Koken voor veertien personen

Vandaag heb ik maar liefst drie maaltijden te bereiden. In een aanval van moederlijke toegeeflijkheid heb ik de kinderen beloofd behalve zuurkool, ook de gratis zak boerenkool van vorige week van de Jumbo, klaar te maken. Dat werd met zulk gejuich begroet, dat ik niet meer terug durf te krabbelen.

En omdat ik morgenvroeg naar Dieren moet om daar op Chi-wijze te leren rennen, en ‘s middags Piets zwemlessen op het programma staan, moet ook het eten voor morgen vandaag gemaakt worden.

Dus moet ik dadelijk een pan boerenkool, een pan zuurkool en een pan Bruine bonensoep maken. En omdat het zo lekker is, heb ik bedacht dat ik daar gehaktballen bij maak. Een deel van de gehaktballen kook ik, en smijt ik in de bruine bonensoep, en de rest doe ik in de oven voor bij de stamppotten.

Maar eerst moet ik nog even de kinderen van school halen, inclusief vriendjes waarmee ze hebben afgesproken.

Het baart mij een beetje zorgen dat ik geen duidelijk plan de campagne heb. Het blijft bij een vage notie van aardappels schillen en dan ‘verder zien’.

Hopelijk sta ik straks niet à la Gordon Ramsay te vloeken in de keuken.

Similar Posts

4 Comments

  1. En is het gelukt? Ik vind het altijd heerlijk om voor zoveel mensen te koken. Vandaag zaten we met 9 personen aan tafel met de warme maaltijd. Ik vind het met de kerst ook altijd leuk als we met heel veel zijn en dan allemaal verschillende dingen koken. En het hoeven dan niet eens hele dure gerechten te zijn.

    Groetjes Noenie

  2. Het is gelukt! De kinderen hebben gesmuld van de boerenkool, en ik heb nog steeds dorst van al die hartige zuurkool.

    De pan Bruine Bonensoep staat ook klaar, om morgen te worden opgewarmd.

    Wat zal ik vanavond aangenaam rusten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.