Reacties

Wat betekent VPN + welke moet je hebben? — 30 reacties

 1. Interessant artikel. Wellicht dat ik toch ook eens moet nadenken over het gebruik van een VPN. Zakelijk gebruik ik het wel maar daar zijn dan door het bedrijf weer beperkingen op. Privé toch ook wel iets om over na te denken.

 2. Veel te ingewikkeld voor me, ben maar gestopt met lezen . Heb trouwens totaal geen behoefte aan Netflix films e.d. en qua privacy is het meestal een gevalletje van ervoor kiezen of je door de hond óf de kat gebeten word.En met m'n site geld verdienen is niet mijn invalshoek, die heb ik gewoon voor m'n vertier.

 3. Ik ken VPN niet en volgens mij kunnen wij niet zo instellen dat we in Londen wonen. Het klinkt een beetje als incognito.

 4. Nog een vraag: hoeveel apparaten kunnen gelijktijdig gebruik maken van VPN? Is. Een VPN een persoonlijke service of kun je die ook voor een heel gezin tegelijkertijd regelen?

 5. Een goed verhaal over VPN. Of je het nodig hebt is een ander verhaal... Epic Privacy Browser en Tor Browser doen ook zoiets maar verbergen je achter een proxyserver dat is meestal voldoende. De inprivate van Edge en andere browsers wissen alleen achteraf cookies en browser geschiedenis maar beschermen je niet op het moment dat je online bent.

 6. Ik gebruik HotspotShield, geloof dat ik 99 dollar heb betaald voor levenslang (was een aanbieding) en ik ben erg tevreden. Alleen moet je niet met je vpn ingeschakeld via ziggo e-mailen, dat wordt gezien alsof je gehackt bent en dan moet je je wachtwoord opnieuw instellen.

 7. Wat goed dat je hierover schrijft!
  Wij hebben zelf NordVPN, maar ik merk dat het inderdaad niet altijd werkt met Netflix en dan ga ik uit irritatie maar iets anders doen.
  Heb weer een paar nieuwe dingen geleerd door je artikel.

  • Ah, dan had mijn dochter dus gelijk wat dat betreft! Ik was namelijk even in de verleidelijk om over te stappen vanwege de lagere prijs.

 8. Ik heb me al een paar maal verdiept in VPN, maar toch blijft het er maar bij. Waarschijnlijk omdat ik het toch 'gedoe' vind. Misschien moet ik er nu eindelijk maar eens aan geloven.

  • Ik heb ook een hekel aan gedoe, dus ik snap dat heel goed. Maar een VPN is op zich goed te doen. Ik denk dat je in 15 minuten klaar kunt zijn.

 9. Ik heb weer wat bijgeleerd over vpn. Ik gebruik het eigenlijk niet zoveel. Misschien moet ik dat wat vaker doen. Maar daar twijfel ik nog wel een beetje over. Is het wel veilig?

 10. Toevallig had mijn vriend het er laatst over, dat dit misschien toch wel handig was om te gaan doen. Ik laat dat soort dingen altijd aan hem over, want ik ben er al vrij snel flauw van het uitzoeken wat nu de beste is, maar ik zal je artikel in ieder geval even naar hem mailen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder