heb zelf een hond en ben er een grote fan van. Maar momenteel durf ik bijna niet te wandelen door de akelige honden. Ik heb bij de gemeente gereclameerd en met mij meerdere mensen en de gemeente heeft hier nu een stuk in een plaatselijk blad geplaatst over het losloopbeleid. Het mag gewoon NIET maar de mensen doen het gewoon.
  Mijn man is vorig jaar ook gebeten door een bouvier. Wij hebben de kosten laten vergoeden en zoals je segt, normaal doen ze dat nooit. jaja dat zal wel. Het komt mij te vaak voor de laatste tijd. Mensen willen honden, maar er tijd en energie insteken is teveel werk.
  Veel sterkte met je wond en hopelijk gaat het vlug over zonder al teveel pijn. En ik hoop dat het baasje van die hond voorgoed geleerd heeft dat die aangelijnd moet zijn.

  1. Dat een hondeneigenaresse en liefhebber van honden ook andere honden eng vindt, doet me goed. Het ligt dus niet aan mij! Goed dat de gemeente bij jullie hier aandacht aan besteed. Maar onbegrijpelijk dat mensen het verbod gewoon negeren!!! Dat is toch niet netjes?!

 10. Wat zul je geschrokken zijn, een bouvier is ook niet zomaar een hond..
  Ik heb zelf twee honden en vind honden geweldig leuk maar ik ben ook wel eens gebeten, onder mijn oog nog wel, door een normaal hele lieve zachtmoedige hond, die van mij schrok.
  Het blijven altijd beesten die onverwacht kunnen reageren ook al zijn ze normaal nog zo lief. Die van mij hebben ook hun trekjes en ik heb ze ook meestal aan de lijn, zeker als er joggers aankomen, daar mogen ze graag achter aan rennen. Niet om te bijten maar om te spelen, alleen zijn veel mensen bang voor honden en daar moet je rekening mee houden als hondenbezitter.
  Ik vind trouwens 15 euro als vervanging voor een broek wel erg weinig...

 11. Oh wat akelig, ik hoop dat de wond netjes herstelt (en je niet teveel honden tegenkomt)!

  Wel grappig dat je schrijft over honden als hobby die je een ander niet opdringt. Ik ben het daar helemaal mee eens, maar ik vind het ook van katten - ik heb er geen, maar mijn tuin is de verzamelplaats van de buurt lijkt het wel. Ik kan de deur naar de tuin niet open zetten zonder het risico te lopen dat er ten minste 1 ongevraagd in huis zit en de lucht in de tuin is geen pretje als in de zomer de zon in de tuin staat wegens lokale kattenbak. Maar dat is niet iets wat je hardop mag zeggen, dus ik zal dr over op houden, hoor ;)

  1. Aline, ik snap je helemaal hoor! Bij de Action verkopen ze 'kattenschrik', en dat houdt de katten wel uit je tuin!

 12. Walgelijk, wat erg!! Beterschap en sterkte! Voor veel mensen is een hond een surrogaat kind (of partner) en daar mag dus niets dan goeds over gezegd worden. Hoe mensen ook tegen honden praten! Alsof het mensen zijn! Voorbeeld: we liepen eens door een bos en natuurlijk werden wij bestormd door een illegaal loslopende hond die tegen ons op ging springen. De eigenaar sprak de legendarische woorden (nee, niet: AF!): "niet tegen die mensen opspringen, zij hebben lichtgekleurde broeken aan!!"
  99% van de hondeneigenaren heeft hun hond niet onder appel en zouden dus NOOIT hun honden mogen laten loslopen. Ik heb er zo de pest aan!!

  1. Het is wel heel erg, maar ik moet ook wel lachen om die uitleg van die eigenaar aan de hond over lichtgekleurde broeken… Alsof die hond dan denkt: 'O, in dat geval doe ik het maar niet!'

