Reacties

Wat is er nu echt onmisbaar in je keuken? — 86 reacties

 1. mijn top 10 ziet er heel anders uit, het belangrijkste in een keuken vindt ik een snijplank, een mes, een pan, casserol,weegschaal, tas, bord, oven, bestek, mixer, ....
  maar ik heb van jou lijstje, ook een tajine en een ijsmachine
  -Een @->- voor jou.

 2. Het eerste wat in me op kwam, na het lezen van jouw titel: een scherp mes. Die hebben we op vakantie ook wel eens meegenomen want daar zijn de keukenmessen vaak waardeloos. Met stip houd ik het meest van mijn molenmesje (niet in de vaatwasser doen!) maar we hebben ook een heel fijn gemeen scherp mes met een hoesje er om heen, uit de zegeltjesactie van onze plaatselijke super. Japans staal of zoiets,

 3. ik heb een pasta machine, die ik af en toe gebruik, ik heb een broodbakmachine die ik 3 x in de week gebruik en ik heb een taiijne die we af en toe gebruiken, maar ooooooh wat is eten uit de taijne toch lekker. Ik heb een koffiezetapparaat, maar zou goed zonder kunnen, een espressopotje dat ik p het vuur zet, een onmibaar apparaat in mijn leven. En het aller, aller belangrijkste?? Goede, vlijmscherpe messen!

 4. Als ik op vakantie ben gaat mijn slijpsteentje mee...want ja,scherpe messen zijn onmisbaar. Broodbakmachine gebruik ik vaak, tajine ook, ijsmachine(zo één zonder stroom) ook dat wil zeggen regelmatig zomers, en met kerst. De rest uit je toptien heb ik niet of nooit gehad.

 5. Ook ik vind een goed scherp mes onmisbaar, ik heb een waterkoker, een broodrooster en dat ik alles. O ja een staafmixer gebruik ik ook dikwijls, koffie giet ik op de ouderwetse manier door een papieren filter.

 6. Favoriet zijn mijn waterkoker, koffiemachine en keukenmachine, meer staat er ook niet. Nu heb ik wel een cupcake maker, maar die staat in de kast en komt er alleen uit als ik hem nodig heb, maar dat heb ik met meer ( appelsnijder, blender, etc) niet op mijn aanrechtblad, want die wil ik leeg hebben.

 7. Een goed scherp mes met snijplank is wel echt onmisbaar. Koffie giet ik nu met de hand op, wel een waterkoker, maar die valt soms uit en dan is een pannetje op het fornuis ook prima. Af en toe de handmixer, maar die staat in de kast en de broodrooster voor wat luxe in het weekend. De staafmixer is ook onmisbaar bij het maken van soepen.
  IJsmachine gebruik ik in de zomer regelmatig, maar staat in de kelderkast. Alleen eraan denken de binnenbak in de diepvries te zetten lang van te voren, want die moet diepbevroren zijn.

 8. Mijn werkblad is klein en dus heb ik weinig apparaten in de keuken. Een waterkoker en Senseo staan op mijn werkblad. Ergens in een kastje heb ik een broodrooster en een mixer. Die mixer is bij mij echt een keukenlijk, want ik bak nooit. Er ligt trouwens ook een staafmixer in de kast en die gebruik ik wél veel, want ik maak graag soep.

 9. Van deze top 10 hebben wij er 4 in onze keuken:

  Pastamachine (aan manlief gegeven als kerstcadeau)
  Broodbakmachine (aan manlief gegeven voor verjaardag)
  Mosselpan (zelf gekocht)
  De cupcake ma­ker (gekregen voor review)
  IJsmachine (gekregen voor review)

  De broodbakmachine wordt het meest gebruikt, heerlijk de geur van vers gebakken brood in de ochtend!

 10. ha Nicole,

  ja... die top 10 van keukenlijken... die komen er bij mij dus ook niet in.
  Ik ben niet zo'n kok (kan het wel, hoor) dus ik kook zo eenvoudig mogelijk.
  Geen rare apparaten, mij niet gezien.
  Gewoon een top-keukenmesje van Opinel. Zo lekker scherp.
  Ooit gekocht op een marché ergens in la douce France.

  Prettig weekend!
  Marlou

 11. Ik heb een uitgebreide keuken ook omdat koken en bakken een hobby van mij is, maar ook omdat ik een receptensite heb. Ik gebruik dus alles wat ik in mijn keuken heb. Ook apparaten die ik niet dagelijks gebruik. Ik kook ook zo dat iemand die geen uitgebreide keuken heeft mijn recepten kan maken met wat men gewoon in de keuken heb staan.
  Wat ik wel weggedaan heb is de broodbakmachine, brood bakken doe ik nu gewoon in de oven. De kitchenaid heb ik verkocht, want die beviel niet.

  Wat een basiskeuken echt nodig heeft: scherpe keukenmessen, pannen, zeven of vergiet, wok, braadpan, fluitketel of waterkoker, ovenschalen, bestek, borden, kop en schotels, bekers.

 12. Wij hebben geen een van de 10 keukenlijken, maar ik heb ook geen koffieapparaat (niemand drinkt dat smerige spul dus waarom zou ik er een apparaat voor in huis halen) , we hebben geen waterkoker maar een fluitketel, geen airfryer of frituurpan, wel een tostiapparaat met wisselbare platen, geen broodrooster.
  Eigenlijk heb ik gewoon niet zo veel apparatuur.
  Wat ik echt niet kan missen zijn mijn oven en mijn kookplaat. Magnetron is de deur uitgegaan toen het laatste kind van de melkflessen af was en heb ik nog geen dag gemist.

  • Ik denk dat als mijn kinderen de deur uit zijn ik wellicht de magnetron ook niet meer nodig zal hebben. Zelf gebruik ik hem eigenlijk nooit, maar de kinderen warmen er nog wel eens een maaltijd in op.

 13. Ik heb bijna de hele top 10 in de keuken gehad maar reeds weggedaan in een vlaag van opruimwoede. Alleen de poffertjespan doet nog dienst in schoolvakanties

 14. Een aantal Robert Herder messen vind ik evenals enkele goede snijplanken erg belangrijk. Mijn broodoven zet ik niet aan voor een pizza te bakken. Daarvoor heb ik een pizza oventje die binnen 5 minuten op temperatuur is. Wat ik verder regelmatig gebruik zijn een vleesthermometer en een staafmixer. Mijn Indische vijzel (tjobek) kan ik niet missen want ik maak mijn boemboes nog zelf. Heel veel hebbedingetjes zijn er gewoon omdat ik ze mooi vind en mijn keuken verfraaien. Een set profi pannen van Fissler zijn dan ook nog nooit gebruikt, daar gebruik ik de gewone Fissler pannen voor. Dat geldt ook voor een serie zwarte gietijzeren pannen van Staub. Daarvan zijn er slechts twee in gebruik. De mooie rode Kenwood machine vind ik dan ook veel te jammer om te gebruiken. De van Berkel snijmachine heb ik ook nog nooit gebruikt. Maar ik sta graag in de keuken omdat koken mijn hobby is, vandaar dat het oog ook wat wil.

 15. Ik vind het een rotwoord.
  Van je lijstje heb ik alleen een tajine. Ik gebruik hem niet vaak, maar wil hem ook niet missen. Ik heb lopen denken over de aanschaf van een crockpot of instapot. Maar heb het niet gedaan omdat ik de kans te groot achtte dat ie te weinig gebruikt zou worden. Ik gebruik mijn zelfgemaakte hooikist als een soort crockpot. En die gebruikt geen energie.

 16. Die zaken uit de top 10 heb ik ook niet en onlangs de broodrooster ook maar weggedaan. Stond al tijd in kast en gebruikte we niet. Dat gaven ze altijd vroeger bij het trouwen lol) En ook een oud koffiezet apparaat kon ik een ander weer blij mee maken. Tja ik ben wel een kokkerelster dus vast ook wel te veel in de keuken maar gebruik het allemaal wel eens. Wat ik echt nodig heb is aanwezig en wat niet is allang weggedaan hoor. 1x in jaar ga ik alles langs en doe dan weg wat al jaren niet is gebruikt en schaf ik aan wat versleten is en ik nodig heb dan weer. Heel vroeger hadden we ook niet zo een waterkoker maar deed het ook warm maken met een steelpan op de pit. Kreeg deze eens op een verjaardag omdat men mij maar ouderwets vond en inmiddels de 3e al hier want is toch wel handig. Ik denk dat vele wel overbodige spullen zal hebben en bedenk dan voor je het naar een kringloop zal brengen dat je ook een ander er wellicht een plezier ermee kan doen als het nog werkt.

  • Mijn grill zou ik niet meer kunnen missen. Die gebruik ik zelfs voor croque monsieurs en wraps.

