Hevige sneeuwval ontregelt huishouden

Door de sneeuwval kon Floris zijn de dagelijkse treinreis naar zijn werk in Amsterdam niet maken, en is dus onverwachts al twee dagen thuis. In combinatie met vijf kinderen die vakantie hebben heeft dit het hele huishouden ontregeld. Mijn huishoudschema is niet goed toe te passen op deze manier.

Overal ligt troep, en terwijl ik aan het opruimen ben, wordt het achter mij weer neergegooid. Links en rechts doe ik halfslachtige wanhoopspogingen om orde te scheppen, maar mijn persoonlijke effectiviteit laat ernstig te wensen over.

Als dat zo doorgaat zitten we binnenkort niet vast door sneeuw en ijzel, maar door zooi.

Ik moet elke vakantie eerst weer een evenwicht vinden tussen vakantiegevoel en het feit dat je als moeder nu eenmaal nooit echt vrij hebt.

Heeft de vakantie ook effect op jullie huishoudelijke effectiviteit, of laat ze je onberoerd?

Similar Posts

3 Comments

 1. Leuk onderwerp!
  Het enige nadeel dat ik ervaar tijdens de vakanties ( en manlief is ook thuis, want hij werkt op een school ), zijn de momenten van het alleen zijn met jezelf. En laat dat voor mij nu heel belangrijk zijn.
  Maar ik geniet ook heel erg van mijn dochter die heerlijke dingen aan het bakken is, de vriendinnen over de vloer en hun gekakel.
  Ik zet ze wel allemaal aan het werk, dus iedereen doet een keer de w.c., pakt de stofzuiger, verschoont zijn/haar bed, kookt, doet de boodschappen enz.
  Maar ik hang nu veel meer voor de t.v. dan anders, lekker een dvd kijken, achter de computer of een spelletje sjoelen bijvoorbeeld.
  Maar ik begrijp je gevoel en ik heb 2 kinderen, dus waar heb IK het over ;-)
  Succes hoor!
  Tineke

 2. hmm ik ben een slechte moeder, want a heb ik weinig”last”van zooi( het ligt er heus wel , geloof me en hoe!!!) Maar het beroert mijn innerlijke ik niet tot weinig.En ben ik het toch zat, dan brul ik als een leeuw( en god wat kan ik dan hard brullen) dat ik graag de liefste moeder ben, maaaar dat ik dat het snelst weer ben als iedereen NUJAAAA NUUUU even 10-15 min doet wat IK wil en dan deel ik de orders uit( brullend ja) en na 10-15 min is mijn huis weer spic en span :-)( het werkt…in ieder geval hier) en daarna hijg ik uit in zwembad of ijsbaan, stand of bos ( moe van het brullen ) terwijl de kids van hun wel verdiende uitje genieten.( ook dat is deel van de truuk, want als je uithuizig bent blijft je huis?? juist ja :-) ) hahahahaha

 3. Bij ons loopt het huishouden steevast achter. Ik werk meer dan fulltime en n de schoolvakanties….wanneer ik zelf ook vrij ben….heb ik een aandrang tot opruimen en soppen!
  Ik maak dan ook wel eens kwaad wanneer de meiden roepen…ja hallo…ik heb vakantie!!!
  Je dwijlt na weken weer eens de vloer….en vervolgens komt iedereen met sneeuwschoenen binnnen lopen….
  Vanmiddag had in in de buurtsuper met een kennisje een gesprekje……waardoor ik alles weer kon relativeren…..& dus…ploeter ik verder…..roep zo nu en dan…ruim jij ook wat op….en duim dan maar op de goede afloop!! Fijne feestdagen in een redelijk opgeruimd huis !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.