13 Dingen waar ik geen geld aan uitgeef, en 26 dingen waar ik wel geld aan uitgeef

uitgavenpatroon

Aan sommige dingen geef je makkelijker geld uit dan aan andere dingen. En dat kan per persoon verschillen. Niets menselijks is mij vreemd. Zo kan ik enerzijds heel braaf en spaarzaam zijn, maar anderzijds soms ineens best geld uitgeven aan dingen waarvan iemand anders zegt: ‘Was dat nou nodig?’ Marie Kondo bijvoorbeeld ; )

Zo kan ik bijvoorbeeld best veel geld uitgeven aan van die mooie Uggs met strikken aan de achterkant. Maar doe ik moeilijk over de kosten van schoonmaakmiddel voor de wc.

Het leek me leuk om eens een lijstje te maken waar ik mijn geld níét aan uitgeef, en een lijstje waar ik wél geld aan uitgeef.

Dingen waar ik geen geld aan uitgeef

 1. Abonnement voor de sportschool. Ik ken mezelf: als ik ‘s ochtends eerst ergens naar toe moet rijden om daar te gaan sporten, dan wordt het niet wat. Dan ga ik liever meteen vanuit de voordeur hardlopen. Hoewel bepaalde lessen op de sportschool leuk kunnen zijn, geef ik dus toch geen geld uit aan een abonnement op de sportschool.
 2. Abonnement voor mijn mobieltje. Aangezien ik niet houd van bellen, kan ik het prima af met een prepaid kaartje.
 3. Make-up. Ik heb werkelijk helemaal niets met make-up. Hoewel ik best geloof dat je jezelf er mooier mee kunt maken, lijkt het me dan zo’n desillusie als iemand je zonder die make-up ziet. Dan presenteer ik mezelf toch maar liever in mijn natuurlijke staat. Kan ik later ook niet tegenvallen.
 4. Op vakantie gaan. Ik houd er niet van, dus ik zal niet gauw geld uitgeven aan een vakantietrip.
 5. Keukenrollen. Hoewel ik ze wel handig vind, kan ik het ook goed vinden met een rol toiletpapier in de keuken.
 6. Festivals! Met de komst van de zomer komen ook de festivals. Aangezien het daar in de regel druk is, zul je mij daar niet gauw tegenkomen.
 7. Blendle, hoewel ik daar u over twijfel.
 8. Pretparken. Om dezelfde reden als festivals.
 9. Concerten, om dezelfde redenen als 6 en 7: te druk.
 10. Starbucks koffie in zo’n papieren beker. Hoewel ik ze er leuk vindt uitzien, vind ik die koffie helemaal niet lekker en bovendien teveel in zo’n beker.
 11. Kant-en-klaar maaltijden die je alleen maar hoeft op te warmen.
 12. Sexy lingerie. Veels te veel gedoe. Ik draag graag gewoon katoenen ondergoed dat lekker zit.
 13. De laatste mode. Mijn kledingstijl heeft niets te maken met trends of mode en alles met comfort en persoonlijke smaak.
 14. Tijdschriften. Die haal ik wel uit de bibliotheek, zelfs al lees ik daardoor een tijdschrift pas een half jaar later.

uitgavenpatroon

Dingen waar ik wel geld aan uitgeef

 1. Mijn blogs. Ik kan het soms zo leuk vinden om een nieuwe ‘theme’ te kopen en zo een blog een complete make-over te geven.
 2. Uggs. Ik vind ze schrikbarend duur, dus ik koop ze niet vaak. Maar mijn huidige Uggs zijn behoorlijk afgetrapt en ik wil echt wel nieuwe kopen. En daar weer met zo’n mooie strik aan de achterkant.
 3. Birkenstocks.
 4. Kapper, hoewel niet zo heel vaak. Ik ga gemiddeld denk ik zo’n 3 keer per jaar.
 5. Wenkbrauwen laten epileren en verven. Dat doe ik denk ik zo’n 4 keer per jaar.
 6. Kopjes koffie bij de Hema en Bakker Bart. Ik vind het enorm leuk om ergens koffie te gaan drinken! En dan het me niet schelen dat die wekelijkse kopjes koffie optellen. Ik vind het het geld waard.
 7. Hardloopschoenen.
 8. Hardloopkleding. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, waardoor je makkelijker iets koopt ; )
 9. Laura Ashley kleding via eBay.co.uk.
 10. Cursussen om beter te leren bloggen.
 11. Jersey rokjes in A-lijn.
 12. Een leuk shirtje voor op een rok.
 13. Vestjes. Bij de Hema heb je die vaak al voor 15,- en ik vind ze ideaal.
 14. Kerk. Ik betaal netjes mijn jaarlijkse bijdrage en geef uiteraard bij de collecte als ik in de kerk ben.
 15. De bibliotheek! Die kan ik echt nooit missen. Mijn gewone abonnement geeft zelfs ook nog toegang tot allemaal gratis eBooks in de online bibliotheek. Maar een ebook abonnement heb ik dan weer niet.
 16. Netflix. Ik heb het geld graag over voor het uitgebreide aanbod van Netflix.
 17. De trimsalon voor onze hond Trixie. Ik vind het belangrijk dat ze goed verzorgd wordt.
 18. Twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. Op dit soort persoonlijk onderhoud wil ik niet bezuinigen. Tandartskosten vind ik noodzakelijk.
 19. Dansles. Ik vind dansles niet goedkoop, maar ik zou de wekelijkse danslessen met mijn man op zondagavond niet willen missen. En elke laatste zaterdag van de maand betalen we ook nog voor toegang tot de dansavond.
 20. Een goede dweil. Ik ben echt dol op mijn GreenSpeed dweil.
 21. Marcel’s Geen Soap schoonmaaksprays.
 22. Nepbloemen.
 23. Arganolie voor mijn pluizige haar.
 24. Kitscherige kopjes voor de koffie.
 25. Kringloopvondsten in het algemeen.
 26. Shampoos en conditioners met teksten als Anti-Frizz er op.
 27. Reserve fietslampjes voor als de fietslampen van de kinderen het ineens niet meer doen. Ik heb altijd een paar losse fietslampjes in de la liggen, zodat ze zich zichtbaar kunnen maken.
 28. Moleskine agenda. Ik zou best voor 1,99 een agenda kunnen kopen bij de Action, maar ik ben zo dol op de XL Moleskine agenda’s dat ik daar graag ruim 20,- voor betaal.
 29. Bakjes die dingen luchtdicht afsluiten zijn ook een zwak van me.

Conclusie over mijn uitgavenpatroon

Hoe kan het dat ik enerzijds zuinig probeer te doen, en tegelijkertijd wel degelijk geld uitgeef aan andere dingen? Tsja, het antwoord is denk ik eenvoudig: ik ben ook maar een mens. En ik ben een ‘werk in uitvoering’. Ik heb een zuinige kant, en ik heb een kant die bepaalde dingen graag koopt.

Het heeft denk ik allemaal te maken met persoonlijke voorkeuren en prioriteiten.

Hoewel ik houd van een eenvoudig leven, kan ik tegelijkertijd bepaalde franje ook waarderen. Die geeft het leven glans. En zo lang het past binnen ons budget gun ik mezelf sommige dingen.

Wil je bezuinigen op je boodschappen? Lees dan eens mijn post over Scoupy!

Hoe ziet jouw uitgavenpatroon eruit?

20 Comments

 1. Thea
 2. Sylvia
 3. Nienke
 4. johmar
 5. Anja

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh