Trap schoonhouden

‘Hoe kan ik nou het beste onze trap schoonhouden?’ vroeg ik hoopvol aan mijn tante Marietje, die een expert is als het aankomt op schoonmaken. Ik verwachtte suggesties als ‘schaf een loper aan’ of ‘leg er van die stoffen tegels op’, maar tante Marietje had een heel andere suggestie.

‘Je moet je kinderen gewoon leren dat ze hun schoenen uit doen op de trap! Lopers en stoffen tegels worden ook vies, het is een kwestie van opvoeden!’

Dus in plaats van een loper/stoffen tegel heb ik nu een waarschuwingsbord op onze trap geplakt, met daarop de boodschap: ‘Doe je schoenen uit!’ Ik ben er erg tevreden over, en heb er hoge verwachtingen van. En voor de kinderen die te beroerd zijn om te lezen, vertelt het plaatje de boodschap!

Hebben jullie ook dat jullie trap er snel vies uit ziet?
En hoe voorkomen jullie dit?

Similar Posts

21 Comments

 1. Tante Marietje heeft gelijk, ík ben thuis de enige ;-) die de schoenen in huis mag aanhouden, ‘k ben ook de enige die het schoonmaakt.
  Verschil moet er zijn nietwaar?
  groet

 2. Mijn ervaring is dat een trap alsnog veel stof pakt, maar die schoenen helpen natuurlijk niet. Ik heb altijd geleerd ze uit te doen en doe dat ook standaard, maar vriendlief helaas niet. Die roept het even als goed voornemen, maar dat voornemen verdwijnt ook altijd wel weer snel… (En het ergste: die denkt dat 1x over de mat schuiven ‘vegen’ is en loopt ook weet ik niet hoeveel modder naar binnen…)

 3. Wij zijn alledrie nogal gemakzuchtig. Hier loopt iedereen dus met schoenen aan naar boven, inclusief spelende vriendjes ;)
  En de katten en hond werken er met hun haren en modderpootjes ook niet aan mee dat de trap schoon blijft. Ik zuig de trap dus ook elke dag.

  Groet Isabelle

 4. Nooit last van gelukkig. Hier worden inderdaad door ons nooit schoenen in huis gedragen, altijd sokken. Momenteel blote voeten.
  Mijn trap maak ik 1 keer in de week schoon met een klamme doek en de leuning niet te vergeten want die is vaak nog viezer.

 5. Hier ook nooit schoenen aan n huis en zeker niet boven. Er is altijd wel veel stof op de trap, maar 1x in de week zuigen en daarna ook met een klamme doek afnemen en klaar is het weer.
  Groetjes,
  Janneke

 6. Ik loop sowieso nooit op schoenen in huis. Dat vinden mijn benedenburen niet fijn en ik zelf trouwens ook niet. De stoffen traptegels stofzuig ik eens per week en neem het houtwerk dan met een vochtige doek af. No problemo. ;-)

 7. Nou succes daarmee ;).
  Ik roep ook altijd dat ze hun schoenen uit moeten doen als ze naar boven gaan maar ze moeten altijd even ‘snel’ iets pakken en ja dan ga je natuurlijk niet eerst je schoenen uitdoen, zucht.

  Ik verschoon iedere dag mijn vaatdoekje en als ik naar boven loopt (naar de wasmachine) haal ik het doekje even langs de treden. Zo hou ik het redelijk netjes.
  Groetjes Yvonne

  1. Zo gaat dat hier dus ook. ‘Even snel’ iets pakken, en dan ‘even’ de schoenen toch maar aan houden. Maar nu ken ik geen genade meer, en ik hoop dus dat dit bord op de trap gaat helpen.

 8. Wij lopen nooit op schoenen in huis. Nooit gedaan. Vriendjes van kinderen vroeger ook niet. Mede daarom ligt mijn laminaatvloer er nu al bijna 18 jaar. Als nieuw!! Het is een kwestie van wennen. Iedereen trekt z’n schoenen uit. Dan blijft alles ook mooier. Want je neemt ongemerkt veel zand me naar binnen. En dat is slecht voor mijn vloer.

  Liefs Frederique

 9. Ik zal eens kijken of dat bordje ook werkt bij mijn kat die net van de bak afkomt en al het grind aan zijn poten meeneemt. ;) Ik heb overigens een beklede trap.
  De trap is hier altijd een zooitje. Ondanks dat de kids binnen de schoentjes uit hebben.

 10. Tja…wat ziet er met (mijn) kinderen niet snel vies uit??
  Ze mogen hier binnen niet met schoenen lopen, maar de oudste (11) begint er zo langzamerhand een loopje mee te nemen…
  Verder is hier met onze verbouwingen op het moment vooral boven veel stof en troep dus vind ik dat de beste smoes die ik heb als er kritisch bezoek komt :-)

 11. Ik heb altijd schoenen aan en zou mijn bezoek dan ook noooit vragen hun schoenen uit te doen. Zo armoedig en bekrompen. Mijn trap dweil ik af en toe net als de rest van mijn huis. Gastvrijheid is een groot goed!

  1. Vind ik ook! En vriendjes/vriendinnetjes met blote voeten in m’n huis, blè. Dan nog liever de droge rubber laarzen of gymschoenen aanhouden.
   Dat gestempel van zweet op m’n vloer, en dan nog maar hopen dat ze geen eczeem hebben. Als ik op visite m’n schoenen uit moet doen voel ik me niet aangekleed, nee ik kom niet meer..

   Fijn weekend!

 12. Ik heb ook als een soort van hints-spelletje van die briefjes opgehangen… alleen manlief vond het genânt… en haalde het weg, sjucht…

  Ik hoop dat het werkt!!

 13. Dankjewel voor je reactie op mijn blog.
  Leuk idee,met je trap.
  Ik heb tapijt op de trap en wij stofzuigen dat een
  keer in de week.

  Groetjes Ans

 14. Wil je dat kaartje eens online zetten?
  Wij dragen ook geen schoenen in huis, maar zoon-lief en vriendjes vergeten dit vaak…..

  Liefs, Mamaris

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.