Goede kinderschoenen

Vandaag zag ik tot mijn schrik dat Maartje letterlijk naast haar schoenen liep. Om precies te zijn naast haar hippe bruine laarsjes. En in mijn hoofd hoorde ik de stem van mijn moeder die mij altijd bezwoor: ‘Je moet goede schoenen dragen, anders krijg je later allerlei problemen.’

En daarom ging ik in mijn kindertijd gehuld in spuuglelijke Bunnies. Maar nu ben ik mijn moeder dankbaar dat ze mijn gezeur doorstond en haar zin doordrukte.

Dus sommeerde ik Maartje in de auto en reed met haar naar de dichtsbijzijnde kwaliteits-schoenenwinkel, waar de verkoper demonstreerde wat er allemaal mis was met Maartjes laarzen. In de eerste plaats zat er geen hielstuk in. En daardoor kon haar voet dus helemaal naast de zool belandden. In de tweede plaats kon je de zool helemaal naar beneden en dubbel buigen. ‘De twee kenmerken van een goede schoen zijn een hielstuk en een stevige zool,’ doceerde de breedsprakige schoenverkoper.

Waarop hij vervolgde: ‘Je hebt blauwe ogen, je hebt groene ogen, je hebt bruine ogen, en je hebt blauwgrijze ogen. En het een is niet slechter dan het andere. En dan heb je ook nog vier soorten voeten. Een klapvoet, een rechte voet, een voetzoeker, en een koevoet.’ Ik voelde mijn blauwe ogen glazig worden, maar de man was zo vriendelijk dat ik geduldig luisterde.

Toen de schoenmaker eindelijk was uitgepraat hebben we twee paar, goede, schoenen gekocht: twee voor de prijs van één paar. En op weg naar huis orakelde ik tegen Maartje: ‘Later ben je mij dankbaar!’

Hieronder de twee dingen waarop je moet letten als je goede kinderschoenen wilt hebben. Wellicht overbodig: dit zijn dus slechte schoenen.

Geen hielkap:

Zool kan dubbel geklapt worden, naar onderen:

2 Responses to Goede kinderschoenen

  1. Horvoet en koevoet??? Sorry ik kan het niet laten om even te corrigeren als gediplomeerd pedicure.Een koevoet is bij mijn weten een soort breekijzer. Horvoet ken ik helemaal niet, wel horrelvoeten, maar dat is een aangeboren afwijking.Ik denk dat je aandacht er niet helemaal bij was;-) holvoet en knikvoet ken ik wel. Maar het is wel waar, de meeste problemen komen door verkeerde schoenen.

  2. Hoi, door het oeverloze gepraat van de verkoper kan ik mij voorstellen, dat het je allemaal even daagde ; )
    De schoenen zien er echt heel leuk uit !!
    Mijn moeder was ook zo hoor, altijd goede schoenen en toen vond ik het ook niet leuk, maar nu denk ik, ze had gelijk !!
    Een hele fijne nieuwe week !!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.