Kerstmis: tijd van vrede op aarde en gratis activiteiten

stable

Kerst is bij uitstek de tijd van de gratis activiteiten. De huis aan huis bladen staan er vol mee! Van kerkdiensten tot wandelingen en tentoonstellingen.

Gisteravond ben ik bijvoorbeeld met de kinderen naar een speciale kinderkerstdienst geweest, waar we ons hebben ondergedompeld in de kerstgedachte en kerstsfeer. En vanmiddag gaan we om drie uur op kraambezoek bij het kindje Jezus in de katholieke kerk. Daar mogen de kinderen zich verkleden als Wijze, herder of engel, en wordt de kerstnacht nagespeeld.

Hans Keuper, bekend van de band ‘Boh Foi Toch’, vertelt het kerstverhaal en begeleidt zichzelf op de accordeon. De kinderen lopen dan de hele kerk door, en komen tenslotte aan bij de kerststal waar ze Jozef, Maria en een heuse baby vinden. Meestal met een hoogst moderne speen in de mond. Dat moet natuurlijk gevierd worden, en voor de kinderen is er warme chocolademelk, druivensap, en voor de ouders koffie en Glühwein, en natuurlijk beschuit met muisjes.

Inmiddels is dit kraambezoek een traditie geworden in ons gezin, en ik geniet elk jaar weer met volle teugen. En voor deze gratis activiteit doe ik met liefde en dankbaarheid een gift in de collectebus die voor in de kerk staat.

Dus als je nog op zoek bent naar leuke dingen om te doen tijdens de kerstdagen, kijk dan eens in de huis-aan-huis-bladen.

Fijne Kerstmis!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.