Tussendoortje op school

fruithap

Een kiwi is een handige vitamine bom! En hij is makkelijk klaar te maken en mee te nemen. Hoewel ik mijn kinderen meestal gewoon een appel mee geef voor school. Want dat is toch wel het allerhandigst vind ik.

Wat geef jij je kind mee naar school of peuterspeelzaal?

Similar Posts

29 Comments

 1. Op dinsdag en donderdag moeten ze fruit mee. De andere dagen mogen ze koek meenemen naar school. Die dagen krijgen ze een gewoon koekje mee. Een speculaasje, bastognekoek of biscuitje, zoiets. Een enkele keer iets groters zoals sultana.
  Op de fruitdagen is het verschillend. Net wat ik heb of waar ze zin in hebben. Vaak is dat een appel of banaan. Maar dan gaat de appel vaak in stukjes in een doosje mee.
  Maar ook nemen ze wel een stuk komkommer mee. Vandaag had de één druiven mee en de andere twee meloen met ananas in een bakje.

  1. Tja, als je nog een halve meloen en een stuk ananas in de koelkast heb staan……
   Maar dat is een uitzondering.

  2. Helaas is ontbijtkoek uit de supermarkt niet zo gezond als vaak gedacht wordt. Zit bv heel erg veel suiker in.. Las pas nog in 1 plak 2 klontjes suiker, oeps..

 2. Ik geef echt altijd fruit mee, een banaan, druifjes, ,appel, perzik en soms een kiwi. Maar dan niet geschild, mijn zoontje wil m perse doormidden met een lepeltje.

 3. Mijn zoon krijgt elke dag fruit mee. We komen helaas niet verder dan appel, peer of banaan omdat hij niets anders lust. Ook krijgt hij een koekje mee, meestal ontbijtkoek of biscuit.

 4. Appelen zijn hier niet populair. Aardbeien, druiven, kersen, snoeptomaten, wortelen en cashewnoten zijn de favorieten wat betreft de gezonde tussendoortjes.
  Wij geven twee tussendoortjes mee, iets gezond en een koek.

  1. Cashewnoten vind ik origineel! Daar heb ik nog nooit aan gedacht om mee te geven. Komkommer, hierboven genoemd, was ook niet bij me opgekomen, terwijl dat ook lekker fris en gezond is.

 5. Ze nemen hier altijd een zogenaamde schoolboek mee. Fruit vind ik niet nodig omdat we dat altijd ‘s avonds na het eten doen.

  1. Wat is bij jou een schoolkoek Marjolein? Is dat een soort biscuit? Voor mij waren Sultana’s altijd een soort van schoolkoek, maar die zijn ondertussen op veel scholen verboden.

  2. Ja inderdaad biscuit, speculaas, koffiekoekjes en ook Sultana. Sultana hartig vinden ze hier juist heel lekker en het is op school niet verboden. Ook gaat er nog wel eens een Liga mee. De kinderen op het voortgezet onderwijs nemen liever een stroopwafel mee. Er is er hier ook een die heel graag een bifi meeneemt. Het mag wel op school, maar als dat verboden wordt, heb ik alle begrip. (Wat een lucht komt daar vanaf ;) )

 6. Ik gaf mijn zoons meestal een boterham mee. Een appel verkleurt (en vonden zoons niet lekker om mee te nemen), een banaan wordt snel beurs en brood vult toch wat meer dan fruit.

 7. Als ik al iets meegeef is het een banaan, helaas wil zoonlief op de PSZ geen fruit eten. Alles gaat daar op een groot bord, wat rond gaat en hij wil daar niets afpakken aangezien andere kindjes er dan aangezeten hebben…..
  Jammer genoeg zijn het niet van zulke fruiteters hier. Naast een banaan, hooguit een appel (maar wel met suiker en kaneel)….. Blauwe bessen willen er trouwens ook weleens ingaan….

 8. Bij ons is woensdag de fruitdag op school. Ik heb pas bij Xenos van die handige appel en banaan bewaar doosjes gekocht voor mijn zoontje. Ik vind het goed hoor van school. Ik mijn tijd mocht alles. Zakjes chips al verjaardagstraktaties was geen probleem. Tegenwoordig mag dat niet meer, alles moet gezond.

  1. Het wisselt enorm per school geloof ik. Bij ons wordt bijvoorbeeld wel op chips getrakteerd bij verjaardagen, maar een ontbijtkoek mag dan weer niet.

 9. Zoon krijgt elke dag een bakje met een appel mee. Dat vind hij het lekkerst en het makkelijkst. Ik had hem van de week een banaan gegeven maar dat wilde hij niet weer. Dat was niet lekker. En er zijn maar heel weinig kinderen bij ons op school die koek oid meekrijgen. Dat vind ik persoonlijk ook niet nodig, want dat krijgen wij hier altijd na schooltijd. En nu weet ook ik zeker dat hij zijn fruit opeet. Thuis laat hij het nog al eens staan.

  1. Klopt, en daar was ik ook bang voor want het is echt een miep in die dingen maar heeft nog nooit geklaagd terwijl ik hem dus altijd in stukjes in een bakje doe zonder citroensap. Maar de banaan kan dus niet want die was bruin en zacht geworden.

 10. Ik ben een beetje jaloers op alle reageerders met een gezonde school.

  Bij ons mag koek en snoep nog steeds als tussendoortje. Ik ben niet heel streng op suiker, maar probeer het wel beperkt te houden.

  Zoon krijgt altijd fruit mee en groentensap of iets van 100 % fruit. Zelf vindt hij groentensap meestal het lekkerst.
  Fruit is meestal een appel (lekker makkelijk, kan zo in de tas), maar ook wel eens een bakje aardbeien of een mandarijntje of zo. Wel altijd iets waar weinig werk aan zit… ;-)

  1. Mag zelfs snoep Bespaarzuinig?! Dat gaat echt ver zeg. Bij ons zijn zelfs de zogenaamd gezonde koeken als Sultana’s nog verbannen.

   Grappig hoe verschillend dit is per school!

 11. Onze kinderen eten heel graag fruit en ik geef het dus alle dagen mee. Kiwi, banaan, appel, druiven, blauwe bessen, …en ook komkommer, tomaatjes, enzovoorts.

  1. Ja het lijkt wel alsof er twee groepen zijn. De ene groep is fanatiek gezond en zweert bijvoorbeeld suiker af, en de andere groep trakteert nog steeds op zakjes chips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.