 17. Omdat ik in een Thomashuis woon, begeleid wonen, hebben wij in onze keuken enorm veel spullen. Zowel een magnetron als een oven hebben we, die onder elkaar zitten. Veel wordt er bij ons gebruikt.

 18. Haha, keukenlijk, nog nooit van gehoord. Dacht eerst dat het zoiets was als koninklijk, maar dan in de keuken.

  Ik heb alleen een combi-oven, een staafmixer die je kunt ombouwen tot mini-blender, (zo handig!) en een tosti-apparaat. Water voor koffie en thee kook ik in een fluitketeltje, ik vind dat altijd zo'n gezellig geluid. Daarna schenk ik koffie gewoon op, door een filter in een thermoskan. O, ik zie boven dat iemand ook de knoflookpers en de kaasschaaf meetelt. Bij apparaten dacht ik meer aan elektrische dingen. Daarin beperk ik mezelf zoveel mogelijk. Maar jij had het ook over een tajine, die heb ik ook weg gedaan, ging me veel te langzaam. Je kan het dan net zo goed stoven in een braadpan op het fornuis. Een tajine neemt ook zoveel plek in in je kast.

  • Goed om te weten dat een goede braadpan een tajine zou kunnen vervangen Firma fluitekruid. Ik heb een staafmixer die ik eigenlijk ook graag wil uitbreiden, maar ik kan nergens de accessoires vinden.

 19. Ik ben dol op mijn blender en staafmixer, de oven gebruik ik vaak en af en toe de keukenmachine. Afgelopen dagen heb ik de kelder onder handen genomen, daar staan een gourmetstel , een koffiezetapparaat ( gebruik altijd mijn opschenkertje) en friteuse te niksen.
  Het droogmachientje, kniepertie-ijzer en de weckketel gebruik ik regelmatig.
  tja best veel apparaten ..

 20. Ik heb gelukkig naast de keuken een grote kelder kast waar ik alles in kwijt kan wat ik niet direct op het aanrecht wil hebben. Is wel minder goed voor mensen die minimalistisch willen leven haha

 21. Ik had nog nooit van de term keukenlijk gehoord maar heb wel degelijk een apparaat dat daar onder valt. Ooit namelijk een panini's rooster gekocht maar na één keer staat ie al jaren ongebruikt onderin een kastje.

 22. Ik woon samen met een amateurkok met een voorliefde voor keukenapparatuur. Ik heb een magimix, een mini-magimix, een sapcentrifuge, een pastamachine, een fonduestel, een blender, een staafmixer, een tosti-ijzer, een mixer enz. Ik heb er (serieus) een apart kastje voor gekocht om het spul op te bergen. Ik vind het prima om te hebben maar dan wel uit het zicht.

  • Ik kan me voorstellen dat je dat allemaal liever niet op je aanrecht wilt hebben staan. Fijn dat er genoeg ruimte is om ze op te bergen in de keukenkastjes!

 23. De term keukenlijk was nieuw voor mij. Heb zelf op het aanrecht het Senseo apparaat staan en een waterkoker in de kast (die erbij wordt gepakt indien nodig). Verder heb ik weinig keukenlijken als ik het lijstje zo bekijk.

 24. Ik heb weinig apparaten, ik vind veel van weinig nu.
  De belangrijkste is inderdaad mijn koffiezet, al deed ik dat vroeger ook zonder.
  Maar wanneer ik s morgens opsta en nog wakker moet worden, is op het knopje drukken wel gemakkelijk, lol.
  Van de lijken heb ik enkel een tajine, gekregen van Marokkaanse vrienden, maar die gebruik ik wel regelmatig.

 25. hahaha geweldig ook om al deze reactie te lezen. Iedere keuken ziet er weer anders uit.
  Hoe minder rommel hoe beter. Maar in mijn top 10 staat toch zeker ook een snijplank met goed scherp mes!!

 26. Ik heb geen enkel apparaat uit de top 10 in huis, maar ben wel erg dol op koken en bakken. Maar de spullen die ik heb, gebruik ik gelukkig ook echt! Misschien is het wel eens leuk om er een blogje over te schrijven. Over echt praktische spullen in de keuken! Dankjewel voor de inspiratie!

 27. Wat grappig, het woord keukenlijk kende ik nog niet! Van het lijstje heb ik gelukkig niks, maar ik heb wel een ander keukenlijk, namelijk een frituurpan. Die staat schoon in een keukenkastje, en ik wil hem niet gebruiken omdat het schoonmaken zo'n grote klus is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>