Douchemuts

douchemuts

Aangezien ik dagelijks mijn jongste zoon hardlopend naar school breng, douche ik dagelijks.

Maar ik was mijn haar zeker niet dagelijks.

En omdat ik niet wil dat mijn haar helemaal nat wordt draag ik onder de douche altijd een douchemuts. Wat een geweldige uitvinding is dat! Zo kan ik zonder dat mijn haren nat worden heerlijk het warme douchewater over mijn hoofd laten kletteren! Ik koop mijn douchemutsen meestal bij de Wibra. Ze kosten daar maar één euro, dus dat is niet veel. Mijn allereerste douchemuts was een stuk duurder. Die kocht ik bij de Kruidvat voor 4,99.

Maar op een kwade dag ging ik mijn haar verven. En toen leek het me een goed idee om de douchemuts op te zetten terwijl het introk. En het is daarna nooit meer goedgekomen met die douchemuts.

Douchemuts: wat is het?

In het Engels heet een douchemuts een ‘shower cap’ en heeft hij zijn eigen wikipediapagina! Hij wordt daar beschreven als een hoed die je opzet onder de douche om te voorkomen dat je haar nat wordt. Overigens heb je ook speciale douchemutsen voor kinderen! Maar sommigen hebben een compleet andere functie. Want die laten de haren juist vrij, en hebben een wijde rand om te voorkomen dat er shampoo in de oogjes komt. Hier onder demonstreren twee hele blije baby’s deze kinder douchemuts:

douchemuts kinderen
Ik vind met name het linkerkindje om op te vreten zo schattig!

Soorten douchemutsen

Naast douchemutsen voor kinderen heb je ook nog wegwerpdouchemutsen. Die zijn doorgaans doorzichtig en behoorlijk oncharmant. Hier onder een voorbeeld:douchemutsDaarnaast heb je ook nog heel ludieke douchemutsen. Bijvoorbeeld in de vorm van een haai.

douchemuts

Wil je een wat luxere douchemuts dan kun je ondere andere terecht bij bol.com. Daar verkopen ze deze douchemuts van Blond Amsterdam:

douchemutsHij is leuk, maar het ding kost maar liefst 9,95! Dan koop ik toch liever voor 1 euro een leuke bij de Wibra. In het plaatje bovenin deze post zie je mijn twee huidige douchemutsen.

Draag jij een douchemuts?

17 Responses to Douchemuts

 1. Ik heb een geweldige Frozen badmuts voor mijn oudste dochter! Zelf gebruik ik hem niet. Ik weet de exacte prijs niet mee, maar ik heb hem bij de Action gehaald. Dus duur was ie niet 😉

  • Als hij van de Action komt zal hij inderdaad vast niet duur zijn! Leuk, zo’n Frozen badmuts. Ik zal de volgende keer bij de Action eens kijken of ze ook douchemutsen hebben voor volwassenen!

 2. Hier geen douchemuts. Als ik mijn haar niet hoef te wassen zet ik de douche wat lager op de stang. En dan werkt aardig goed, moet wel zeggen dat ik kort haar heb. Maar dat wil denk ik ook wel als je je lange haren opsteekt.
  Vroeger(25 jaar geleden alweer) waren wij met schoolreis in België en daar mochten we het zwembad niet in zonder een badmuts. Gelukkig was het niet echt mooi weer dus gingen we niet zwemmen. En wellicht geldt dit tegenwoordig ook nog wel in andere landen.
  Toen wij 4 jaar geleden op vakantie waren in België hoefden we dat niet meer, maar dat was wel een zwembad op een vakantiepark. Dus ik weet niet hoe het met de gewone zwembaden daar zit.

  • Slimme oplossing Janneke! Zelf zou ik dit niet zo gauw doen, omdat ik het juist zo fijn vindt om het waren over mijn hoofd te laten stromen.

   Ik herinner me dat in Duitsland een badmuts ook verplicht was.

 3. tja , ik probeer plastic te vermijden dus dan past een douchemuts niet zo goed in het plaatje. ik heb halflang haar en als ik wil douchen zonder mijn haar te wassen dan zet ik de douchestang lager en steek mijn haar op.

 4. Ik koop altijd die hele goedkopen. Tien voor een euro ofzo. Op de bazaar in Beverwijk of een toko. Maar ik gebruik ze niet voor mijn haren, ik gebruik ze om kommen mee af te dekken. Vooral wanneer er deeg in staat te rijzen. Echt een uitkomst.
  Heel af en toe koop in een fancy douchemuts. Voor fancy deeg! Hahaha

  • Wat een kostelijke tip Es! Die ga ik zeker gebruiken. Veel makkelijker dan aluminiumfolie of huishoudfolie om een schaal af te dekken!

   Tien voor een euro is trouwens echt supergoedkoop. Zijn dan dat doorzichtige wegwerp douchemutsen soms?

   • Ja. Het zijn die heel ordinaire. En met een beetje geluk heb je ze in kleurtjes met stippen! Ik gebruik ze tot ze niet meer echt netjes zijn. Je kunt ze gewoon uitspoelen. Dus je doet er redelijk lang mee. Ik heb het nooit uitgerekend, maar ik vermoed dat het zelfs goedkoper is dan vershoudfolie of aluminiumfolie.

     • Ik heb geen idee…. Maar misschien heeft de Big Bazaar ze ook wel. Of de Wibra, Zeeman zoiets.
      Mocht je ze echt niet kunnen vinden, dan roep je maar even. Je hebt nu mijn mailadres. 😉 Dan kan ik ze opsturen de volgende keer als ik toch weer ga. 🙂
      (Overigens heb ik even ‘gespeeld’ met je ‘Luv Comment’ systeem, dat is best een grappige plugin!)

  • k herinner me dat mijn oma dat vroeger ook deed. Als ze pap had gekookt of over een schaal aardappels die ze bewaarde om ze de volgende dag te bakken… Ze had doorzichtige met stipjes. Ik zou er nooit meer aan gedacht hebben maar nu ik dit lees komt me de herinneirng weer boven drijven…

 5. brrr, nee ik houd het op haren in een knot en douche wat lager op de stang. Vroeger vanwege pijn in mijn oren met zwemmen altijd met een badmuts op moeten zwemmen. Geen echt trauma van, maar ik vind het ook niet prettig zo’n ding op mijn hoofd

 6. ik draag zelfs een badmuts in de douche, omdat mijn douchemutsen snel kapot gingen, en best wel duur waren. Maar nu is mijn badmuts stuk en ga ik maar weer aan de douche muts, maar nu van de Wibra !

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.