Gratis eReader + gratis eBooks

De prijzen van eReaders hebben me er dusver van weerhouden zo’n ding aan te schaffen. Dat, en het feit dat ik dol ben op het gevoel van een ‘echt’ boek, en daarom vrees dat het me niet zal bevallen.

Geen eReader nodig om eBooks te lezen

Maar ik ben natuurlijk wel dol op gratis eBooks, en ik was dan ook blij te lezen dat je geen eReader nodig hebt om eBooks te lezen. Er zijn namelijk diverse Free Reader Apps die je kunt downloaden. Ze zijn beschikbaar voor iPhone, Windows PC, Mac, BlackBerry, iPad, Android en Windows Phone 7.

Ik heb Kindle en Nook gratis gedownload

Ik heb Kindle van Amazon.com en Nook van Barnes and Nobles gedownload. In hun aanbod vind je heel veel gratis boeken, hoewel ik het aanbod van Barnes & Nobles het beste vond.

Ook op Bol.com kun je een gratis app downloaden: Boekenbol. Helaas zijn er op Bol.com nog geen gratis eBooks te vinden, dus die app blief ik niet.

Handig voor middelbare scholieren

Het fijne is dat veel klassiekers gratis te downloaden zijn, dat lijkt me handig voor middelbare scholieren die moeten lezen voor hun literatuurlijst.

Mijn veertienjarige zoon die boeken ‘stom’ vindt, leest op zijn iPod warempel een Engels boek: ‘The Haunted House’! Hoewel ik huiverig sta tegenover kinderen die teveel tijd achter een scherm doorbrengen, doet me dit wel eens achter het oor krabben. Want wat, als ze achter een scherm zitten te lezen? En lezen is toch algemeen geaccepteerd als goed?!

Hoe staan jullie kinderen tegenover boeken en eBooks?
En herken je dat ze op ‘een scherm’ wel lezen?

Links naar gratis eBooks!

Kindle eBookds
Nook eBooks

Neem een email abonnement!

3 Responses to Gratis eReader + gratis eBooks

  1. Ik hou er wel van als je ergens bent of naar toe gaat en iemand heeft dus een boek onder z’n arm.Mooier als al die schermpjes,want daar krijg ik soms wat van.
    Zat bij de tandarts te wachten op dochterlief en komt een oudere heer de wachtkamer in met?…een ereader. Voeklde zich zeker van z’n waardigheid en ik ook,want ik las een leuk tidschrift over een huis renoveren.Toen meneer geroepen werd pakt hij het hoesje en wandelde even wardig achter de assistente aan. Ik kon niet zien of hij z’n arm omhoog deed en verder las.Zie je het voor je?
    Onze kids lezen nog gewone boeken,verfromfaaid onder het kussen en half achter een bed!
    Groet, WIlma

  2. Ik heb een ereader, de goeikoopste die ik kon vinden (bol.com) Ik vind het ideaal. Wat wel zo is, is dat je een ereader niet moet verwarren met een iPod, Ipad of zelfs een laptop. deze schermen zijn andes dan die van een ereader. Er zit bij de laatstgenoemden een soort van ‘flikkering in het scherm’, die je bij een ereaderniet hebt. Je kunt van een ereader bijvoorbeeld ook niet in het donker lezen. Het is minder vermoeiend lezen van een ereader dan van pods of laptops. Vind ik dan. Ik heb een enorme stapel boeken meegenomen op vakantie, en toch geen extra bagage, heerlijk! Bovendien leest een ereader bijvoorbeeld in bed prettiger dan een boek als het Stieg Larsson is, ik noem maar wat..!

    En: niet helemaal legaal, maar wel consminderen: Ik heb 3500 boeken van een collega gekregen. Ik kan een goedkoper abonnement nemen op de bieb, jeeh!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.