Airfryer: is dat nou wat?

patat
Heerlijk toch?!

Ik ben dol op patat. Ik vind het werkelijke verrukkelijk.

Maar het is helaas een vette, ongezonde hap. Tenzij je een gezonde versie maakt van bijvoorbeeld loaded fries van pompoen.

Patat die je klaarmaakt in een airfryer is minder vet, omdat je geen frituurolie gebruikt om de patat te bakken. Dat scheelt natuurlijk enorm*. Dus toen dat apparaat op de markt kwam spitste ik mijn oren. Zou hier een manier zijn om lekker patat te snoepen zonder de gevolgen te hoeven aanvaarden?

Op mijn blog Review eerst lees je een artikel over airfryers, en waarom ik er nog steeds geen heb....

Lees ook mijn posts over een inbouw airfryer en airfryer van de Action!

*Ook de frituurpan schoonmaken is ineens een stuk makkelijker.

Similar Posts

25 Comments

 1. wij hebben de Philips air fryer xl, en ik heb spijt dat ik die niet veel eerder gekocht heb, wij vinden hem ideaal, we gebruiken hem 2 keer in de week, ik bak er alleen maar patat in en dat is met een kwartier klaar (700 gr.), lekker knapperig, halverwege de tijd even omschudden en klaar, en dan gebruik ik de SuperCrunch Hollandse friet van Aviko.

 2. Ik heb ook een Philips airfryer en ik ben er heel blij mee. Patat word lekker krokant gebakken. Alleen loempias zijn iets minder lekker uit de airfryer. Het is een goed alternatief voor de frituur wat mij betreft.

 3. Jouw artikel komt als geroepen! Ik zit al een tijdje te dubben of ik ook zo'n airfyer wil, Bij de high carb low fat blogs en fb groepen zie ik hem heel vaak voorbij komen. Maar idd weer een apparaat erbij. En voor mij is het verbruik ook belangrijk. Ik hoopte dat dat een stuk minder zou zijn dan bij een oven. Blijkbaar verbruiken ze allebei veel. Dan houd ik het bij mijn oven :-)

 4. Zo'n Airfryer van Phillips kocht ik een paar jaar geleden. Ik gebruikte hem toch wel een paar keer per week, vond de patat echt lekker. Maar helaas... na anderhalf jaar ging er een onderdeeltje stuk en kon ik hem niet meer gebruiken. Dat onderdeel kon niet vervangen worden. Omdat het best een duur apparaat is en ook veel ruimte inneemt hebben we geen nieuwe gekocht. Maar als ik nog eens een goede aanbieding zie, wie weet !

 5. Dus voor die 6% vet kopen mensen een apparaat dat feitelijk maar middelmatige frieten bakt. Dan liever een keer in de paar weken Echt Lekkere Friet. Heb er ook wel eens over gedacht omdat die frietpan zo meurt, maar doe maar niet dan. (we frituren nu ook buiten)

 6. Ik heb geen airfryer en zal er nooit geen kopen,
  nog een apparaat erbij wat onderhouden moet worden en plek inneemt!

  Ik geloof niet wanneer je een bord friet neemt dat dat ongezond is, ik denk dat het meer gaat om wat je erbij doet!

  Persoonlijk denk ik dat het voor je mind goed is wanneer je een keer kiest,ook wat misschien niet zo gezond klinkt!
  Je kan je in je leven niet alles ontzeggen of alleen maar denken is dat goed voor mij?
  Alles met mate en doe wat bij je past!

 7. Wij hebben de Philips XL, maar na werktijd halen we patat bij de snackbar. Want het duurt met 4 personen best wel lang voordat alle patat en snacks klaar zijn, en manlief die bakt is steeds van tafel. Dit probleem heb je ook met een frituurpan maar die hebben we nooit gehad. O.a. vanwege de stank. De airfryer ruik je ook wel, maar onder wasemkap helpt een heel stuk. Hij is heel erg makkelijk schoon te maken. Wij lunchen wel eens met een broodje kroket, binnen een kwartier heb ik het op tafel incl afbakbroodje voor ons vieren. Dit lukt met onze oven niet, want die duurt gewoon heel erg lang met opwarmen. Airfryer is nog geen 2 minuten. Ik moet mij nog even oriënteren op de andere gerechten, maar voor de afbakbroodjes gebruiken we hem heel erg vaak. En als ik met de kinderen alleen ben, bak ik wel eens frietjes voor ze. Want of ze brood, aardappels met vlees of wat patatjes eten, het verschil zie ik niet want groente eten ze toch niet. En het is voor mij gezelliger, aangezien ze slechte eters zijn. Ze krijgen er geen mayo bij of zo'n klein beetje dat het te verwaarlozen is maar voor hun gevoel is het genoeg. En overdag probeer ik er dan wel wat fruit en rauwe snackgroente er in te stoppen. En dat gaat bij de jongste makkelijker dan bij de oudste.
  Dus wij zijn enthousiast over de airfryer en wat het verbruik er van is, geen idee. Nooit opgelet.

  1. Je kan er alles in bakken niet alleen friet of aardappelen geweldig, apparaat wij gebruiken zeker 5 a 6 keer per week de Philips XL ActiFry we willen hem nooit meer kwijt

 8. Voor mij geen airfryer. Ik vind het niet echt lekker. Liever 1 keer minder frietjes maar dan wel echte.

 9. Wij bakken vooral aardappelblokjes in onze Airfryer XL, we hadden eerst een gewone maar ben blij met de overstap naar XL met vijf personen.
  Hiervoor hadden we de actifry die is niet bevallen met de ronddraaiende arm.

  Naar de aardappelblokjes heb ik geen omkijken en de kinderen gaan aan tafel als ze het gepiep horen, haha

 10. De airfryer is fantastisch. Wij hebben een Philips, gespaard met Jumbo zegels en 25 euro bijbetaling. Bakken niet alleen patat, maar ook kip, speklapjes, gehaktballen, zalm, lekkerbekjes, afbakbroodjes, muffins, cake, rostirondjes, zelfgesneden aardappeltjes, babi ketjap, tosti, geroosterde paprika, gevulde paprika etc.

 11. Nee, ik heb een frituurpan voor de patat, een oven voor de broodjes en kip en een koekepan voor de rest van mn eten... Ik hoef niet zo'n bakbeest erbij en patat is vet, mag vet zijn en wij frituren buiten dus de meur hebben we geen last van....

 12. Jammer, er staat alleen voor patat maar er zijn zo veel andere gerechten die je er in kunt maken

 13. Wij hebben er wel een. Jammer dat we de xxl niet hebben genomen. Bak er van alles in kip karbonade loempia's sausijzenbroodjes kaasbroodjes kaasstengels. Zou hem niet willen missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.