Winkels die te laat open gaan

rijOp de gevel van de H&M zag ik het toch duidelijk staan: ‘zat. 10.00 – 17.00’. De kerkklokken hadden al geluid, en het was 3 minuten over 10. Maar binnen bij de H&M was het nog aardedonker. Even later zag ik een medewerker de trap afkomen, maar in plaats van de deuren te openen, ging ze eerst andere dingen doen, waarbij ze vakkundig de groeiende rij wachtenden negeerde.

Erger nog dan winkelpersoneel dat zich niet aan de openingstijden houdt, vind ik winkelpersoneel dat bezoekers negeert. Op donderdagochtend kunnen ze er bij de Hema ook wat van. Soms zie je ze zelfs gezellig staan keuvelen in het gangpad, ná negenen ( de officiële openingstijd is 9.00). Maar het allervervelendst vind ik die medewerkers die regelrecht op de winkeldeuren aflopen zodat je dénkt dat ze zich verwaardigen de deuren te openen, en dan néét op het allerlaatste moment rechtsaf slaan. Al deze medewerkers vermijden zorgvuldig de hoopvolle blikken van de potentiële klanten.

Ik snap dat niet. Was ooit de klant niet koning? En waarom heb je openingtijden als je ze niet zo nauw neemt? Persoonlijk vind ik het echt mateloos irritant als winkels zich niet aan hun eigen openingstijden houden.

Ken jij ook winkels waarbij  je standaard moet wachten?

Similar Posts

23 Comments

 1. Nog erger is personeel dat zo hard hun onsmakelijke verhalen over de hoofden van klanten krijsen dat je je echt bezwaard voelt in de winkel te zijn. Je zou toch denken dat in deze tijden van werkeloosheid ieder wat beter zijn best doet, een vervanger is zo gevonden lijkt me!!

 2. Ik heb het zo vaak gehad, winkels die te laat open gaan, dat ik niet eens meer daar rond openingstijden heen ga, maar op z’n vroegst een half uur later, en ik merk dat meer mensen dat doen. Ergens heel slecht voor de winkels, want die betalen al wel dat personeel en zo, die eerste periode dan vaak voor niets.
  Mijn zusje werkte trouwens als vakantiewerk ooit in de Z.eeman (die daar juist goed bekend staat wat dat betreft), en die maakte vaak het tegenovergestelde mee. Mensen die een paar minuten na sluitingstijd nog even naar binnen wilden want ze waren er toch nog? Dat ze bezig waren de kassa af te sluiten, en dus niet meer af konden rekenen, snapten die mensen dan weer niet.

 3. Ik maak dit meestal niet mee, omdat ik vaak later ga winkelen, maar waar ik me wel heel erg aan erger is dat, de dame of heer achterde kassa hele gesprekken voert met een collega, terwijl ze bezig zijn jouw boodschappen te scannen. Geen aandacht voor de klant dus ….!

 4. Ja tijd is tijd…toen ik vroeger in de winkel werkte, deden we winkel vaak al eerder open als er mensen stonden. Ook wel voor de gezelligheid :)

  1. Eerder open gaan mag toch niet, daar heeft een winkel toch een vergunning voor nodig, iets met de sluitingstijdenwet van de gemeente ofzo?

 5. Allemaal waar maar wat met al die klanten die al bellend staan af te rekenen? Bij de bakker van mijn dochter hangt een A4-tje met een grote streep door de mobiel. Klanten die aan het bellen zijn worden niet geholpen en gelijk hebben ze.

 6. ik wil niet vervelend doen maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat de winkels het personeel pas vanaf de openingstijd betalen ? en tot de sluitingstijd.
  dus als ze eerder de kassa enzo opmaken doet het personeel dat in iegen onbetaalde tijd. met afsluiten idem dito
  en het salaris in de detailhandel is nou niet echt om over naar huis te schrijven ongeveer 1200 a 1300 euro bruto per maand bij een fulltime diensverband.

  ik geeft het personeel groot gelijk dat ze hun ?”baas”niet een half uur per dag ( kwartier bij opening, kwartier bij sluiting) kado doen.
  als je op jaarbasis uiterekent hoeveel geld dat is……

  het probleem ligt dus niet zo zeer bij het personeel als wel bij de werkgevers die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.

 7. Zo hield je wel mooi je portomonee iets langer dicht!
  Ook een vorm van consuminderen waarbij je geholpen wordt.

 8. Personeel heeft tegenwoordig strenge veiligheidsregels. En als ze laat zijn doordat ze iets teveel werk met geld hebben, gaan ze iets later open. Dat is bij ons het geval. Door steeds strengere eisen, kunnen we niet altijd meer klantvriendelijk zijn. Goede mensen zijn hiervan de dupe.

 9. Ik ben zelf eigenlijk nooit ergens voor openingstijd, maar wel voor sluitingstijd en het komt geregeld voor dat je om kwart voor 6 bijvoorbeeld niet meer naar binnen mag bij een winkel die tot 6 uur open is. Kan ik heel slecht tegen, ik kan me je irritatie zeer goed voorstellen. Ik verwacht niet dat een winkel eerder opengaat, of later dicht, natuurlijk niet, maar wel gewoon open is op de tijden die staan aangegeven.

  1. Dat vind ik ook raar inderdaad. Als je tot 18 uur open bent, kun je toch geen klanten gaan weren om kwart voor zes?! Waarschijnlijk willen ze dan alvast gaan opruimen of zo, maar dat vind ik niet correct.

 10. Toen ik 19 jaar geleden nog bij Aldi werkte was de regel daar 5 minuten voor openingstijd de deuren op en 5 minuten na sluitingstijd dicht. Daar werd ook flink op gecontroleerd van bovenaf.

 11. Het kan nog steeds anders hoor.
  Ik liep laatst rond bij de Formido om kwart voor 6, niet wetende dat ze om half 6 dicht gingen.
  Niemand die me er op wees en ik kon rustig mijn aankopen afrekenen.
  Pas toen ik wegfietste zag ik het bord waarop met megaletters de openingstijden stonden.
  Toen moest ik wel even blozen.

 12. Ik snap je irritatie wel maar de keerzijde is dus inderdaad wat hierboven al genoemd werd dat personeel vaak van 09.00 tot bv. 18.00 betaald word en voor en na sluitingstijd de hele riedel van openen, kas opmaken etc. moet doen. Ook is er vaak een minimale bezetting waardoor alles op 1 of 2 personen neerkomt. Als een van de twee dan iets later is om wat voor reden dan ook, loopt alles in de soep. De keerzijde daarvan is ook dat je klanten hebt die om 1 voor zes nog de winkel binnenpiepen met de mededeling dat ze precies weten wat ze hebben moeten en vervolgens ook nog allerlei vragen hebben. Zich niet realiserend dat het personeeel er ook een lange dag op hebben zitten en graag naar huis wil om te eten. Door dit soort klanten gaat het personeel dan pas om half zeven naar huis, ook niet leuk en mensvriendelijk. We willen allemaal op ons wenken bedient worden maar overal is iets voor te zeggen, dus ook hier Geven & Nemen ;-)

  1. Hoezo geven en nemen? Ik ben toch klant? En ik hoef echt niet op mijn wenken bediend te worden, ik wil alleen graag dat mensen zich aan hun eigen openingstijden houden! Is dat nu zelfs al teveel gevraagd?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.