Planten water geven

Planten water geven
Zie mij eens mijn best doen!

Planten water geven en ik, wij zijn een moeizame combinatie. Niet voor niets vind je in mijn huis veel bloemen van stof, want ik houd erg van kleur, ook in onze tuin.

Hortensia’s en Rododendron dood door droogte

Helaas stierven vorig jaar mijn Hortensia’s en Rododendron planten een dorstige dood. (rechts in de hoek van de foto zie je nog hun stoffelijk overschot liggen). Achteraf bezien had ik misschien toch wat meer moeten proberen om deze planten water te geven… Maar dat deed ik niet, en boontje komt om haar loontje. Met de dood van deze planten verdween ook een boel kleur uit mijn tuin.

Nou heb ik gelukkig een moeder die wél van tuinieren houdt, en zij kocht voor mij in de opruimen een paar nieuwe Hortensia’s en een Rododendron plant.

Aan mij de schone taak om deze planten in leven te houden.

N.B. Lees ook mijn post over een terrarium. Die hoef je zelden tot nooit water te geven evenmin als een Amaryllis bol.

Hoe vaak geef jij planten water?

P.S. Zie ook mijn post over groene kneusjes!

Similar Posts

34 Comments

 1. Ik geef de planten in pot elke dag dat het niet geregend heeft water. Behalve water uit de kraan gebruik ik hiervoor ook koude thee die toevallig nog in de theepot achter gebleven is.
  Ik probeer ook water van get schoonmaken van groente te gebruiken, echter gek genoeg is dat vaak eerder door de gootsteen dan ik aan mijn planten in potten denk.

 2. Ik probeer te sproeien maar haat tuinieren…en qua achtertuin gaat het nog wel maar de voortuin….daar moet het met een gieter en/of emmers want geen buitenkraantje.

 3. Je woont in, momenteel, een van de droogste gebieden van ons land. Regelmatig een gieter over de planten in je tuin is dus van belang. Sproeien mag waarschijnlijk niet vanwege het tekort aan water.

 4. Nou, eh… Ik moet zeggen dat mijn planten een slecht leven hebben. Als ze van dorst beginnen te hangen, denk ik vaak pas aan ze. De planten binnen krijgen één keer per week water, maar gaan binnenkort de deur uit. Er gaat nep voor in de plaats komen. Jup, vanwege dat gebrek aan groene vingers.

 5. Ik geef eigenlijk nooit planten water. In huis heb ik ze niet, hooguit af en toe een bosje bloemen. En de tuin is nog steeds niet echt aangelegd, de planten die er staan is vooral onkruid of niet de moeite waard…..

 6. Ik geniet juist uitbundig van het water geven met de gieter van onze tuinplanten. Sinds december wonen we in ons nieuwe huis met kleine achtertuin en voortuin. Dit voorjaar heeft mijn man twee grote kruidenbakken gemaakt. Vlak bij de achterdeur van de keuken. Al mijn water van het groenten wassen, theepot omspoelen enz. enz. gaat in die bakken en ik word beloond met bloeiende munt, basilicum en oregano. Ook de andere kruiden groeien als kool. Ook bakken water voor de (steeds meer gelukkig) mussen en merels gaat elke dag naar de planten. De oude hazelaar, klimhortensia en 2 vuurdoorns zijn me dankbaar. Vorige zomer toen we ons huis kochten hingen deze nog amechtig tegen de schutting. Dit jaar zit de groei erin, krijgt de hazelaar noten en de vuurdoorn bessen.. en dat trekt weer vogels aan. Kortom weinig klusjes geven zo’n dankbaar resultaat als water geven met een gieter aan mijn tuinplanten.

 7. Ik heb een regenton, waardoor ik altijd goed water heb voor de planten, behalve vorig jaar toen het zo droog was. Toen heb ik een tijdje kraanwater gebruikt. Hoe vaak ik giet en hoeveel is afhankelijk van het weer. In droge perioden giet ik elke dag en soms twee keer op een dag.
  Onze tuinvogels en egel krijgen ook elke dag schoon water in de zomer.

 8. De moestuin krijgt regelmatig water. De achtertuin te weinig. Veel te weinig. Geen idee waarom het me bij de moestuin wel lukt en ik de achtertuin altijd vergeet…

 9. Mijn potten krijgen water uit mijn waterpomp.

  Mijn tuin krijgt vooral veel compost. Daarmee houdt de grond precies voldoende water voor mijn tuinplanten vast.

  Vriendelijke groet,

 10. ik geef bijna elke dag de planten water,binnen en buiten omdat ze anders te droog worden en dood gaan,ik houd van planten, het geeft het huis een natuurlijke uitstraling en het creeerd rust,mijn zoon won laatst twee planten met 2 loten van de postcode loterij,en die groeien als kool,ik heb een plant al bijna 40 jaar en word super groot zodat hij op de gang moest,hij groeit nu naar beneden,daar ben ik supertrots op,als hij geen water zou krijgen was hij niet zo oud geworden,water en een vleugje liefde en ook wat nat spuiten,dan leven ze heel lang. en planten geven ook zuurstof in huis dus alleen maar voordelen.

  1. Wat bijzonder dat je plant al 40 jaar oud is Linda. Goed gedaan zeg. Ik ben het met je eens dat planten rustgevend zijn en een natuurlijke uitstraling geven aan een huis.

 11. Gelukkig krijgen meer regen. Dan groeit weer goed. Gras ziet dood uit. Door de regen komt ook vast goed. Hortensia’s mag niet in volle zon staan. Dan kun ook verleppen. Hebben dan ook water nodig. Succes ermee. Hopelijk komt ook goed.

 12. ik en planten….nee ik laat dat aan mijn hubby over want ik kan zelfs nog een vetplantje dood laten gaan of een bosje nepbloemen slopen dus ik blijf daarbij uit de buurt haha

 13. Veel te weinig, ik heb het zelfde probleem, mijn planten gaan dood zowel binnen als buiten :( Daarom opteerden we voor een aantal valse binnenstukken en buiten doen we ons best met af en toe een slachtoffertje als gevolg

 14. Binnen elke dag, boven eens per twee weken maar dat zijn soort vetplanten. Potten ook elke dag maar ik vergeet het weleens, dan gaan ze hangen. Vaste planten in tuin alleen als het echt droog is buiten.

 15. Binnen twee minuten. Het lijkt wel langer. Buiten eerder een kwartier. Ik vind het ook niet zo’n leuk klusje, maar geniet wel van de planten. O en ik heb geraniums bij de voordeur, die doe ik ook dagelijks want ze staan onder een afdakje.

  1. Twee minuten is eigenlijk heel weinig inderdaad. Best goed te doen wat dat betreft. Een kwartier buiten vind ik best een klusje. Gezellig dat je geraniums bij de voordeur hebt trouwens. Dat oogt altijd zo fleurig vind ik!

 16. In huis krijgen mijn planten 1x per week water. Ik heb er maar vijf of zes dus ik ben zo klaar. Buiten krijgt alles iedere dag water als het warm is. Anders om de dag. Maar ja, ik heb een balkon. Ook lekker makkelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.