Serviesgoed door ‘celebrities’

Het leek me leuk om eens het serviesgoed dat bekende mensen hebben ‘ontworpen’ op een rijtje te zetten.

Kakelbont van Yvon Jaspers

Het meest bekende serviesgoed van een bekende Nederlander is voor mij toch wel het Kakelbont servies van Yvon Jaspers. Ik wil het eigenlijk niet leuk vinden, maar eerlijk is eerlijk, ik vind het erg vrolijk en kleurrijk. Het doet de naam Kakelbont eer aan. Het servies was te koop bij Blokker. Maar daar vind je nu alleen nog van die grote mokken.

kakelbont servies
1,- bij Blokker!

Bij webshop Westwing verkopen ze een heel ander type servies met Yvon Jaspers naam er op. Het heet ‘Natuurlijk Yvon. Het is pastelkleurig, en heeft een heel andere uitstraling. Kijk maar:

yvon jaspers

Janneke Brinkman serviesgoed

Janneke Brinkman is illustrator en getrouwd met voormalig minister Elco Brinkman. Haar servies is nu ‘exclusief’ te koop bij de Action of all places! Aanvankelijk kon je het ook bij de Blokker kopen.

janneke brinkman servies

Marjolein Bastin serviesgoed

Ook Marjolein Bastin schildert de natuur, net als Janneke Brinkman. Haar servies is te koop bij o.a. Bol.com. Hier onder een mok met een prachtige tekening. Het is dat ik niet van mokken houd, anders wist ik het wel. De prijs is wel een stuk hoger dan de mok van Yvon Jaspers…

9200000057727976
8,99 bij bol.com

Serviesgoed van Jamie Oliver

Tv-kok Jamie Oliver is van alle markten thuis. Ook hij bracht een heel servies uit. Je kunt het onder andere kopen bij Albert Heijn. Een groot bord kost 3,99. In tegenstelling tot de serviezen van Yvon Jaspers, Marjolein Bastin en Janneke Brinkman is het servies van Jamie Oliver heel rustig.

Normaliter ben ik altijd een voorstander van bloemetjes, maar als het om borden gaat geef ik de voorkeur aan Jamie Olivers versie.

jamie oliver servies

Ook tv-koks Herman den Blijker en Rudolf van Veen hadden hun eigen servieslijn. Maar ik krijg de indruk dat die niet langer te koop zijn. Herman den Blijker deed ook het programma Crisis in de tent.

Samenvattend

Bij de heren zijn het vooral tv-koks die hun eigen servies uitbrachten. Bij de dames zijn het twee professionele illustratoren. Yvon Jaspers heeft eigenlijk helemaal geen achtergrond op servies gebied. Toch kwam ze met haar Kakelbont Servies.. Het viel me op dat het servies van de heren heel rustig qua vorm en kleur is, terwijl dat van de dames druk en bont is.

Weet je wat een mooi en sterk servies is? Arcopal!

Wat voor type serviesgoed gebruik jij dagelijks? En welke ontbreken nog in het rijtje?

Similar Posts

52 Comments

 1. Ik heb een samenraapsel van wit en wit met blauwe borden. Mijn mokken hebben alle kleuren van de regenboog :-)

  Ik ben dol op servies en kan echt vallen voor een bord of mok. Helaas sneuvelt er hier nog wel eens wat en dus hou ik het voorlopig op een goedkoop samenraapsel.

 2. Ik ben toe aan nieuw servies. Ik wil heel rustig (gewoon wit) gaan combineren met enkele stukken die wat drukker zijn. Ben nog aan het oriënteren. Bedankt voor de ideetjes.

 3. Ik heb helaas een ratjetoe. Heel mooie dinerborden van Ikea met een mooie blauwe bloemetjesrand maar eigenlijk wat te groot voor dagelijks gebruik (passen niet goed in de vaatwasser). Een aantal borden, schaaltjes en mokken van Marjolein Bastin, was prachtig, maar nu zijn helaas de illustraties grotendeels verdwenen door de vaatwasser… Ik denk dat ik er binnenkort nog maar wat borden bij moet kopen en dan ga ik voor saai wit i.v.m. de slijtage door de vaatwasser. Ik heb bij jou al eens gelezen dat op witte borden het eten er mooier uitziet en dat is dan weer fijn!

  1. Borden die niet goed in de vaatwasser passen zijn inderdaad lastig! Dat kan ik me heel goed voorstellen

   En van Marjolein Bastin servies had ik verwacht dat de tekeningen goed bleven zitten. Dat valt dus tegen.

 4. Dagelijks gewoon een basic wit servies. Maar sinds ik ben gaan bloggen heb ik een heel arsenaal aan losse stukken serviesgoed gekocht. Je wil op foto’s natuurlijk afwisselen. Ik heb ook een paar stukken van Janneke Brinkman, en inderdaad bij de Action gekocht :)

 5. Ik heb destijds bij Blokker Janneke Brinkmans ” maandservies” gespaard: gebakbordjes ( kwamen per twee) kop en schotels en mokjes. Daarop staan de bloemen en planten en vlinders die in de betreffende maand voorkomen. Ik vind ze nog steeds erg leuk en ben er blij mee. Ik zou echter nooit een geheel servies willen hebben, dan ga ik toch voor wit en eenvoudig.

 6. Uit dit lijstje gaat mijn voorkeur ook naar het servies van Jamie Oliver. Maar als ik eerlijk ben hou ik het wel op mijn borden van de Ikea haha.

 7. Weet je dat Laura Ashley ook serviesgoed heeft ? Dit jaar een paar mokken aan mijn moeder gegeven. Ik ben dol op blauwe bloemetjes, dat heeft mijn eigen servies ook, maar heb zelf meer dan genoeg :-) Ook gekregen Janneke Brinkmanmokken.
  Groetjes, Anne-Marie

 8. Zo simpel mogelijk. Afgelopen zomer in Frankrijk een doos met 6 grote, 6 kleine en 6 soepkommen gekocht, precies wat ik wilde. Zonder rand en net gebroken wit. De kommen zijn mooi groot.

  Bloemetjes vind ik er leuk uitzien maar eten vind ik er minder mooi op uitkomen meestal.

 9. Mijn servies is echt een samenraapsel. Van dertig jaar oud tot vrij nieuw, gekregen, nieuw gekocht, tweedehands gekocht. Ik heb een ouderwetse vitrinekast waarin ik veel heb staan. En ik ben gek op mokken in verschillende maten. En spul wat gedecoreerd is of gewoon effen.
  Ik heb nog een paar kop en schotels van Marjolein Bastin. Die kreeg ik jaren geleden bij een abonnement op Libelle. Helaas is het meeste gesneuveld. Ik krijg ook weleens mokken van mijn moeder. Dan is zij er op uitgekeken. Vaak is het van het DE merk. Ben heel blij met de ouderwetse ‘ik schenk koffie’ mokjes en de grotere met bloemen.

 10. Wij eten van effen witte poselijnen borden.
  Drinken uit mokken van bunzlau, de zo genoemde bolkommetjes.

  Aangezien ik van serviezen hou, heb ik nog een bont ( met bloemetjes) engels servies en arcopal fruit.

  Ik wist niet dat Yvon Jaspers ook een serviezenlijn had uitgebracht, Leuk, fris en lekker fleurig, deze vind ik echt zo bij je passen!!

 11. De meesten zijn bekend door het serviesgoed geworden.
  Ik vind Marjolein Bastin wel leuk, maar we hebben thuis Boerenbont.
  Om de simpele eden dat we denken dat het verkrijgbaar blijft.
  Manlief had een Engels porseleinen serviesgoed en je raad het al, niet meer te krijgen ondanks de toezegging

 12. Ah die simpele van yvon vind ik keileuk. Ik ben eigenlijk nog steeds op zoek naar van die mega mokken waar je voorlopig even genoeg kunt inschenken en je van je thee momentje een wat langere kunt maken hahaha! -x- Mama van Dijk

 13. ik ben niet zo van de printjes en bloemetjes etc. Dat is dan 1 jaar leuk en jaar erna zie je weer wat anders leuks. Liefst gewoon standaard wit dat is altijd goed

 14. Ik heb een flinke verzameling servies van Blond Amsterdam, maar gebruik ook simpel wit servies wat we kregen van de opa en oma van mijn man en de Rode Katerborden die ik kreeg van mijn broer toen ik op mijzelf ging wonen. Aardig mengelmoesje dus!

 15. Ik ken eigenlijk enkel Jamie en hij heeft inderdaad ook mooie kook supplies bij Blokker, allemaal in dat minty kleurtje! Vooral de bak accessoires vind ik daar heel tof van!

 16. Ik hou van Marjolein Bastin. Stukje nostalgie, doet me denken aan vroeger. Ik las namelijk altijd de Margriet en Libelle mee met mijn moeder en oma; weet niet meer in welke van de twee ze stond, maar vond haar tekeningen altijd zo mooi. Jamie Olivers servies vind ik ook tof. Dat van Yvon Jaspers niet echt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.