Reacties

Geld besparen in de zomer — 19 reacties

 1. 5. serieus? Hang jij nu je was nog buiten? hahaha deed ik ook van de week, om wakker te worden na een middagdut en mijn wasgoed alsnog in de droger te doen, neuh, die moet helaas nu even de droger in ben ik bang, of aan de wasrekken binnen als het kleding betreft, maar mijn beddengoed heb ik geen ruimte voor om op te hangen helaas, en deze was droog, maar de bovenkant was weer te nat geworden helaas...

  Ik hoop dat de was weer snel naar buiten kan, want dat vind ik zo ie zo heerlijk en ook in de winter doe ik dat op de droge dagen bij een noordwester, wauwzer, dan is je beddengoed zo kraakhelder lekker fris en droog!

  X

 2. Leuke lijst, alle dingen komen hier ook wel voor.. Behalve uit eigen moestuin eten... Helaas hebben we geen moestuin, maar ik hoop dat het ook nog gaat komen... Dromen mag toch? :)

  • Dromen mag altijd Carolien. En je kunt tegenwoordig ook op een paar vierkante meters al moestuinieren. Daar zijn zelfs speciale boeken over geschreven en alles.

  • Daar heb je ook weel gelijk in :)... Als de tuin helemaal klaar is, zal ik 's kijken of er leuk hoekje is wat we daarvoor kunnen gebruiken... Het lijkt me echt super om zomers alles uit je tuin te kunnen halen... Lekker vers en biologisch!

 3. Alles behalve het wasgoed buiten hangen. Kan niet, wordt niet zacht (ik houd niet van schuurpapier handdoeken haha), droogt te langzaam, gaat stinken, vogelpoep... Nee, de droger gaat hier zomer en winter aan. Helaas wordt het wel warm in de zomer als hij aanstaat dus ik doe het liever niet als het 30 graden is buiten, maar dat is een kwestie van timing. :) En met dit weer ben ik blij dat ik een droger heb. Een buurvrouw aan de overkant heeft al een week dezelfde was buiten hangen, met tussendoor opnieuw wassen, en tja, het wordt nu niet bepaald droog, haha.

  • Tja ik denk niet dat er binnen veel plek is voor beddengoed, dat hebben wij ook niet dus dat wordt een groot probleem als de droger het niet meer zou doen. ;-) De rest zou ze wel binnen kunnen hangen, al doe je het maar over stoelen zoals ik dat doe.. of de wasmachine is stuk en ze probeert het op deze manier te wassen? :P

 4. In de zomer besparen wij ook veel op energie en dergelijke, alleen vliegt het geld aan de andere kant er weer uit door vaker een dagje weg te gaan, op het terras te zitten of even snel een ijsje te halen. De zomermaanden zijn voor ons dus voornamelijk duur!

  • Ja die kant zit er inderdaad ook aan de zomervakantie. Zeker nu mijn man thuis is, gaat er hier ook relatief meer geld uit aan uitjes en dergelijke.

 5. Het is wel heel leuk om op zonnige momenten de energiemeter terug te zien lopen. Gisteren was het niet heel mooi weer, maar toch 8,5 kwh opgewekt.
  Het valt me trouwens op dat de cv-ketel minder gas verbruikt als het echt warm weer is. Het water dat verwarmd moet worden voor bv douchen is dan ook al iets warmer en dat scheelt flink in het verbruik.
  Ik wil heel graag een solarcooker gaan uitproberen. Moet er nog het eea over opzoeken, maar het lijkt me heel leuk en voordelig om mbv de zon eten te kunnen koken.

 6. Fantastisch dat zomerweer, helaas nu ff niet. Toch gaat mijn was gewoon naar buiten onder de overkapping. Zolang de verwarming niet aanstaat droogt het binnen slechter dan buiten. Heel snel bespaard dus.

  • Tsja de timing van deze post had geloof ik wel wat beter gekund ; )

   Fijn dat je een overkapping hebt. Ik hang de was nu maar weer binnen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder