Reacties

Boodschappen duurder: hoe kan dat, en hoe kun je de kosten verlagen? — 37 reacties

 1. Het is inderdaad stukken duurder geworden, we werken hier thuis met een budget met weekmenu en daar houden we ons aan. Bevalt prima

 2. Wat een bedrag per dag volgens het Nibud.
  Dit is bijna € 600 per maand, alleen voor eten.????
  Een hoop gezinnen zijn hier jaloers op denk ik.

 3. Wat grappig dat je er nu over schrijft want het viel me gisteren erg op toen ik boodschappen aan het doen was. Ik let altijd op de prijs namelijk en bij sommige producten viel me op dat ze nu boven de 1 euro waren terwijl ze eerder er net onder waren. Bepaalde koekjes en melk zag ik gisteren maar over het algemeen ben ik duurder uit inderdaad.

 4. Ik werk niet met een weekmenu, maar kijk wel naar de aanbiedingen die week. Dat scheelt al. Ik doe altijd eerst boodschappen bij de Lidl voor de meeste basisproducten, dan nog naar AH en Aldi voor de rest. Op de markt vind ik groente en fruit vaak zelfs duurder dan in de supermarkt en mijn ervaring met de versheid is helaas ook een paar keer flink tegengevallen. Eens in de zoveel tijd gaan we in Duitsland boodschappen doen. Wonen wel niet in de buurt van de grens met Duitsland, maar we slaan dan veel basisbehoeften in Inderdaad een flinke aanschaf op dat moment, maar uiteindelijk scheelt het echt veel.

 5. grappig want hier in België wordt regelmatig gezegd om boodschappen in Nederland te doen... het zal van product tot product afhangen. Als je er veel verplaatsingskosten door hebt, is het weer geen besparing.
  Ik hou me wel aan de 1 x boodschappen / week maar soms schrik ik toch ook echt van de prijzen.

 6. De meeste van de tips die je geeft passen wij al een tijdje toe. Wij gebruiken best veel melk en die prijs is toch flink omhoog gegaan. verder merken wij niet zo veel grote verschillen!

 7. Zelf maak ik zondag altijd weekmenu, en boodschappenlijst. En kijk ook altijd wat hebben we nog. Ik pin altijd 60 euro per week. Maar vaak maar 40 euro kwijt. Tenzij ik kilo kip haal en kaas dan kom ik wel rond de 60 maar dat is denk 1x in de maand.

 8. Albert Hein is tegenwoordig mijn winkel voor de boodschappen. Ik krijg het soms voor elkaar om 40% minder te betalen door goed te passen en meten met bonusartikelen. Het is zo fijn dat ze wekelijks zoveel aanbiedingen hebben. Langzaam ga je er ook een patroon erin herkennen en dan koop ik echt van aanbieding naar aanbieding door in te slaan.

 9. Uit principiële overwegingen koop ik strategisch in. Drie weken geleden kostten de kersen 9,50 per kilo. Dan laat ik ze liggen. Afgelopen zaterdag betaalde ik op de markt 6 Euro voor 2 kilo. Die koop ik dan wel. De betere kaassoorten bij o.a. de Plusmarkt, zijn erg duur. Daarom laten veel mensen die liggen. Die worden uiteindelijk, als de THT datum nadert, voor de helft verkocht. Dat scheelt dan weer enorm. Aldi heeft vaak vlees in blik in een reclameaanbieding. Per blik 5,99 lijkt duur, maar omgerekend 800 gram vlees wat je alleen maar hoeft op te warmen. Valt best mee vind ik, vandaar dat ik daar regelmatig wat voorraden van aanleg. Ondanks dat ik vlak aan de Duitse grens woon kom ik er alleen als er leuke aanbiedingen zijn. Vorige week was dat ingeblikt boord voor 1,49 per blik van 500 gram. Badedas classic kostte daar normaliter 2,50, vorige week in de aanbieding voor 1,99. Dat zijn dan leuke aankopen.
  Eten met wat de seizoenen te bieden hebben en flinke voorraden aanleggen als er echte koopjes te halen zijn scheelt enorm.

 10. Ik maak heel veel fouten als ik dit lijstje afloop. Ga elke dag boodschappen doen en bedenk pas in de winkel zelf wat we eens zouden kunnen eten vanavond. Ik durf niet eens uit te rekenen wat ik per maand kwijt ben aan boodschappen.

 11. Wat heb je toch weer een top artikel geschreven :D Ik hou ervan!

  Het is ook maar net hoe je boodschappen doet. Als wij iets zien wat we normaal kopen en het is duurder geworden, dan kijken we gewoon of we toch een goedkoper alternatief kunnen vinden.

  Eigenlijk best erg dat het duurder wordt, omdat je eigenlijk niet zonder boodschappen kunt :(

 12. Met uitzondering vna 17 en 20 , die ik niet kende, doe ik dit soort zaken allemaal. En je hebt gelijk: het werkt!
  Eten op basis van aanbiedingen is ook erg leuk. Je kijkt wat is er in de aanbieding en gaat dan bedenken wat je er mee kan!

 13. Het is echt heel erg verhoogt inderdaad. Waar ik vorige jaar met bedrag X rond kon komen voor een maand boodschappen, kom ik nu zeker 50 tot 100 te kort. Dan doe ik weekboodschappen, en vaak de goedkopere merken, maar het mag nog niet baten helaas. Sinds kort doe ik boodschappen via Picnic! super uitvinding!

 14. ik kijk altijd eerst :wat heb ik nog in de vriezer en in mn voorraad kast...
  vaak kook ik extra en heb ik ik nog wat kliekjes in de vriezer .
  vervolgens pak ik alle folders van drogisterijen en supermarkten waar ik altijd naar toe ga.
  de goedkoopste aanbiedingen kruis ik aan ..
  dan start ik met het maken van een weekmenu op basis van wat ik nog heb en wat er in de aanbieding is wat ik kan gebruiken.
  soms pak ik zelfs mijn kookboeken erbij voor inspiratie...
  ik ga pas NA de lunch, met een volle buik naar de supermarkt..
  dat doe ik 1x in de week.
  en misschien strakjes 1x in de maand ook naar Duitsland ,en dan meteen ook even mijn tank van mijn auto vol gooien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder