Reacties

13 Dingen waar ik geen geld aan uitgeef, en 26 dingen waar ik wel geld aan uitgeef — 20 reacties

 1. Leuke blog die me aan het denken zet. Mijn uitgavenpatroon is ook al zo wispelturig! Ik ben verslingerd aan proefabonnementen op tijdschriften. Op spullen (software en hardware) voor mijn computer bezuinig ik ook niet. Ik heb, merk ik, vooral een hele lijst met spullen die ik uit principe alleen koop als ze in de aanbieding zijn: deo, wc-papier, keukenpapier, tandpasta, vitaminepillen, tandenborstels, afwasmiddel enz.

 2. Ik geef zonder moeite geld uit aan biologisch voedsel, aan mensen die de daklozenkrant verkopen, aan sandalen en enkellaarsjes, aan ‘n koffie verkeerd op een terrasje, aan kaarten om te versturen, aan kleding, boeken, uitjes en speelgoed voor de kleinkinderen, aan plaatselijke verenigingen, goede wandelschoenen, ‘n goede fiets, de moestuin enne.....de sportschool en reizen naar Australië ????
  Liever niet aan nieuwe kleren, spullen in huis, ‘must-haves”, electrische apparaten, regenpakken en net als jij nuet aan gekegenheden waar teveel mensen zijn.

 3. Ik herken de inconsequentie in beide lijstjes wel.
  Het voordeel van niet op vakantie gaan, festivals/concerten bezoeken is dat je bakken met geld overhoudt voor heel veel kopjes koffie bij de HEMA. Die in een stenen mok of glas geserveerd worden wat dan ook weer beter is voor het milieu dan de bekers van Starbucks.. (hoewel ik zo af en toe ook van een bakje Starbucks kan genieten, maar dan vooral als onderdeel van een dagje uit..)

 4. Verrassend om te lezen waar je graag je geld aan uitgeeft. Inderdaad dat ligt aan voorkeuren en belangen. Misschien ga ik ook eens zo'n lijstje maken.Bovenaan zal staan biologisch eten..
  Boven het andere rijtje : producten met chemische middelen.

 5. Zo heeft iedereen zijn dingen waar ie al dan niet geld voor over heeft. Ik herken de punten over festivals, concerten maar al te goed, om dezelfde reden. Veel te druk.
  Voor mij ook geen make-up. Ik ga wel af en toe naar de schoonheidsspecialiste, een stukje onderhoud he.

  • Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste kan ook echt even tijd voor jezelf zijn. En inderdaad, best goed om je lichaam even te onderhouden.

 6. Waar ik zonder probleem geld aan uitgeef zijn een goede beha, Ecco's, een goed matras, boeken, lekker eten , fiets,kringloopvondsten en mijn grootste uitgave post : mijn dochter.Waar ik geen geld aan uit geef zijn de nieuwste mode, tijdschriften, de nieuwste gadgets, een smartphone,autos,bloemen.

 7. Leuke blog! Inspirerend :-)

  Maar eh... een keukenrol is echt niet hetzelfde als wc papier hoor!

  Ik kan niet zo der keukenrol. Ook niet zo der wc papier trouwens. Of billendoekjes baby (om de vlekken uit de bank ye poetsen bij oorbeeld...)

 8. Dat van die tijdschriften is heel herkenbaar - die krengen zijn echt altijd super duur en de meeste mensen gooien ze daarna toch in de papierbak - Het is zo fijn dat je ze ook in de bieb kan lezen en daarnaast vind ik het altijd wel gezellig om te lezen met allemaal andere lezende mensen om me heen :)

 9. Wat leuk om te lezen en inderdaad waar de een wel geld aan uit geeft zou de ander hier totaal niets aan uit (willen) geven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder