Telefoon

telefoon kopenIk heb het al wel vaker gezegd: ik ben geen fan van de telefoon.

We hebben zo’n simpele zwarte draadloze telefoon, met twee extra stations. Het basisstation staat in mijn kantoortje. En daarnaast staat er een telefoon in de woonkamer, en eentje in onze slaapkamer. Maar niet één deed het meer. En dat vond ik helemaal niet erg.

Sterker nog, ik rook mijn kans om mijn mooie roze telefoon met bontje te gebruiken. Maar in de praktijk blijkt dat helaas niet handig. Want onze telefoonaansluiting zit op mijn kantoortje. Dus als iemand wil bellen, moeten ze in mijn kantoortje gaan zitten.

Dus na één dag zag ik in: ‘We moeten toch een nieuwe telefoon.’

Nieuwe telefoon uitzoeken

Het liefst wilde ik zo’n ouderwetse zwarte telefoon die er uit ziet alsof hij van bakeliet is. En die kun je ook wel kopen, maar helaas niet met extra stations. Ik bedoel de Profoon D-sign Graham. Hij kost 43,99. Is hij niet prachtig?!

vintage telefoon

Helaas heeft deze telefoon hetzelfde probleem als mijn roze telefoon: hij moet op een vaste plek staan, en er zijn niet meer stations. Terwijl ik naar nieuwe telefoons zocht kwam ik ook nog deze beauty tegen:

mustard telefoon

Dit is de English Mustard Retro Telefoon. Hij kost 74,95, en hij zou van mij. als verstokt telefoonhater, een liefhebber maken! Maar ja, ook deze is niet draadloos…

En dit is het geworden…

Dus het eind van het liedje was dat ik dezelfde oersaaie telefoon die kapot was gegaan opnieuw kocht : (

En dat zijn deze:

profoon

Dit is de Profoon PDX-trio Dect telefoon. Hij kostte maar 35,-. Vergeleken met die leuke retro telefoons vind ik er echt niks aan. Maar eerlijk is eerlijk: wat wel heel handig is, is de nummermelding. Dus dat je kunt zien wie je belt. Dat kan met die mooie telefoons namelijk niet.

Conclusie over telefoon kopen

Bij de aanschaf van onze nieuwe telefoon heb ik helaas niet kunnen kiezen wat ik mooi vind. Ik heb gekozen voor wat praktisch is. En ik merk dat ik daar niet veel aan vind! Veel liever ga ik voor iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Maar dit was echt een veel verstandiger keuze. En nog goedkoper ook.

Vervelend soms om verstandig te zijn!

Hoe koop jij? Op gevoel of met verstand? En heb je wel eens je gevoel laten overheersen terwijl je verstand zei: ‘Dit is niet de verstandigste keuze!’

Similar Posts

6 Comments

 1. Natuurlijk laat ik mijn gevoel wel eens spreken, anders zou er nooit iets leuks komen en zouden de muren wit blijven…. Maar over het algemeen blijft het verstand wel overheersen. Om te voorkomen dat ik een gat in mijn hand zou krijgen.

 2. Die nostalgische toestellen zijn wel leuker om te zien, dat ben ik volkomen met je eens. Maar dat trio is wel praktischer en daarom hebben wij ook een dergelijke set in huis.
  Vaak kies ik voor mooi en dus met mijn gevoel maar vaak ook met het verstand.

 3. Tja, verstand of gevoel? Qua telefoonsben ik er wel uit, het moet goede kwaliteit zijn voor een redelijke prijs.
  Maar mijn gevoel (en dus ikzelf) ben altijd het meest blij als iets “naar behoren functioneert” en niet teveel geld heeft gekost.

  Voor de telefoons ben ik absoluut voor de (vroeger heel dure) Siemens Gigasets, ik zal maar zeggen ik had 15 jaar geleden nog een telefoon met een draad (wel met druktoetsen!) en zag toen een draadloze telefoon, met nummermelder en adressenboekje….. die dingen waren toen rond de 200 gulden! En later 200 euro. Dus dat was een hele uitgaaf. Maar ik heb later gemerkt, dat het super handige van die Gigaset telefoons is dat je ze allemaal met elkaar kunt verbinden, wat voor serie/hoe oud/hoe simpel/hoe luxe…. de telefoon ook is (zo’n handset). En ik heb al heel wat verschillende handsets die mensen overhadden aan elkaar geknoopt (electronisch, want: draadloos) en daarweer iemand anders mee gelukkig gemaakt. Dus voor mij niets
  anders dan Siemens. Wij hebben 5 toestellen in huis, beneden, mijn werkkamer, mijn slaapkamer, de zolder en mijn dochters kamer.

  Verder meer algemeen over verstand/gevoel: je hebt beide nodig. Ik ben dit jaar met de Challenge bezig om 1 jaar lang géén nieuwe kleren te kopen. Het lukt me wel, en ik loop ook niet in een vuilniszak over straat, en ik heb het al volgehouden vanaf het begin (1 januari) tot nu (2 augustus minus één jurkje voor de diploma-uitreiking van Kind 2) maar zo langzamerhand begin ik dat “lekkere gevoel” van “iets nieuws te hebben” toch wel erg te missen. En merk ik dat je, als je iets koopt voor jezelf, behalve s t r i k t noodzakelijke dingen, het ook wel eens erg leuk is om iets voor jezelf te kopen.

  Niemand houdt me tegen en ik krijg geen straf als ik het wel doe, maar soms…….heb ik zo’n zin om even de Hema binnen te stappen met al die leuke (afgeprijsde) zomerjurkjes! Het begint me toch aardig tegen te vallen, eerlijk is eerlijk! Dus gevoel gaat toch ook echt een rol spelen.
  Het is een experiment om te kijken of ik mezelf tegen kom, en waar en hoe, maar dat merk ik dus nu wel (de jurk voor de diploma uitreiking was dan ook een toppunt van blijheid dit jaar, ook omdat hij superleuk is en 75% afgeprijsd was, dat wel).

 4. Ik denk een beetje van beide, in mijn geval omdat er al heel weinig is, doe ik ook vooral research en dus praktisch, ik kan het mij niet veroorloven om zomaar even.. dus zo ie zo goedkoop en goed, dat wel, het moet wel goed zijn. Iets met duurkoop en zo.

  X

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.