Reacties

Slaapmuts - minstens 7 redenen om er eentje te dragen! — 27 reacties

 1. Ik ben ooit geopereerd aan een hersentumor en in de winter als het heel koud is krijg ik pijn in mijn schedel die destijds opengezaagd is, ofwel botpijn. Ik draag dan een katoenen muts om mijn hoofd warm te houden, dat helpt wel iets. Ik heb namelijk een hele koude slaapkamer.

 2. Een slaapmuts werd en wordt gebruikt om warm te blijven in koude situaties, bv winterkamperen. De meeste warmte verlaat je lijf via het hoofd. Dat is ook de reden dat vroeggeboren baby's een mutsje ophebben in de couveuse.
  Voor het niet klitten van je haren werkt een zijden kussensloop het best.

 3. Nee, niet aan mij besteed, zelfs geen slaapmutsje voor het slapen gaan.
  Ik heb het niet zo op knellende dingen op mijn lichaam, zelfs geen sieraden.
  Ik ben wel redelijk kaal, maar slaap er niet kouder door. Hans

 4. In 'Het kleine huis' vond ik ze geweldig, maar voor mezelf ben ik er nooit aan begonnen. Want hoewel tussen de redenen om 'm te dragen bescherming van je kapsel staat, vrees ik dat het bij mij mijn kapsel compleet zou ruïneren.

 5. Liever warme chocolademelk voor het slapen gaan en een fris hoofd. Mijn haar leg ik boven mijn hoofd op het kussen. Geen enkel probleem. Andere langharigen die ik sprak doen het ook zo. Het zijn meer kortharigen die met krulspelden gaan slapen en daar iets overheen doen. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken.

 6. Je zet lang haar toch gewoon vast bovenop je hoofd met één of twee schuifspeldjes? Ik heb behoorlijk lang haar en dat werkt meestal prima. Geen klitten en je ligt er ook niet op.

 7. Mijn haar moet los in bed, ik draag het dagelijks in een staart of halve knop met klem en elastiek, maar dan moet het los. Ik snap wat je bedoeld met jouw partner die dan op je haar gaat liggen bijv. Auw, inderdaad. maar dat komt ook wel weer los.

  Zelfs in de winter draag ik geen muts, dan krijg ik jeuk op mijn hoofd, laat staan als ik ga slapen dan. nee, laat maar. ;-) Mijn borstel werkt goed!

  X

 8. Grinnik. Ik lig altijd heel diep onder de dekens. Als ik ook nog een slaapmuts op zet, kan mijn verkering me helemáál niet meer vinden. Maar als je kaal bent, is het inderdaad wel prettig, denk ik.

 9. Dit komt nog uit de tijd dat mensen rechtop zaten in hun bedstee omdat ze bang waren dood te gaan als ze liggend sliepen. Dan is zo'n muts wel een lekker idee maar in de huidige temperaturen is het niet meer nodig.

 10. Het wordt ook gebruikt om te voorkomen dat fijn haar breekt doordat het in het (katoenen)kussensloop blijft steken. Daar had mijn zusje last van. De oplossing was een satijnen kussensloop. Nu heb je er ook slaapmutsen voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder