De problemen met tandpasta tubes!

tandpasta tube

Tandpasta tubes hebben net als sokken onhebbelijke gewoontes.

Bij sokken verdwijnt altijd de andere helft. Bij tandpasta tubes verdwijnt vaak het dopje.

Maar tandpasta tubes stellen ons voor nog meer uitdagingen. Ik zet ze op een rijtje!

De problemen met tandpasta tubes

 1. Dopje van de tandpasta rube raakt kwijt.
 2. Lakse huisgenoten doen het dopje niet op de tandpasta tube na gebruik, waardoor de tandpasta uitdroogt. Het bovenste, buitenste laag van de tandpasta wordt hard. En als je er dan tandpasta uit wilt krijgen, moet je wat harder duwen. Maar pas op, want dat kan leiden tot het volgende probleem, nummer 3!
 3. Er schiet ineens veel te veel tandpasta uit de tube. Dat is zonde van de tandpasta, en je krijgt bovendien een vieze wasbak.
 4. Het is vaak lastig om een tandpasta tube helemaal grondig leeg te maken. Het valt niet altijd mee om het laatste restje tandpasta uit de tube te krijgen.
 5. Tubes met een kleine dop kun je niet rechtop in de kast zetten, en nemen daardoor meer ruimte in beslag.
 6. Huisgenoten die op de ‘verkeerde’ plek knijpen in de tube. Dus halverwege bijvoorbeeld, in plaats van aan het uiteinde. Voor een efficiënt gebruik van de tube tandpasta kun je namelijk het beste beginnen met knijpen aan het uiteinde!

Oplossingen voor deze problemen

Uiteraard zijn er allerlei pogingen gedaan om deze problemen op te lossen.

1. De tandpasta pómp!

Met de tandpasta pómp kun je het probleem van het vermiste dopje én de lakse huisgenoten die het dopje niet terugplaatsen in één klap oplossen. Hier onder een voorbeeld van een Aquafresh tandpasta pomp:

tandpasta pomp
2,99 bij Albert Heijn

Met zo’n tandpasta pomp heb je geen dop meer nodig! De pomp sluit namelijk automatisch. Pas als je er op drukt opent hij, en schuift vervolgens gewoon weer dicht. Ook komt de tandpasta er netjes gedoseerd uit,

De persoon die dit systeem heeft bedacht krijgt mijn complimenten!

2. Tandpasta tube houder

Bij Aliexpress.com hebben ze ook een oplossing bedacht. Hoewel ik niet exact weet welk probleem ze er mee wilden oplossen. Het is een tandpastatube houder. Die plak je aan de muur. Je doet er een gewone tandpasta tube in, en voortaan duw je op de houder en zo ‘tap’ je als het ware tandpasta. Ik bestelde deze houder voor 3 dollar en 10 cent. Maar het bleek een enorme miskoop. Het kreng bleef niet hangen, hij was van goedkoop slecht plastic en hij werkte niet bij ons.

Het was mijn allereerste aankoop bij AliExpress. Maar dus geen succes.

tandpasta tube
3,10 bij AliExpress

Maar het oogt toch superhandig?! Geen wonder dat ik er in trapte!

3. Trucjes om de tandpasta tube helemaal leeg te maken

Deze oplossingen kost geen geld : ) Het zijn gewoon trucjes die mensen hebben bedacht om een tandpasta tube helemaal leeg te maken.

 • De geduld methode. Bij deze methode moet je een beetje geduld hebben. Je pakt de tandpasta tube helemaal onderaan vast. Vervolgens begin je eventuele tandpasta die er nog in zit naar boven te duwen. Tegelijkertijd rol je de tube beetje bij beetje omhoog. Zo rol/duw je de overgebleven tandpasta naar boven!
 • De schaar methode. Deze gebruik ik! Ik knip de tube door midden en lepel met mijn tandenborstel de tandpasta er uit : )
 • Duw de tandpasta tube tegen de rand van de gootsteen of aanrecht. Zo kun je hem makkelijker leegduwen. Klik hier voor een afbeelding hoe je dat doet.
 • Wat zei ik? Kosten deze trucjes geen geld? Nou blijkt het toch geld te kunnen kosten. Want slimmerikken hebben een apparaatje ontwikkeld dat je kunt gebruiken om een tandpasta tube leeg te knijpen: een tandpasta tube knijper! Kijk:

  tandpasta tube knijper
  4,95 bij bol.com

4. Je eigen tandpasta maken.

Je kunt het probleem natuurlijk ook bij de wortel aanpakken! Je maakt je gewoon je eigen tandpasta, en zo omzeil je het hele tandpasta tube probleem. Op Moeders Minimalisme vind je een recept. Lees hier meer over minimalisme!

5. Tubes met een dopje dat er aan vast zit.

In zo’n geval heb je nog steeds een tube tandpasta, maar het dopje klap je open en zit vast aan de tube. Zo voorkom je probleem no. 1: het verdwenen dopje.

Conclusie

Iedereen gebruikt denk ik dagelijks tandpasta. Het advies is immers twee keer daags poetsen. De tandpasta tube is dan ook niet weg te denken uit onze huishoudens. In deze post schreef ik over de meest voorkomende problemen op tandpasta tube gebied! En mogelijke oplossingen : )

Lees ook mijn post Bang voor de tandarts.

Welk van de genoemde tandpastatube problemen herken jij? En wat voor soort tube het jij thuis?

Similar Posts

29 Comments

 1. Ik herken alle problemen die je noemt wel, maar vooral mijn kinderen hebben er last van. Zij hebben allemaal hun eigen tube (gewone schroefdop) en vergeten hem erop te doen, kunnen het laatste restje er niet uit krijgen, en zo voorts.
  Mijn grootste probleem is dat ik mijn tube vaak kwijt ben, omdat zij hun eigen tube niet kunnen gebruiken ;-) …
  (en dat ze snel een nieuwe uit de kast pikken soms, zodat er 5 tubes op hun kamer liggen)

  Ik geloof dat het weer tijd is voor een nieuwe huisregel! ;-)

 2. Ik omzeil alle tubeproblemen, ik heb tandpoeder. Niet vanwege probleem met de tubes hoor, maar omdat het makkelijk is, en goedkoop en ik het zelf kan maken en het geen afval geeft. Alleen op reis heb ik een minitubetje tandpasta.

   1. Tandpoeder, baking soda met wat druppels pepermunt. In een handig potje. Tandenborstel vochtig maken en er in deppen.
    Maar je kan tandpoeder ook gewoon nog kopen, Asba is bv een van de merken.Met een potje van 50 gram kan je net zo lang doen als vier tubes tandpasta. Kost rond de vijf euro.

 3. Het laatste restje doe ik als volgt: dop dicht en tube bij de naad aan de onderkant vastpakken en dan paar maal heel krachtig naar beneden zwaaien/slaan. En voor de rest vind ik dat degene die die rottige plastic tubes heeft uitgevonden een langdurige celstraf moet ondergaan. Alleen al om probleem nummer 3.:-)

 4. Wij hebben de tandpasta in een iets steviger model. bv prodent. Die kun je niet oprollen. Iedereen in huis, ja echt iedereen, zet ze op zijn kop terug in de kast op de dop. Dus gedurende de dag zakt de tandpasta naar beneden, naar de dop. Iedereen kan hierdoor gemakkelijk de tandpasta eruit knijpen. Als de tube bijna op is, knippen we hem half door en dan maken we hem leeg.

 5. Ik heb ook lang problemen gehad met de tubes tandpasta. Inderdaad altijd de dop eraf, waardoor hij uitdroogde.
  Maar ik heb nu de oplossing!!
  We hebben 3 verschillende soorten tandpasta: peuter, Junior en gewone.
  Nu heb ik voor elke tandpastatube een eigen roller. Daar steek je de achterkant van de tube in en naarmate hij leger wordt kun je de tube verder oprollen. Daardoor wordt alle tandpasta in de richting van de dop geduwd. Die roller hangt op aan een haakje. Dat haakje zit met een zuignap boven de wastafel. Sinds we die dingen hebben doen ze de tube weer netjes dicht en ze hangen hem op.
  Die rollers heb ik ook bij Ali gekocht. Ze kostten 0,67 per stuk. Daar kun je je geen bult aan vallen toch?

 6. Dat mondje wat jij laat zien geb ik ook, maar voor tandpasta vond ik het niet echt goed. Die gebruik ik nu voor een tube zalf. Dat is een flinke plastic tube met vette vaselinecreme voor de jongste.

 7. Nou ik snap de problemen wel, maar wij hebben er nog nooit last van gehad. We hebben nu nog 2 tubes, maar dat wordt er binenkort 1 want dochter is oud genoeg om over te stappen.
  Om de tube goed leeg te krijgen knippen we ‘m gewoon door.
  Op reis hebben we een mini tube mee want waarom 125g meeslepen als het ook met 25 kan.

 8. Wij hebben hier alle 3 een andere tandpasta dus dat is wel handig :p en voor het uitknijpprobleem werken we samen. De 1 knijpt en de ander ontvangt, tanden poetsen is hier een teambuilding moment

 9. Ik heb vreselijk slordige tieners hier. Een ervan laat steevast de dop ernaast liggen. Dan loopt de tube leeg en heb ik rommel. Bah! Verder knip ik de tube altijd, als er niets meer uitkomt. Zuinigheid met vlijt…

 10. Handige tips die ik wel herken. Haha dat Ali express ding zag er wel handig uit. Jammer dat het niet werkt. Ik ben erg nieuwsgierig naar het zelf tandpasta maken!

 11. ik knip hem open, mijn man vind dit onzin en wil hem het liefst weggooien wanneer er niets meer uit komt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.