Reacties

Douchemuts: zo houd ik mijn haar droog onder de douche — 81 reacties

 1. Toen mijn haar nog lang was deed ik 1 of meerdere klemmen in mijn haar en stak het op zodat er geen haren meer langs mijn gezicht en hals hingen, zette de douchestang en kop op schouderhoogte - doordat de glijstang ver genoeg naar beneden kon schuiven- zodat de stralen tot mijn schouders kwam en niet verder.
  Nu mijn haar kort is werkt dezelfde methode ook zo.
  Met een douche muts douchen vind ik vervelend omdat het getik/ gespetter op de douchemuts mij een afgesloten gevoel geeft en mijn ervaring is dat mijn haar soms toch wat 'klammig' werd door het zo opgesloten zitten.

 2. Mijn dochter doucht 's avonds en dan wil ik dat ze haar haar droogt houdt. De badmuts die we nu hebben werkt helaas niet goed genoeg. Zal eens kijken naar een van deze andere badmutsen

 3. Ik heb ook al jaren een douche-muts en was 1x per week mijn haren.
  Ik heb er 1 met stof erover, waardoor het water niet zo klettert.
  Prettig om er niet op te hoeven letten, dat het haar niet nat wordt ;)

  Groetjes Lily

 4. Ik vind de douchemuts van kruidvat lekker ouderwets schattig. maar ik gebruik ze dus ook niet, ik bind mijn haar in een hoge dot en gebruik de sproeikop handmatig, zodat ik kan kiezen waar het water terecht komt.

  wegwerpdouchemutsen lijken mij idd duur uiteindelijk.

 5. Hier een verfent gebruiker van een douchemuts. Ik heb er een bloedhekel aan steeds nat haar te hebben. Als mijn haar nat is geweest, dan moet ik het ook was. Anders wordt het slap, futloos en gaat het slierten. Ik draag meestal 2 dagen een muts en de derde dag is het weer tijd om te wassen. Ik moet wel zeggen dat ik een paar jaar moeite heb gehad om ze te vinden, maar tegenwoordig zijn bijna weer bij iedere drogist te koop.

 6. Leuk.... de douchemutsen gebruik ik soms om schaaltjes af te dekken in de koelkast of om het brooddeeg te laten rijzen in een (rond) rijsmandje!!

  Ook ik was mijn haar ong een keer in de week, overige dagen bind ik het staartje met een knip omhoog tijdens douchen. Ik heb nooit last van nat haar na het douchen.

  Hoe lang laat je arganolie inwerken en spoel je dan nog uit?

  • Ik smeer het kwistig in mijn handdoekdroge haar en dan borstel ik het. Uitwassen doe ik niet. Dankzij arganolie heb ik nog lang haar. Anders had ik het al lang van narigheid kortgeknipt.

 7. Ik was mijn haar ook niet vaak in een week maar ik maak het wel nat. Heb een periode geprobeerd met zo'n muts te douchen maar het is niet zo mijn ding. Meer omdat ik veel mousse in mijn haar smeer wat ik er wel uit wil hebben de volgende ochtend.
  Liefs,
  Elles

 8. Ik gebruik geen douchemuts onder de shower maar ik heb hem wel. Die is van Kruidvat 3 stuk (geen idee meer hoeveel kost die) en ik gebruik hem als ik mijn haar verven. En toevallig draag ik nu (bezig haar verven)

 9. Die van Blond is echt geweldig! Haha... Ik was niet mijn haar elke dag, maar ik houd wel van het stromende water op mijn hoofd. Heerlijk! Als ik mijn haar droog wil houden, steek het op in een hoog knotje en stel ik de hoogte van de douchekop in op schouderhoogte... Net zo makkelijk... :)

 10. één keer in de week je haar wassen? Hoe doe je dat? Mijn haar wordt al vet na twee dagen. Douchemutsen gebruik ik eigenlijk nooit. Ik doe mijn haar altijd in een knot als het niet nat moet worden. Dit van Blond is overigens wel erg leuk!

 11. Ik heb werkelijk nog nooit in mijn leven een douchemuts gedragen, haha.
  Als ik mn haar niet nat wil maken, neem ik de sproeier gewoon in mn hand en besproei mijn lichaam, zonder mijn haar nat te maken :D.

  Maar meestal wanneer ik ga douchen, was ik mijn haar gewoon mee :D

 12. Herkenbaar probleem: dat de douchemuts maar net over je haar past. Ik deed voorheen altijd 2 van die plastic hotel-badmutsen over elkaar, dan hield ik het goed droog. Helaas verblijf ik nu niet meer zo vaak in een hotel, dus die dingen zijn op, haha. Ik vind ook vooral dat ze niet teveel mogen kosten. Na verloop van tijd zijn ze toch aan vervanging toe en dan is elke keer 9 euro toch best veel!

 13. Als ik ga douchen, moet mijn haar ook nat worden en vaak was ik het dan ook wel. Niet goed zo vaak je haar wassen maar t moet gewoon haha!

 14. Haha, er gaat een wereld voor me open! Maar ik neem aan dat je haar dan wel in een knot of staart doet in die douchemuts! Ik ga altijd voor de knot op mijn hoofd zonder muts.

 15. Mijn haar is kort en dun, dus voor mij is elke dag wassen geen probleem, maar ik vind douchemutsen wel heel leuk. Die 'uitvinding' voor kinderen zodat er geen water in hun ogen komt, vind ik wel heel erg goed. Ik ken iemand die hier vroeger heel erg blij van was geworden.

 16. Ik begrijp dat voor jou een Douchemuts een nuttige oplossing is.
  Als je zo'n mooi kapsel hebt heb je daar wel tijd voor nodig om te verzorgen.
  Voor mij is een Douchemuts overbodig, gezien het weinige haar wat ik nog op mijn hoofd heb. Hans

 17. ik gebruik ook altijd een douche muts, echt de uitvinding van de eeuw. Natuurlijk koop ik altijd de goedkoopste, maar ik zie nu wel een paar hele leuke

 18. Een douchemuts ook handig om het zadel van je fiets droog te houden als het regent en je fiets buiten staat.
  Heb een heel verzameling van wegwerpdouchemutsen van hotels, o.a. ook geërfd van mijn zus.

 19. Ik steek mijn haar altijd op. Maar dan wordt het soms toch nog nat doordat je altijd wel spettert, of zo. Wat bizar dat ik nooit aan een douchemuts gedacht heb! Ik zal er toch eens eentje aanschaffen!

 20. Toen ik mijn haar nog lang had, maakte ik een knotje en ging dan niet met mijn hoofd direct onder de douche, want ook ik heb mega droog haar dat écht niet elke dag gewassen moet worden. Nu is het helaas wat kort uitgevallen bij de kapper en lukt een knotje niet meer. Je blogpost komt als geroepen want ik moet nu echt op zoek naar een shower cap.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder