Postcrossing: stuur eens een kaartje!

In de grote vakantie stond er een groot artikel over in de Spits: Postcrossing. Een website die mensen over de hele wereld met elkaar verbind, en waar wildvreemde mensen elkaar een kaartje sturen! Het enige wat je moet doen zorgen dat je kaarten in huis hebt en postzegels kopen om ze te versturen.

Ik surfte er naar toe, en het sprak me erg aan. Je registreert je gratis, en kunt dan maximaal vijf adressen opvragen van zomaar iemand op deze aardbol. Die stuur je dan een kaartje. En na een tijdje oogst je wat je gezaaid hebt, namelijk vriendelijkheid en een warm gebaar, en krijg je een kaartje van iemand terug!

Op mijn magneetbord hangen inmiddels zo’n acht kaarten, afkomstig uit Amerika, Rusland, Oekraïne, Duitland, maar ook uit Uitgeest! Links boven in deze post zie je mijn ‘virtuele kaartenwand’! Je kunt mijn galerie ook ‘live’ bewonderen op Postcrossing.com

En weet je wat helemaal leuk is?! Olnik, uit Rusland, heeft mijn Ot en Sien kaart ‘gefavourite’. Plotseling kreeg ik een juichend mailtje van Postcrossing.com met het heuglijke nieuws: ‘It’s a favourite!’ Kijk dit is ‘m: It’s a favourite!

Ik zie Olnik gewoon al zitten, op feesten en partijen, en trots zijn/haar Ot en Sien kaart laten zien. ‘Wdwesdt sweiios sdwlrt Ot en Sien weweg Holland!’ zal hij/zij dan vertellen, aan de andere gasten die jaloers, en verlangend toekijken!

Het enige nadeel is dat het je een postzegel kost, om de kaart te versturen, maar ik vind het dat wel waard. Het heeft wel iets om tegen de kinderen te zeggen: ‘Jongens, mama heeft vandaag een kaart uit Rusland! Kijk maar!’

Aan de kaarten hoef je eigenlijk niets uit te geven, dankzij iDrukker.nl. Ik heb helemaal gratis, ook zonder verzendkosten, deze kaarten gekregen:

Postcrossing is wat mij betreft alweer zo’n prachtig voorbeeld van hoe internet mensen bij elkaar kan brengen.

Zo breng je wat vriendelijkheid, en warmte in het leven van mensen op deze aardkloot.

Similar Posts

13 Comments

 1. Wat een leuk initiatief! En met deze post herinnerde je me eraan dat ik binnenkort nog eens een flink aantal postzegels in moet slaan: met ingang van volgend jaar worden ze namelijk 2 cent duurder (wat best veel is, als je veel post verstuurd).

 2. Leuk!

  Ook een leuke: swap-bot (punt com)
  Daar stuur je meer dan kaarten en is het eigenlijk ruilen.

  Je geeft je op voor een ruil die je leuk vindt (kaarten, theezakjes, knutselspulletjes, etc.) en stuurt een envelop aan persoon 1…. en van persoon 2 krijg je dan zo’n zelfde envelop terug.

  Leuk om een nederlands theetje te ruilen tegen een amerikaans theetje bijvoorbeeld.

  Kost wel weer iets meer postzegels vaak….

 3. Ik doe al 3 jaar aan postcrossing. Ik vind het ook heel erg leuk om op zoek te gaan naar een kaart, die de ontvanger heel leuk zal gaan vinden omdat zo’n kaart bij zijn of haar voorkeuren staat.

 4. Ja. hier nog zo’n enthousiaste postcroster! Ik postcross ook al een paar jaar en het blijft gewoon leuk! Je gaat inderdaad overal kaartjes vinden hoor, let goed op op rommelmarkten en braderieën (vooral bij de boekhandels)…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.