Pluizig haar: eerste hulp bij knisperig haar voor dummies

Pluizig haar

Van diverse kappers heb ik begrepen dat mijn haar ‘vochtarm’ is. Ik heb namelijk nogal pluizig haar als ik er niets aan doe.

De laatste keer dat ik bij de kapper kwam, in oktober 2019, reageerden ze zelfs geschokt over hoe droog mijn haar wel niet was. Ze hadden mijn haar toen al een 30 minuten durende behandeling gegeven met een vochtinbrengend masker van Olaplex. Maar daar trok mijn haar zich niets van aan. Zo gauw het weer droog was, knisperde het van de droogte als nooit tevoren.

Het gevolg van hun geschokte reacties, was dat ik het pand verliet met de dure kappers shampoo Olaplex. Maar ik moet toegeven: het helpt warempel wel. En ik heb het zelfs opnieuw gekocht toen mijn flesje leeg was.

Eerste hulp bij pluizig haar voor dummies: Olaplex en Argan huidolie

Op dit moment gebruik ik twee producten om mijn pluizige haar van een droge Sahara te veranderen in een eh… iets minder droge woestijn.

En dat zijn

 • Olaplex
 • Argan huidolie van Holland & Barrett

Olaplex

Ik  ben geen kapper of scheikundige, dus ik houd het kort en haal er mensen bij die wél weten waar ze het over hebben als het gaat om de verzorging van pluizig haar. Bij onder andere Cosmo Kappers en Treatwell zeggen ze het volgende over Olaplex:

‘Olaplex zorgt er voor dat gebroken zwavelverbindingen in het haar weer aan elkaar gehecht worden. Het resultaat? Buitengewoon sterk, glanzend, maar bovenal super gezond haar waarbij haarbreuk verleden tijd is.’

Bij Cosmo Kappers hebben ze twee indrukwekkende foto’s van haar voor de behandeling met Olaplex, en erna. Je zou er meteen van naar de winkel rennen! In de eerste heeft het model pluizig haar, en in de tweede is het helemaal glad en glanzend.

Pluizig haar

Argan huidolie tegen pluizig haar

Ja, ik gebruik dus huidolie voor mijn háár. En dat terwijl ze bij Holland & Barrett ook Argan haarolie hebben. Maar toen ik eenmaal per ongeluk succes had met Argan huidolie wilde ik geen risico’s nemen door iets anders te proberen. Vandaar dat ik Argan huidolie in mijn haar doe.

pluizig haar

In eerste instantie deed ik de arganolie in mijn haar als het haar droog en pluizig was, om het een beetje in het gareel te krijgen. Maar een kapper zei tegen me:

‘Waarom doe je het niet op je haar als het nog vochtig is van het wassen?’

Dat leek me een goede tip, en sindsdien klieder ik er elke zondag meteen na het haren wassen argan huidolie in.

Pluizig haar samengevat

Heb jij vochtarm, en daardoor pluizig haar? En heb je niet weinig zin om veel moeite te doen om het beter te krijgen? Dan zijn de producten Olaplex en de Argan huidolie van Holland & Barrett misschien ook wel wat voor jou.

Bij mij helpen ze tenminste goed tegen pluizig haar

Ben je wel bereid om wat meer moeite te doen? Dan zou je je eens kunnen verdiepen in de zogenoemde Curly hair methode.

Handige links op een rijtje:

 • Olaplex koop ik nu voordelig via amazon.nl
 • Argan huidolie koop ik online bij Holland & Barrett. Het kost normaal 29,95 maar is om de haverklap in de aanbieding. Vaak is het 1 betalen, 2 halen. Je kunt het ook gewoon in de winkel kopen natuurlijk, maar sinds de coronacrisis vind ik dat zo’n gedoe.

Olaplex behandeling met 3,4 en 5

In onderstaand filmpje zie je hoe je Olaplex kunt gebruiken voor pluizig haar. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar een kapper gaan die Olaplex gebruikt, en het hen laten doen.

Op de website van olaplex.nl kun je zoeken op postcode naar een kapsalon bij jou in de buurt.

‘s Nachts een slaapmuts dragen kan soms ook helpen, evenals een goede haarborstel gebruiken.

Leestip

Haarborstel schoonmaken.

Wat voor type haar heb jij? Heeft het speciale verzorging nodig?

Similar Posts

29 Comments

 1. ik heb ook heel droog haar, ik durf ze zelfs niet te verven enz, want dan is ze gans kapot
  sinds een paar jaren gebruik ik na mijn wasbeurt enkele druppels kantaron olie, en dat was de oplossing voor mij
  -Een @->- voor jou.

 2. Ik ben met de CG methode begonnen.
  Je ziet door de bomen het bos niet meer aan info en stappen.
  Ook in die methode kom je dit product vaak tegen.
  Ik krijg idd wat slag met bijna stijl haar.

  1. Mijn jongste dochter heeft het daar ook vaak over, en ik heb er wel eens naar gekeken, maar ik vind het nog best ingewikkeld. En ik ben een beetje gemakzuchtig, dat helpt ook niet.

 3. Dag Nicol,

  ja… argan-olie… dat gebruik ik ook.
  Maar ik heb niet echt pluizig haar.
  Ik gebruik het dan ook zo nu en dan als een soort van haarmasker.
  Heerlijk!

  groetjes!

 4. Heerlijk als je dan iets vindt dat echt werkt. Ik heb vooral dun haar, dat niets ‘doet’. Een föhn kan het wel gebruiken om er nog iets van model in te krijgen. Moet trouwens wel zeggen dat ik, nu ik grijs begin te worden, dikker haar krijg en dat het daardoor ook anders begint te vallen. Volgens mij krijg ik warempel een soort van slag erin, als ik niet oppas;).

 5. Ga regelmatig naar de kapper en die behandelt ook altijd het haar zo een oliebadje, als het nodig is dan. Vroeger had ik lang haar en had soms wel last ervan maar kreeg toen te horen dat ik verkeerde shampoo gebruikte. Ook kreeg ik deze tip eens. Je haar na het douchen met koud water spoelen want hierdoor sluiten de haarschubben en gaat het haar vanzelf ook weer glanzen. En een honingbadje doet ook wonderen. Geniet van de dag en van de mooie momenten.

 6. Ik heb droog haar ongeveer 5-8 cm lang en veel krullen, laat het ook door de krullenkapper knippen. Moet echt elke dag iets olieachtigs gebruiken anders wordt het erg pluizig en zijn het geen mooie krullen meer.
  Ook een serum gebruik ik regelmatig maar heb geen vast merk nog

 7. Mijn haar is eerder vettig te noemen. Daar had ik als tiener veel problemen mee. Nu nog glimt het vlug en dat op mijn leeftijd. Schaar en tondeuse er in en milimeterkapsel.

 8. Gebruikt die dure kappersshampoo niet gewoon siliconen om je haar glad en zacht te maken?

  Arganolie is een goede tip en als je het inmasseert op nat haar of een natte huid, dan breng je meteen wat vocht in.

 9. voor een vrouw lijkt het me ook erg vervelend om pluizig haar te hebben.
  Gelukkig heb je een oplossing op je pluizig haar.
  Ik heb er ook last van, vroeger noemde men mij dan ook pluisje.
  Vandaar dat ik vaak een kort kapsel heb. Hans

 10. Ik heb dun haar dat pluist. Doordat het zo dun is, is olie niet zo geschikt; dan wordt het meteen heel vet. Ik gebruik Loving Blends shampoo en cremespoeling van Garnier (de avocado-versie) en ik ben er heel tevreden over.

 11. Ik vind Olaplex echt goed. Zelf gebruik ik no.6 als leave-in conditioner voor mijn punten en dat doet echt wonderen. Zelfs als je al beetje gespleten punten hebt, zie je die een paar dagen niet meer.

 12. Ik moet stiekem wel lachen dat de kappers zo in shock waren, haha. Lijkt mij wel vervelend om zo pluizig haar te hebben, fijn dat je er iets voor kon vinden :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.