Reacties

Wat is een gezond ontbijt: keizer, koning, bedelaar! — 24 reacties

 1. Hier ook zoals jij, 1 boterham s'morgens - 2 bij de lunche en diner warm rond 17.30/18.00

  Als ik in de avond zou eten als een bedelaar dan rammeld heel de avond mijn maag als een varkertje :-D

 2. Ik ben een echte ontbijtster, compleet met ei, vruchtensap, thee en geroosterd brood of broodjes uit de oven met wat halvarine ( dus zonder beleg, zo vind in s'ochtends brood het lekkerst ), s'middags eet ik meestal 3 boterhammen met heel veel magere melk en s'avonds eet ik maar 1 bord, want ik heb zelden trek in de avonduren. Ik eet het liefst na 18.00 uur, maar soms moet het om 17.00 uur en dan lust ik maar heel weinig.
  Volgens mij mag het tussen de middag ook wel een broodje minder, want mijn nieuwe weegschaal zegt dat ik enorm gegroeid ben....maar ik gooi het op de overgang en fitness ( spiermassa en geen vetmassa ), maar ik hou me natuurlijk voor de gek (-;

 3. 's Morgens kom ik niet verder dan 1 boterham. 's Middags 3 en 's avonds een bord warm eten rond 6 uur. Probeer 's avonds wel met mate te eten want anders staat het me al snel tegen. Maar 's ochtends een bord gebakken eieren met spek, daar hoef je echt niet mee aan te komen! Wel toen we ooit een fietsvakantie hielden in Engeland, dan kun je die energie prima gebruiken en gek genoeg smaakte het toen ook uitstekend!

 4. hhahaha hier ook de heerlijk omgekeerde volgorde maar je wil toch niet om 23 uur met een rammelende maag zitten hihhhi dan denk ik dat de griek op de hoek het druk krijgt met mij!
  eet smakenlijk en het liefst savonds om 5 uur. zo hoort het toch????
  fijn weekend
  Yolanda

 5. OOOOH, jij hebt vast hetzelfde kinderkookboek dat ik ook nog steeds heb...een rode met kokende kinderen voorop! In de mijne staan nog door mijzelf bijgeschreven recepten (met heel veel fantasie en een heel slecht handschrift geschreven). Er stond ook een hoofdstukje in "als moeder ziek is" ...door dat boek is mijn kookboekenliefhebberij begonnen.

 6. Is dit principe al niet meer up to date? We eten wel op vrij strikte tijden. 's Morgens eet ik een budwigpapje; de helft van wat geschreven staat, tussen de middag brood en het beleg wat ik op dat moment het lekkerst vind. Dus vaak een eitje, tomaat/komkommer, jam uit eigen keuken en kaas. Om 18.00 uur warm eten. Voor ons twee; minimaal 400 gram groente, 200/250 gram aardappelen en een stukje vlees. We hebben per week twee vleesloze dagen. En ook wel een dagje rijst. Ipv. aardappel eten we ook wel peulvruchten. Maar ik ben een van Gogh (aardappeleter) maar zoals je ziet wel minimaal.
  En minimaal twee stuks fruit per dag. Melk drinken we NOOIT, dat is voor kalfjes. De mens is het enigste zoogdier dat melk drinkt van een ander zoogdier en op volwassen leeftijd. We zijn AOWers, ik heb veel prednison moeten nemen, maar we hebben geen botontkalking en zijn ook niet gekrompen.
  En als je per dag niet teveel vet en/of calorieën binnen krijgt dan is het toch goed?
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 7. Volgens mij maakt het niet uit wat je wanneer eet. Je hebt toch een x aantal calorieen als inname en een x aantal die je verbrand. Voor een auto maakt het tenslotte ook niet uit wanneer je tankt. Als je maar gezond eet maakt het denk niet uit wanneer je dat doet...

 8. Ik ontbijt met kwark met muesli en een banaan. En met broodbeleg heb ik hetzelfde probleem als jij. Kaas vind ik heerlijk, maar 30+ vind ik dan weer weinig smaak aan zitten. En ik eet ook graag hagelslag of leverworst, maar ja, dat is dan allemaal weer niet gezond...

 9. Ik gun mezelf eigenlijk geen tijd om te ontbijten. Een krentenbol of peperkoek in de trein. Niet goed eigenlijk. Ik eet graag rond een uur of vijf warm. Als ik naar kantoor moet, is dat meestal veel later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder