Grijze haren krijgen in beeld + 2 ontdekkingen

grijze haren krijgen

Grijze haren krijgen we uiteindelijk allemaal.

De één wel een stuk jonger dan de andere.

Een vriendin van mijn kreeg bijvoorbeeld al grijze haren toen ze pas in de twintig was. Zelf kreeg ik mijn eerste grijze haren ergens in de veertig. De gemiddelde leeftijd ligt ergens tussen de 30 en 35 jaar.

Grijze haren krijgen: ik ga het laten gebeuren

Afgelopen juni kwam voor het eerst het idee bij mij op om te stoppen met verven. Wat eerst een vage gedachte was, veranderde langzaam maar zeker in een voornemen. Inmiddels ben ik eigenlijk best heel nieuwsgierig hoe mijn haren er dan uit gaan zien! Ik volg het proces met een mengeling van enthousiasme en ongeduld.

Dat het een boel geklieder met verf, tijd en geld scheelt is mooi meegenomen.

Grijze haren krijgen: wat ik tot nu toe heb geleerd

 1. Lichtval maakt enorm veel uit! Ik heb een paar foto’s op Huisvlijt gezet van mijn grijze haren. Die foto’s maakte mijn dochter Teuntje in de keuken. Daarop zie je eigenlijk heel weinig grijze haren. Maar als ik tijdens het hardlopen buiten een foto maak, dan is er ineens wel heel veel grijs!
 2. Ik dacht dat grijze haren krijgen betekende dat mijn haar egaal lichtgrijs zou worden. Maar ik heb ontdekt dat grijs ook best donker kan zijn. Er zijn vele tinten grijs ; )

Grijze haren krijgen in beeld 2022

2 september

Screenshot 2022 11 03 at 12.34.43

6 september

Screenshot 2022 11 03 at 12.33.14

10 september

Screenshot 2022 11 03 at 12.41.35

28 september

Screenshot 2022 11 03 at 12.44.04

3 oktober

Screenshot 2022 11 03 at 12.45.22

12 oktober

Screenshot 2022 11 03 at 12.47.19

19 oktober

Screenshot 2022 11 03 at 12.49.59

20 oktober

Screenshot 2022 11 03 at 12.50.58

18 november

IMG 7275 1

15 december 2022

grijs worden

29 december 2022

Het blijft bizar hoeveel lichtval doet!

IMG 8240

21 januari 2023

grijze haren krijgen

22 januari 2023

grijze haren

Zondag 29 januari 2023

grijze haren krijgen

Leestip: grijze haren opleuken en mijn post over Grijs worden.

Ik zal deze post regelmatig aanvullen met nieuwe foto’s.

Similar Posts

27 Comments

 1. Ik volg het met genoegen. Mijn eerste grijze haren waren er op m’n twintigste. Heel goed zichtbaar in (bijna) zwart haar. Ook een paar keer geverfd, maar dat is niks voor mij. Nu zit ik in de fase dat ik grijs haar dus heel mooi vind. Natuurlijk. En stoer. En zonde dat mensen het willen verstoppen.

 2. Ik ben 60 en nog geen een grijze haar. Mijn vader was ook nog tot op hoge leeftijd donkerharig. Toch iets met genen denk ik. Ik krijg vaak opmerkingen over welke verfkleur ik gebruik. Moet er maar om lachen. Denk ook niet dat ik het zou verven tegen die tijd. Mooi grijs haar is echt niet verkeerd

 3. Ik ben roodharig…. Nooit haren geverfd oid.
  Heb zeker een enkele grijze haar, vrijwel niet zichtbaar, doch ontkleur of mijn haarkleur wordt steeds lichter.
  juist zei de kapper vorige week dat ik heel natuurlijke highlights heb, zelfs aan de onderzijde.

 4. Mijn haar is al jaren spierwit. Ik krijg regelmatig de vraag of ik het zo platinablond verf. Maar dat grijze of witte haar valt niet zo soepel als mijn vroegere donkerblond. Het is stugger.

 5. Ja, daar komen ze hoor! Bij mij zijn ze er al sinds mijn vierentwintigste en ik kan je melden: ik heb nog nooit zoveel verschillende kleurtinten in mijn haar gehad als nu. Ik had echt egaal bruin haar, maar het grijs heeft veel meer tinten:).

 6. Of het de lichtval is weet ik niet, maar het lijkt of het geel uit mijn haar verdwijnt.
  Ooit was ik van nature heel licht blond. Na elke zon vakantie zag het er blonder uit. Dat werd langzaam donkerder. Ik dacht dat de oorzaak was, dat ik niet meer op vakantie ging.
  Ik werd 70 en het leek of mijn haar ook zonder vakantie lichter blond werd.
  Nu zie soms veel grijs en andere keren niet.
  Maar het donkerste haar lijkt ook minder kleur te hebben dan voorheen.
  In de badkamer heb ik een andere lamp opgehangen. Misschien geeft dat kleurverschil.

 7. Iedere keer denk ik dit is de laatste keer dat ik het verf…maar dan ga ik toch weer twijfelen en de k achhhh nog één keertje….🙈 maar ooit laat ik het ook gewoon grijs worden hoor ….hahahaha liefs van mij 🍀🍀🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.