 13. Wat erg voor je, vreselijk die loslopende honden.
  Ik ben gelukkig nog nooit gebeten en ben eerlijk gezegd ook geen hondenliefhebber. Overal ligt hondenpoep die aan je schoenen zit of waar je met de fiets doorheen rijdt. En dan heb je ook nog van die mensen die hun hond aan zo'n lange lijn hebben en niets doen als hun hond tegen jou staat aan te springen of in je kruis staat te snuffelen. .
  Beterschap ik hoop dat je er niet al te veel last van zult hebben.
  Groet Thea

 14. Bedankt voor al jullie meelevende reacties! Hoewel mijn bil nog wel pijn doet, heelt de wond gelukkig snel. Maar ik zie wel een beetje tegen morgen op als ik de kinderen weer naar school moet brengen… Ik ben er nog niet uit of ik een grote omweg ga nemen, of dat ik onze normale route aan durf.

  Je zou denken dat die mevrouw haar lesje ook wel heeft geleerd, en die hond nu goed vastlegt, maar ja, afgelopen vrijdag was ze dat ook 'vergeten'. En hier in de buurt wisten ze meteen om welke hond het ging, dus het is een hond met een reputatie….

  1. Fijn dat de wond goed geneest, ik hoop dat de mevrouw haar lesje idd heeft geleerd - nu is het jouw bil, volgende keer mss het gezicht van een klein kind. Zou je geen aangifte doen? Zeker als de hond berucht is, is dat wellicht de moeite waard.

 15. Zou je geen aangifte doen? Ik weet niet of dat gebruikelijk is bij honden maar als een mens jou bijt oid laat je je ook niet troosten met een bloemetje en een cadeaubon. Ik vind het te gek voor woorden! zeker als ik lees dat deze hond "bekend" is. Ik dacht altijd dat een hond dan verplicht een muilkorf moest dragen of afgemaakt moest worden? Honden kunnen toch niet zomaar hun gang gaan?
  Ik zou de politie bellen!

 16. Ik ben een hondenmens, heel mijn leven al. En ook al ben ik als kind eens serieus aangevallen door een 'logeerhond' bang ben ik nooit voor ze geweest. (Mijn moeder reageerde toen gelukkig razendsnel.) Ik herken de lichaamstaal en ben daardoor steeds goed voorbereid.
  Zelf had ik twee honden (eentje is er recent overleden) en ik vind dat anderen geen last mogen hebben van mijn honden. Dus loslopen mag alleen op plekken waar dat ook inderdaad mag, en mits er goed naar mij wordt geluisterd. Want loslopen is niet hetzelfde als helemaal je eigen gang mogen gaan.
  Het is ook mijn ervaring dat vele andere hondeneigenaren zich niet storen aan de regels die ergens gelden, hun hond gewoon los laten lopen en zijn gang laten gaan, en het maar raar vinden als je daar wat van zegt.

  Wat vervelend dat deze Bouvier je heeft gebeten. Ik denk dat ik in jouw plaats de hond een schop had verkocht ..... dan maar even geen hondenmens, bijten dat gaat echt te ver.
  En wat fijn dat je zo snel bij de huisarts terecht kon.

  Ik vind dat de eigenaar van deze hond er eigenlijk nog makkelijk van af is gekomen met boekenbon en irischeque. Of heb jij voor 15 euro een nieuwe broek?

 17. Nog net niet gebeten, maar als kind wel tot 2 keer toe meegemaakt dat er naar me gehapt werd. Waarvan één keer bijna in mijn gezicht. Deze hond kwam over een tuinhek van anderhalve meter hoog gesprongen. Het heeft in ieder geval veel indruk gemaakt en loslopende honden... Met grote argwaan worden deze in de gaten gehouden.

 18. Oei au, gebeten door een loslopende hond, dat is vreselijk pijnlijk en beangstigend ja! (ik las je comment op mijn blog) Ik kan me voorstellen dat je het dan helemaal gehad hebt met honden. Ik vind loslopende honden overigens ook bloedirritant, je weet het toch nooit, wat ze doen. In gebieden waar het mag laten wij Faldo ook wel los en komen we ook loslopende honden tegen natuurlijk maar dan ga ik ervan uit dat de honden ook geschikt zijn om los te lopen. Groetjes, Josine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.