Reacties

Boodschappenpakketten onder de loep + 4 voorbeelden — 62 reacties

 1. Voor die prijs kun je al beter naar La Place gaan. Dat is zelfs goedkoper!
  Hoef je ook niet te koken, noch af te wassen.

  Nee, die pakketten vind ik geen leuk idee.
  Boodschappen doen vind ik juist leuk en ontspannend, vooral in drukke tijden. En het heeft ook een sociale functie. Je komt buren en bekenden tegen in de buurtsuper.

  • Ja, als uit eten gaan goedkoper is dan zo'n boodschappenpakket dan wordt het daar voor mij ook niet aantrekkelijker van inderdaad! En La Place maken ze geloof ik ook alles ter plekke vers klaar.

   Boodschappen doen kan inderdaad wel ontspannend zijn. Goed dat je me hier aan herinnert. De laatste tijd was het een beetje een verplicht nummer geworden. Maar de volgende keer ga ik er weer eens van genieten!

  • Heb een paar maanden geleden een proefpakket van uitgekookt geprobeerd voor man omdat ik ziek was en uit te zoeken of dit indien nodig zou worden dit niet iets voor man zou zijn(hij kan niets koken)in de toekomst op het eerste gezicht zacht het er goed uit en rook ook zo,maar na een paar happen gaf hij aan dat het niet te....eten was.de andere zijn aan de vogels opgegaan.helaas hij kon het niet waarderen hoe het smaakte

 2. Ik vind die tassen ook erg duur. Ik lees de Allerhande en als ik dan kijk welke hoeveelheden er geadviseerd worden voor gerechten voor vier personen dan vind ik dat weer heel weinig. Ik zou in mijn gezin zeker het dubbele nodig hebben. Dus waarschijnlijk ook twee paketten.
  Met mijn voedselintoleranties is het verder toch al geen goed idee. Ik heb vroeger een tijd de Odin groentetas gehad. Dat vond ik jaren leuk tot ik er op zeker moment genoeg van had en liever zelf wilde kiezen. Daarna nogmaals geprobeerd en vond toen de porties te klein van het grote pakket.

  • Ik vind het ook vaak lastig om de porties goed te krijgen. Ik koop bijvoorbeeld wel eens die Wereldgerechten van Knorr, maar vaak kloppen de hoeveelheden niet.

   En dat schijnt dus ook wel lastig te zijn bij die kant en klare boodschappen pakketten soms. Je hebt natuurlijk grote eters, en kleine eters. En die pakketten zijn natuurlijk wel standaard.

 3. Kleine aanvulling: Hello Fresh is níet biologisch. Die van Appie en Jumbo ook niet neem ik aan, maar Hello Fresh impliceeet dat wel een beetje, terwijl het dus niet zo is.

  Ik ben er zelf ook niet zo van, ik vind het niet erg om boodschappen te doen en kies graag zelf wat ik eet.
  Maar als ik er wel een zou bestellen zou ik zeker voor een locaal initiatief van locale boeren gaan. Dat locaal en bio is (en trouwens, bijzonder genoeg, net zo duur!)

 4. Er zit ook zoveel in wat ik al standaard in huis heb zoals pasta en olie.
  Bovendien eten we nauwelijks die gerechten die in de recepten erbij staan heb ik ook al geconstateerd.
  We zijn nogal carnivoren en dat zit er dan weer weinig in.

 5. Wij hebben nog nooit zo'n boodschappenpakket geprobeerd, maar we hebben wel verschillende uitnodigingen met bijbehorende aanbiedingen gekregen om zo'n pakket te proberen. We voelen er niet veel voor om zo'n pakket te proberen, omdat we het simpelweg te duur vinden. Wanneer je bij de groentenman en/of in de supermarkt je ingrediënten koopt, ben je echt goedkoper uit en kan je ook nog eens zelf je spullen uitzoeken en zien en dat is wel niet zo prettig.

 6. Ik moet zeggen dat ik nog weleens die pakketen van de AH haal als er een 35% sticker op zit. Het is een ontzettend makkelijke manier om eten te maken, en je gooit echt minder weg.

 7. Ik heb ze nog niet geprobeerd en ik denk ook niet dat het wat voor ons gaat zijn. We kiezen liever zelf wat we willen eten. Dan weten we tenminste ook zeker dat we het lusten.
  Je weet nooit wat je eet met zo'n pakket en ja, als er dan iets in zit wat je echt niet lust....

  • Dat heb ik zelf ook wel een beetje Sandra. Ik wil wel graag lekker eten.

   En wat als je de inhoud van het pakket dan niet lekker vindt. Aan de andere kant kan zo'n pakket natuurlijk wel reden zijn om eens wat nieuws te proberen.

 8. Je bent Marley Spoon nog vergeten, die bieden dit ook aan ;) Wie weet probeer ik het ooit eens. Opzich vind ik bijvoorbeeld die kant en klare pakketten om zelf soep te maken ook wel handig af en toe.... :) Dus waarom niet? :D

  • Oh ja, Marley Spoon! Nu je het zegt herken ik de naam. Een kant en klaar pakket om soep te maken vind ik dan weer anders. Dan kies ik toch zelf dat ik soep ga maken op die dag.

 9. Er komt wel iedere vrijdag een krat met bio-levensmiddelen. Maar die kies ik zelf. Ik ben een moeilijke eter. Bovendien bij zelf kiezen kun je de voordeliger seizoensgroenten kopen

  • Ook odin heeft naast de tassen een gewone webwinkel. Waar behalve groenten en fruit ook zuive,vlees,brood en droogvoer te bestellen is. Dat deed ik eerst,maar odin komt niet meer op Walcheren.

 10. Ik heb Hello Fresh een keer of 3 ontvangen met zo'n pasje voor korting die je overal bij krijgt. Het voordeel is dat zij een vegetarisch pakket hebben. Het nadeel is dat mijn vriend ontzettend moeilijk is met eten en dus 90% wat in de boxen zit toch niet wilt, dus ik zou zo'n box voor mezelf moeten kopen. Het voordeel, van wat ik heb gezien, bij de AH box is dat er vaak wel 'normaal' vlees in zit zoals kip, wat mijn vriend dan wel eet (alleen dan misschien weer niet in het recept wat ze erbij verzonnen hebben), maar dan moet ik voor mezelf alsnog iets anders verzinnen. Ik geef dus eigenlijk meer mijn vriend de schuld want als hij gewoon alles zou eten zou ik makkelijker iets kunnen bestellen. Nu zou de vega box van HelloFresh bijvoorbeeld voor een hele week voor mezelf zijn, maar alsnog moet ik voor m'n vriend apart naar de supermarkt waardoor het voordeel wegvalt. Wel heb ik ontzettend lekkere recepten leren kennen door die box die ik nog regelmatig maak dus het was het wel waard.
  Ik ben ook niet moeilijk met eten en zelfs de hutspot die een keer in het pakket zat (waar ik echt van ga kokhalzen normaal gesproken) was heerlijk. Ik vind het leuk nieuwe dingen te proberen en mis die uitdaging wanneer ik gewoon naar de supermarkt ga, ze hebben meestal toch niet wat ik nodig heb voor de recepten die ik vind dus zo'n box is dan ideaal + het minder weggooien zoals al werd gezegd is ook een groot voordeel.
  Ik hou van de overzicht en de afgemeten hoeveelheden en geen dingen in huis hebben die je niet nodig hebt of ineens heel snel op moet eten omdat je was vergeten dat je het had.
  BeterBio zou perfect zijn, maar ja, alleen voor mezelf dan. Ik zou als ik alleen zou wonen best zo'n pakket willen ontvangen, dan eet ik daar gewoon een hele week of 6 dagen van en dat scheelt een hoop geld in de supermarkt, als ik dan nog max 20 euro uitgeef in de winkel dan zit ik op het budget wat ik nu ook uitgeef per week, maar ja, helaas. :P

 11. Ik heb jaren een Odin pakket gehad, vond ik wel lekker. Dat was alleen groente en fruit, voor 1 persoon voor (bijna) een week. Moest je wel zelf ophalen. Het leuke vond ik dat ik groente heb leren eten die ik anders nooit zou hebben geprobeerd, en dingen die ik dacht niet te lusten... Voordeel is dat je niet zelf hoeft te verzinnen wat je kookt... Ik ben er op een gegeven moment mee gestopt, omdat ik geen tas op redelijke afstand van huis kon ophalen, op een dag die mij schikt. En ook belangrijk: je zorgt ervoor dat biologische boeren zeker weten dat ze hun spullen kunnen verkopen. Het stimuleren van biologische landbouw: dat vind ik zeker wel wat extra geld waard!

  Hmm - ik krijg zin om weer een abonnement te nemen!

 12. Wij hebben ze nooit geprobeerd en beginnen er ook niet aan. Daarnaast ben ik bang dat het de verspilling van voedsel nog wel eens sterk in de hand zou kunnen werken. Bijvoorbeeld doordat het op het moment van levering niet nodig is, niet lekker bevonden wordt e.d.

 13. Wij hebben sinds een half jaar de Hello Freshbox zo nu en dan. Wij waren er erg tevreden over, alleen zijn de maaltijden de laatste tijd niet meer zo onze smaak. Voor een maaltijdbox van drie maaltijden voor twee personen, vind ik 39 euro niet zo veel geld. Ik ben wel erg benieuwd naar de maaltijdbox van AH. Die ga ik zeker uitproberen, want als het ook mogelijk is aanvullende boodschappen te bestellen, zou dat ons veel tijd en gedoe schelen!

 14. Het lijkt mij ook allemaal erg duur. Bovendien ben ik te onregelmatig thuis om echt zo'n abonnement af te sluiten, dus ik doe het niet. Ik heb overigens laatst ook behoorlijke klachten gehoord over die nieuwe doos van Matthijs nog iets. Geen verse producten en ook erg duur. Dat laatste weet je natuurlijk direct al, maar als het dan ook nog eens niet fris en vers is...

  • Matthijs... nog weer een aanbieder! Het is geloof ik wel een hype op het moment die kant en klare boodschappenpakketten.

   Niet vers, en duur is een slechte combinatie voor zo'n pakket!

 15. Op de prijs na vind ik de gerechten vaak net iets te bijzonder.
  Ik doe gewoon heel efficiënt boodschappen, samen met m'n dochter, dat is én gezellig, én we kiezen lekker zelluf wat we eten!

 16. Ik zoU het best wel eens willen proberen zo'n pakket, maar ik vind ze nog steeds schreeuwend duur. Ik weet zeker dat als ik zelf maaltijden bedenk ik goedkoper uit ben. Zeker omdat ik me ook afvraag of wij als grote eters er wel genoeg aan hebben.
  Maar de afwisseling spreekt me wel aan. Gerechten die je anders zelf misschien niet zo snel zou maken. Kies namelijk toch snel voor gemak en bekende maaltijden.

 17. Ik doe het liefst de boodschappen zelf. Ik vind het fijn om zelf in de hand te hebben wat we eten en wat voor boodschappen we in huis halen. Het is wel eens lekker als de boodschappen thuisbezorgd worden vooral als het druk is, maar ik heb dat nog nooit gedaan. Ik vind het ook wel lekker om boodschappen te doen, je bent er even uit.

 18. Ik heb jarenlang Odin groente en fruit gehad, dat moest ik overigens zelf ophalen bij de
  'gewone' groenteman. Na een verhuizing haalde ik het op bij een andere groenteman. Het viel me steeds vaker op dat de groente/fruit er zoveel beter uitzag. Maar wat bleek nou, deze groenteman vond dat de bio producten verkoop onwaardig waren en ruilde wat hij niet mooi vond met de excellente producten uit zijn winkel! Ik ben er maar mee gestopt toen ik niet aan zijn verstand kon peuteren dat biologisch ook een kwaliteit is...

 19. Ik zou het best eens willen proberen, maar het is zó duur! Dan koop ik liever zelf m'n groente en fruit.
  Ik denk overigens wel dat het ideaal is voor stellen die wel (meer dan) fulltime werken.... Scheelt toch weer nadenken wat je eet, en tijd om naar de winkel te gaan....

 20. Ik vind het nog wel een verschil of je een biologisch groentepakket neemt (zoals van Odin) of een maaltijdenbox (zoals van HelloFresh). Dat zijn toch boxen met een ander doel.
  Ikzelf heb jarenlang een Odin pakket gehad (groenten voor 2 personen) en dat vond ik prima - wel nieuwe groenten uitproberen (eventueel met behulp van recepten die erbij zaten), maar wel zelf bepalen wat je precies maakt. Maar de Odin pakketten moet je zelf ophalen en dat werd toch te lastig. Nu hebben we een biologisch groentepakket van bioaanhuis, en zij leveren dus aan huis en zetten het pakket in het portiek (je hoeft er dus ook niet voor thuis te blijven). Voordeel van de biopakketten is dat het goedkoper is omdat je dus zelf de aanvullende producten erbij koopt (vlees, vis, verse kruiden etc) en dat kan je zelf zo duur of goedkoop maken als je wil.

  • Het is inderdaad toch wel prettig als zo'n pakket aan huis bezorgd wordt. Misschien dat ze dat bij Odin ook nog wel gaan doen? Ik denk dat het moeilijk is om achter te blijven bij al die nieuwe aanbieders die het wel doen.

  • Ik denk het ook. Dat zou wat zijn eigenlijk: als je met een kant-en-klaar boodschappenpakket goedkoper zou uit zijn! Dat is nog eens een goed verkoopargument.

 21. Over het algemeen vind ik ze heel duur en bevat zo'n pakket ook wat ingrediënten die ik normaal gesproken schrap uit recepten. Ik heb het dus nooit geprobeerd. Ik zie er echt de voordelen wel van, maar ben er toch te zuinig voor.

 22. Het lijkt in deze aangepaste post nog steeds alsof HelloFresh biologisch is, ondanks de opmerking hierover reeds in 2015. De pakketten van HelloFresh zijn níet biologisch, ondanks dat dat voor de prijs ruim zou kunnen, en de supermarktpakketten zijn ook niet biologisch.

 23. Dit fenomeen gaat volledig aan mij voorbij, zit veel te vast geroest in mijn eetpatroon om op andere recepten te zitten wachten en ik winkel dan ook nog liever zelf. Bovendien zijn dit soort dingen flink wat duurder dan zelf winkelen is.

 24. Wij twee eten al een paar jaar naar volle tevredenheid Hello Fresh. Met ons pakket voor vijf maaltijden doen wij zeven dagen. Je kunt zelf de menu's uitkiezen.

 25. Op de website van Marley Spoon staan heerlijke recepten.
  Wel eens uitgeprobeerd.
  Momenteel loopt er een actie voor nieuwe klanten.
  Flinke korting.
  En je kunt als je abonnement pauzeren zolang als je wilt.
  Die ga ik in elk geval eens proberen.

 26. Mijn dochter en haar vriend hebben een tijdje Hello Fresh geprobeerd. Maar het was niet zo'n succes. Er ontbrak vaak een ingrediënt in de doos. Dus dan moesten ze na het werk rond een uur of zes alsnog naar de supermarkt rennen om iets te eten te halen :-) Nee, laat maar.

 27. Wij doen dat ook af en toe. Om het continu te doen vind ik het zelf te prijzig. Het loopt direct op (15gram). Maar ik vind het wel leuk om niet te hoeven nadenken over ‘wat eten we vandaag?’ 😃

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder