Maden in kliko: de snelste en makkelijkste oplossing

Maden in kliko

Maden in je kliko? Brrr! Het ziet er smerig uit. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kunt doen tegen maden in je kliko.

Maar wat als je daar geen tijd voor hebt, of geen zin in hebt?

Dan is dit de post voor jou, want in deze post lees je de snelste én makkelijkste oplossing voor maden in je groene container. Ben je er klaar voor? Daar komt tie:

Zet de deksel van de kliko open.

Klaar.

via GIPHY

Waarom helpt dit tegen maden in de container?

Deze methode werkt om verschillende redenen: maden houden van donkere, vochtige plekjes. Dus het licht zal ze niet aanstaan. Daarnaast helpen vogels je door de maden op te eten.

Hoe moet dat dan met de stank?

Nou kan het zijn dat je container vlakbij je huis staat, en dat een open deksel leidt tot stankoverlast. Je kunt dit compenseren door lavendel in de container te strooien. Dat is win – win: het helpt tegen de stand, en maden houden er niet van.

Hoe is het met jouw containers gesteld? Last van maden?

Similar Posts

21 Comments

  1. Veel groenafval gaat naar de kippen. Overig groenafval in de kliko waar een biologisch afbreekbare zak in zit. In de zomer gaat het groenafval daarnaast ook in biologisch afbreekbare kleine zakjes.

    1. Yep, zo doe ik het ook! Zelfs als er dooie v9gels of mollen in zitten (door de kat thuisgebracht). Volgens mij is dit de makkelijkste oplossing.

  2. Klimop daar houden maden ook niet van. Verder gooi ik groenafval nu het zomer is in van die biologisch afbreekbare zakjes (tip: in diverse maten bij de Action veel goedkoper dan bij de AH).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.