Geld besparen in de zomer

bespaartips zomer

Hoewel de zomer haar eigen kosten met zich meebrengt, is het ook een periode waarin je op een aantal dingen kunt bezuinigen en besparen!

Ik zet ze voor je op een rijtje!

Geld besparen in de zomer

 1. In de zomer is het langer licht. En dus hoef je ‘s avonds pas later de lampen aan te doen. Zo bespaar je op je elektriciteitsrekening.
 2. In de zomer liggen de temperaturen in principe hoger. Ik zeg het voorzichtig, want we hebben het hier natuurlijk wel over Nederland! Maar hogere temperaturen betekenen dat je je huis niet hoeft te verwarmen. En zo bezuinig je makkelijk op je gasrekening.
 3. Wil je ‘s avonds graag buitenlampen aan? Neem dan van die solar lampen die werken op zonlicht. Na een zonnige dag, geven dergelijke lampen ‘s avonds prima licht.
 4. Hoewel ik zelf stiekem best een vaste airco in huis wil, zijn die dingen duur in aanschaf en energieverbruik. Een ventilator is goedkoper in aanschaf en brengt ook verkoeling.
 5. Koop je zonnebrandmiddel bij de Duitse DM drogist.
 6. In de zomer kun je je was lekker buiten drogen. In deze periode heb ik mijn droogtrommel niet meer nodig! Zie ook droogtrommeldoekjes.
 7. Veel mensen eten in de zomer lichtere maaltijden, of zelfs mínder in het algemeen. Met een beetje geluk zie je dit terug in je wekelijkse uitgaven voor boodschappen.
 8. Maak gebruik van de Scoupy app. Deze is trouwens ook handig in de winter : )
 9. Gebruik liever niet de oven als het heel warm is. Want de oven maakt je keuken/huis nog warmer waardoor je weer meer behoefte krijgt aan apparatuur om de boel af te koelen.
 10. Doe meer met de fiets of te voet. Voor sommige mensen kan een regenachtige of winderige dag reden zijn om in de auto te springen. Zij kunnen in de zomer bezuinigen door lekker de fiets te pakken. Dat scheelt benzinekosten, en het is gezonder voor jezelf en het milieu!
 11. Heb je groene vingers? Zorg dan voor een moestuin en geniet van je eigen (gratis) groentes.
 12. Wie zonnepanelen heeft kan zelf energie opwekken met de kracht van de zon.

Zie ook besparen in 7 stappen en Gas besparen!

Welke bespaarmogelijkheden in de zomer ben ik nog vergeten? Vertel het in de comments!

Similar Posts

19 Comments

 1. 5. serieus? Hang jij nu je was nog buiten? hahaha deed ik ook van de week, om wakker te worden na een middagdut en mijn wasgoed alsnog in de droger te doen, neuh, die moet helaas nu even de droger in ben ik bang, of aan de wasrekken binnen als het kleding betreft, maar mijn beddengoed heb ik geen ruimte voor om op te hangen helaas, en deze was droog, maar de bovenkant was weer te nat geworden helaas…

  Ik hoop dat de was weer snel naar buiten kan, want dat vind ik zo ie zo heerlijk en ook in de winter doe ik dat op de droge dagen bij een noordwester, wauwzer, dan is je beddengoed zo kraakhelder lekker fris en droog!

  X

 2. Leuke lijst, alle dingen komen hier ook wel voor.. Behalve uit eigen moestuin eten… Helaas hebben we geen moestuin, maar ik hoop dat het ook nog gaat komen… Dromen mag toch? :)

  1. Dromen mag altijd Carolien. En je kunt tegenwoordig ook op een paar vierkante meters al moestuinieren. Daar zijn zelfs speciale boeken over geschreven en alles.

  2. Daar heb je ook weel gelijk in :)… Als de tuin helemaal klaar is, zal ik ‘s kijken of er leuk hoekje is wat we daarvoor kunnen gebruiken… Het lijkt me echt super om zomers alles uit je tuin te kunnen halen… Lekker vers en biologisch!

 3. Alles behalve het wasgoed buiten hangen. Kan niet, wordt niet zacht (ik houd niet van schuurpapier handdoeken haha), droogt te langzaam, gaat stinken, vogelpoep… Nee, de droger gaat hier zomer en winter aan. Helaas wordt het wel warm in de zomer als hij aanstaat dus ik doe het liever niet als het 30 graden is buiten, maar dat is een kwestie van timing. :) En met dit weer ben ik blij dat ik een droger heb. Een buurvrouw aan de overkant heeft al een week dezelfde was buiten hangen, met tussendoor opnieuw wassen, en tja, het wordt nu niet bepaald droog, haha.

  1. Tja ik denk niet dat er binnen veel plek is voor beddengoed, dat hebben wij ook niet dus dat wordt een groot probleem als de droger het niet meer zou doen. ;-) De rest zou ze wel binnen kunnen hangen, al doe je het maar over stoelen zoals ik dat doe.. of de wasmachine is stuk en ze probeert het op deze manier te wassen? :P

 4. In de zomer besparen wij ook veel op energie en dergelijke, alleen vliegt het geld aan de andere kant er weer uit door vaker een dagje weg te gaan, op het terras te zitten of even snel een ijsje te halen. De zomermaanden zijn voor ons dus voornamelijk duur!

  1. Ja die kant zit er inderdaad ook aan de zomervakantie. Zeker nu mijn man thuis is, gaat er hier ook relatief meer geld uit aan uitjes en dergelijke.

 5. Het is wel heel leuk om op zonnige momenten de energiemeter terug te zien lopen. Gisteren was het niet heel mooi weer, maar toch 8,5 kwh opgewekt.
  Het valt me trouwens op dat de cv-ketel minder gas verbruikt als het echt warm weer is. Het water dat verwarmd moet worden voor bv douchen is dan ook al iets warmer en dat scheelt flink in het verbruik.
  Ik wil heel graag een solarcooker gaan uitproberen. Moet er nog het eea over opzoeken, maar het lijkt me heel leuk en voordelig om mbv de zon eten te kunnen koken.

 6. Fantastisch dat zomerweer, helaas nu ff niet. Toch gaat mijn was gewoon naar buiten onder de overkapping. Zolang de verwarming niet aanstaat droogt het binnen slechter dan buiten. Heel snel bespaard dus.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.