Goedkoop boeken lezen

Ik ben dol op lezen, en dus op boeken. Maar boeken zijn niet goedkoop en daarom bezoek ik wekelijks de boekhandel, gewapend met pen en papier.

Dan noteer ik alle heerlijkheden die ik graag wil lezen, en fiets dan snel naar de bibliotheek. En als de bibliotheek ze (nog) niet heeft, dan reserveer ik ze thuis via internet. Ik vind de bibliotheek dan ook paradijselijk. Al die boekenkasten vol met nieuwe werelden en verhalen om te ontdekken!

En niet alleen dat: tegenwoordig haal ik er ook dvd’s en de Linda, Viva, J/M en Esta. Ik kan dan ook met trots en blijdschap te zeggen dat ik volledig ‘abonnementsvrij’ ben.

In onbezonnen tijden was ik lid van Ouders van Nu, Kinderen, J/M, Viva en Esta. Soms wel van drie tegelijk. Maar anders dan boeken, lees je tijdschriften meestal maar één keer. Vervolgens liggen ze te verstoffen tot ze, in een opruimerige bui, naar het oud papier worden verbannen.

Dankzij de bibliotheek blijf ik op de hoogte van de nieuwste boeken, en kan zonder geld uit te geven mijn leeshonger stillen.

En is een boek zo verschrikkelijk mooi, dat ik het de aanschaf waard vind, dan doe ik dat tweedehands bij Bol.com of via Marktplaats.

Lees jij veel?
En heb je een lievelingsboek/schrijver?

Boeken die ik heb gelezen!

5 Responses to Goedkoop boeken lezen

 1. Hoi,
  mijn idee !!! Ik doe ook niet anders op dit moment.
  Mijn lievelingsboeken zijn historische romans. Op dit moment ligt er een boek op mijn nachtkastje dat heet: Verhaal van een boek van Geraldine brooks, over de reis van een 15e eeuws Joods manuscript door de tijd. Van haar heb ik ook Een wonderlijk jaar gelezen, over een vrouw ten tijde van de grote pest epidemie in Engeland, gebaseerd op ware feiten, heel mooi, dus naar dit boek van haar ben ik ook heel benieuwd.
  Een tijdje geleden las ik het verloren boek van Salem van Katherine Howe, dat vond ik ook heel mooi. Het is geschreven door een nazaat van een van de vrouwen die veroordeeld is in Salem.
  Een hele fijne dag !!

 2. Ik lees ook graag en veel,heel veel, en eigenlijk wel van alles, ik probeer niks af te sluiten( kwa genre) omdat ik zo aldoende wel eens hele fijne boeken tegen kom:-)
  Mijn ouders kopen vreselijk veel boeken, omdat mijn vader niet kan wachten tot ze in de bieb zijn ( vooral nieuwste uitgaves dus) en die ehm krijg ik als ze ze uit hebben.Dan lees ik ze en geef ze weer door aan vriendinnen en ook neem ik ze wel eens mee naar de zaak en leen/geef m daar aan anderen, soms doe ik boekenruil bv op de vakantie,en sinds kort heb ik een ebookreader, wat ik wel geweldig ding vind,mijn absolute favo schrijver is chaim potok, moeilijk een boek eruit te kiezen want ze hebben allemaal wel wat 🙂 maar de hand van de golem en eeeeeh de family slepak ….jah die …. dnek ik… moeilijk
  Ik vind namelijk alleen op de wereld voorlezen aan kinderen ook heerlijk, vooral als het weer eens een tranentrekkend hoofdtsuk is….en de negerhut van oom tom ook.Ik zou een heel blog aan lezen en boeken kunnen wijden…. 😀

 3. Tja, lezen,… dat is een grote hobby van me. Ik probeer zo min mogelijk boeken te kopen en dat lukt best heel goed. Ik haal boeken en ook tijdschriften uit de bibliotheek. Daar lees ik bijvoorbeeld de Linda en de KEKmama. In die tijdschriften zijn vaak verwijzingen naar boeken – die ik dan weer uit de bibliotheek haal (lekker cheapie).
  Een van mijn favoriete boeken van het laatste jaar is: De jongen in de gestreepte pyama. Oooohhwwww – kippenvel, koude rillingen, een week later nog mee in mijn hoofd aan het rondlopen – een echte aanrader…

 4. Vlijtig Liesje,
  ik heb de film niet gezien maar heb wel gehoord dat er een wezenlijk verschil is tussen boek en film. Zo komt in de film de rol van moeder heel anders over dan in het boek (volgens mijn zus) waardoor het hele verhaal een andere kleur krijgt volgens mij.
  Ik geloof niet dat ik de film nog ga zien. Wanneer ik een boek lees visualiseer ik dat – dan kan een film verschrikkelijk tegenvallen – (of weer heel erg meevallen wellicht – nee, bestaat met dit boek niet…)
  Nouja, daarom is dit boek mij in 2009 het beste bijgebleven –

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.