Wat zit er in mijn tasje in 2019? Met terugblikken!

wat zit er in mijn tasje

Wist je dat de inhoud van je tasje veel vertelt over wie je bent? Ik denk dat dit ook één van de redenen is dat blogposts over Wat zit er in mijn tasje? zo populair zijn. Alle losse dingen in je tas, vormen samen een plaatje van wie jij bent : )

Het is zelfs een heuse meme geworden: ‘What’s in my bag.

What’s in my bag in 2012

what's in my bag

Qua hoeveelheid viel het me nog best mee, maar sommige dingen waren wel een beetje vies… Zoals die bakjes van Heinz die ik blijkbaar ooit uit een restaurant heb meegenomen naar huis, en vervolgens vergeten. Eén van de bakjes is kapot gegaan, en het vakje van mijn tas waarin het zat, is heel vies en kleverig nu…

Verder kun je goed zien dat ik hard werk tegen plastic tassen: de watermelon plastic tas kocht ik bij de Action voor 79 cent, en die grotere rode bij de Hema. Maar die laat zich heel moeilijk weer tot een klein pakketje opvouwen. Wanneer ze me nu een plastic tasje aanbieden dan zeg ik triomfantelijk: ‘Nee dankuwel! Ik heb mijn eigen tas.’ En dan ruk ik mijn watermeloen tevoorschijn..

Wat zit er in mijn tasje: op een rijtje

 • Het rode boekje heb ik altijd bij me, om notities in op te schrijven. Vandaar ook de pen!
 • Het donkergroene boekje is een jaaragenda, waar vrijwel niets in staat, omdat ik eigenlijk alleen mijn bureau-agenda gebruik.
 • Achter de watermeloen ligt een Always maandverband, want je weet maar nooit! Bovendien is het maandverband bij ons nog wel eens plotseling op, en dan heb ik altijd die verband nog als back-up.
 • Linksonder ligt mijn rode Hema portemonnee, die eigenlijk een toilettasje is. Het roze portemoneetje bevat alle pasjes die ik weinig gebruik en komt van de Wibra. Het verhaal van deze portemonnee vind je in deze post op Huisvlijt
 • Vlakbij mijn portemonee ligt een C1000 muntje. Die raak ik echt altijd kwijt. Maar deze is nu dus weer terecht gelukkig!
 • Het oranje portemonneetje van Jantje Beton rechtsonder hoort helemaal niet in mijn tas! Ik weet niet hoe die er in is gekomen. Dat is het portemonneetje dat ik om mijn pols draag bij het hardlopen.
 • Soms word ik trillerig, en dan neem ik snel een druivensuiker. De losse druivensuiker die bij mijn agenda ligt is er zeker uitgevallen.
 • Verder nog wat los muntgeld, dat eigenlijk in mijn portemonnee hoort.

What’s in my bag in 2016?

Het is vier jaar geleden sinds ik bovenstaande post schreef over de inhoud van mijn tas. Ik besloot mijn tas opnieuw om te keren op de keukentafel. Dit keer zat er dit in:

wat zit er in mijn tas

Wat me meteen opvalt is het muntje van de C1000! Die heeft de tand des tijds goed doorstaan zeg. De C1000 bestaat niet eens meer, maar het muntje doet het nog steeds : ) Ook het rode tasje van de Hema is een oude bekende. Prima kwaliteit dus. Daarnaast valt op dat ik inmiddels een nieuwe portemonnee heb. De Hema portemonnee ging kapot. En ik moet zeggen dat de portemonnee van Huissteil veel fijner en praktischer is.

En nu puntsgewijs de inhoud:

 • Portemonnee
 • Fietssleutels van mijn middelste zoon
 • Supermarkt muntje van de C1000
 • Notitieboekje van de Hema dat moet doorgaan voor zo’n mooie Moleskine, maar jammerlijk tekort schiet.
 • Zo’n koekje dat je bij restaurants bij de koffie krijgt. Ik vind die niet lekker, maar neem ze altijd mee, met het vage idee dat iemand ze thuis misschien lekker vindt.
 • Katoenen tasje dat ik kreeg van een vriendin.
 • Rood spiegeltje voor als ik problemen heb met mijn lenzen
 • Paar kassabonnen die weg kunnen
 • Lege verpakkingen van Hema cadeaukaarten
 • Twee pennen
 • Kruimels

Qua hoeveelheid viel het me nog best mee. Maar sommige dingen waren wel een beetje vies… Zoals die bakjes van Heinz die ik blijkbaar ooit uit een restaurant heb meegenomen naar huis, en vervolgens vergeten. Eén van de bakjes is kapot gegaan. Het vakje van mijn tas waarin het zat, is daardoor heel vies en kleverig nu…

Duurzame tasjes : )

Verder kun je goed zien dat ik hard werk tegen plastic tassen. De watermelon plastic tas kocht ik bij de Action voor 79 cent, en die grotere rode bij de Hema. Maar die laat zich heel moeilijk weer tot een klein pakketje opvouwen. Wanneer ze me nu een plastic tasje aanbieden dan zeg ik triomfantelijk: ‘Nee dankuwel! Ik heb mijn eigen tas.’ En dan ruk ik mijn watermeloen tevoorschijn. Zie ook mijn Hema eco tas.

Wat zit er in mijn tasje in 2019

Ik heb mijn tas op de kop gehouden, en dit kwam er uitgestort:

 1. 3 houdbare tasjes voor als ik ergens iets koop zodat ik geen plastic tasje hoef te kopen. Ik heb een houdbaar tasje van de Zeeman, een gebloemde van de Blokker en een roze van de Action. Zie ook mijn post over mijn Hema eco tas.
 2. Een pleister! Ik krijg nog wel eens blaren, en daarom heb ik altijd een pleister in mijn tasje. Voor het geval dat. Zul je altijd zien dat ik dan geen blaar krijg…
 3. Een pincet. Die kocht ik toevallig afgelopen maandag bij Kruidvat omdat ik een vervelend haartje wilde weghalen. Dat heb ik meteen na aankoop in de auto even gedaan!
 4. Druivensuiker voor als ik ‘flauw’ word. Soms voel ik me een beetje trillerig, en dan helpt zo’n druivensuiker.
 5. Een pen! Hij komt van de Action, en ik kocht een hele set tegelijk. Ze zijn nog fijn ook.
 6. Een maandverband. Net als de pleister: voor het geval dat!
 7. Een klein Moleskine boekje waarin ik alles opschrijf wat belangrijk is, of wat me te binnen schiet. Soms gebruik het ook als een soort dagboekje.
 8. Twee 1 euro munten. Die gebruik ik doorgaans voor het karretje van de supermarkt. Of voor de collecte in de kerk.
 9. Een verfrommeld kassabonnetje.

Twee dingen die er niet in zaten, maar die er normaal wel in zitten

Op dit lijstje zijn er twee dingen die ontbreken, die ik normaliter wel in mijn tasje heb zitten:

 • Mijn portemonnee van Huisteil
 • Mijn smartphone

Dat komt omdat mijn smartphone aan de oplader lag toen ik de foto maakte, en mijn portemonnee lag op mijn bureau omdat ik net een rekening had betaald.

In totaal had ik in 2019 dus 11 dingen in mijn tasje.

Wat zit er in de tas van Huisvlijt bezoekers?

 • Wat grappig om je tas te vergelijken met 4 jaar geleden. In mijn tas zit niet veel…. portemonnee, zakdoekjes uhm… tja, zal binnenkort eens in mijn tas gaan kijken. (Ineke)
 • What’s in my bag: 1 doosje met 2 epipennen, anti histamine pillen, maagzuurremmers, lipbalsem, medicijnpaspoort, spiegeltje, pincet, paspoort, brillenpoetsdoekjes & 1 haarelastiek. Dan los: brillenkoker, papierenzakdoekjes, systema bestekset in doosje (voor de onverwachte snack of Impromptu picknick) notitieboekje met pen, telefoon, sleutels (in apart vakje), 2 extra stoffen tasjes, waterfles van 500ml & een boek. (Chaya)
 • Mijn tas is echt een ware grabbelton. Met onder andere pakjes zakdoeken, sleutels, pennen, agenda en een portemonnee. (Saskia)
 • Hahaha kruimels ;-) ja die heb ik altijd mee, ik kan niet zonder. Ik durf de inhoud van mijn tas niet te laten zien. Ik versla Marry Poppins, ja echt. (Nesrin)
 • Ik heb altijd een grote handtas bij me waar ik alles in kwijt raak haha. Naast de standaard spulletjes zit hij ook vol met bonnetjes en andere rotzooi. Steeds ruim ik hem uit met het voornemen om alles er netjes en opgeruimd in te doen, maar ik denk niet dat dat het nog gaat worden ;) (Met Mirjam)
 • Leuk zeg. Elke keer dat ik zo’n what’s in my bag zie, denk ik dat ik dat binnenkort ook eens een keer moet doen. Ik sleur vooral onnodige dingen mee, herinneringen. Geen Heinz bakjes haha. (Frederique)
 • maandverband, sleutels, portomonnee, papier en pen.En vaak bonnetjes van de winkel die er onopgemerkt in zitten. Groet, Wilma
 • Sleutels, portemonnee, mobiel, opschrijfboekje met pen, papieren zakdoekjes, een paar hoestpastilles, haarborstel, lipbalsem, munt voor winkelwagen, opvouwbaar tasje in hoesje (voor 1 euro aangeschaft en is al heel vaak van pas gekomen), inlegkruisje voor nood, paar paracetamolletjes, pleisters…..euhm…meer niet volgens mij. Als ik een dagje weg ga wordt dit nog aangevuld met een paar blaarpleisters :D (wilma)
 • Bij mij zit er meestal m’n telefoon, portemonnee, maandverband en tampons en sleutels in m’n tas. Best weinig eigenlijk… (C.)
 • Ik heb een redelijk grote schoudertas en veel bij me. Buiten de al veel genoemde dingen als porteennee, agenda en tasjes heb ik ook en vijl, schaartje, spiegeltje en rolmaat bij me en dropjes en pepermuntjes ivm droge mond en 2 houdertjes voor pasjes. Veel dus (Lot)
 • Ik ben snel klaar, ik heb namelijk geen tas meer!  Enige wat ik meeneem als ik de deur uitga is mijn telefoon en sleutels. Die stop ik in mijn broek/jaszakken. Portemonnee neem ik alleen mee als ik boodschappen ga doen. Die stop ik dan in de kinderwagen of in mijn jaszak. Binnenkort toch maar weer eens kon kijken voor een klein tasje, in de zomer bij jurkjes wel handiger. (Linda)
 • Hihi, beetje viezig :-) Ik ga de mijn eook eens omkeren. En wel leuk om te zien dat er eindelijk eens een vrouw is zónder make-up dozen en lippenstiften in de tas… (Mammalien)
 • In mijn tas bleek deze week nog een “vergeten” banaan te zitten. Daar kwam ik achter toen er ineens een dikke vlek in de bijrijdersstoel zat….. Die zit dus in de was. En de stoel zal nog wel een paar schrobbeurten nodig zijn! (Karin)
 • Bij mij valt het mee ,mijn portomonnee,zakdoekjes ,leesbril,gsm,pen en een opschrijf boekje Maar als we met de kleinkinderen op pad zijn komt daar nog bij een handdoekje een nat washandje een drankje een koek en pleisters,:::ik hou niet van die snoetendoekjes een washandje in een plastiek zakje doet het goed en doe je in de was,ik probeer milieu vriendelijk te zijn. (Simonne)
 • Oef… ik krijg het vermoeden dat jouw handtas een stuk kleiner is dan de mijne. ;) Leuke post. Ben nu wel benieuwd naar de tas die eromheen zit (ben dol op tassen). (Ellen)
 • Waarom is het toch zo leuk om in iemands tas te neuzen? Bij mij zitten er nu vooral luiers, spuugdoekjes en poedermelk in. Haha, ‘t is een ware expeditie als je met een baby de deur uit wilt. (Tessa)

Mijn conclusie over wat zit er in mijn tasje

Ik heb het idee dat ik minder rommel in mijn tasje heb nu. Daaruit concludeer ik optimistisch dat ik mijn zaakjes blijkbaar beter op een rij heb. Kuch.

Leestip: De perfecte tas en Handtas organizer: altijd een opgeruimde tas.

Wat zit er in jouw tasje?

Similar Posts

23 Comments

 1. Mijn tasje bevat meestal: Portemonnee, telefoon, huissleutels, pijnstillers, tampons, maandverband, zakdoeken en een pen. Dat is wel de standaarduitrusting. Valt best mee toch?

 2. In mijn tassen zit alleen ,zakdoekjes pen en papier, sleutels leesbril boodschaptasje en mijn portemonnee en gsm verhuis ik naar de tas die ik dat moment meeneem.

 3. Ik gebruik meestal een vrij grote tas, en daar zit van alles in. Je zou het zooi kunnen noemen (hoewel er niet echt rommel in zit normaal gesproken), maar ik noem het liever ‘op alles voorbereid zijn’. Dus ja, naast opvouwbare tasjes, telefoon en portemonnee, heb ik ook opladers bij me, een paraplu, pepermuntjes, mijn agenda… en nog veel meer ;)

 4. Leesbril (anders kan ik sommige labels in de winkel niet lezen), smartphone, portomonnee, OV-card, opvouwbaar tasje met stippen, nog een klein gazen zakje voor fruit etc, Smint, lippenstift, in de zomer zonnebril en waaier, zuidwester, en/of parapluutje,pen, opschrijfboekje (al noteer ik vaak in de telefoon), huissleutels. Veel dus.

 5. Ik heb dus echt geen ‘tasje’ he. Ik heb altijd mijn camerarugzak bij me. Ik denk dat het mes onderin nog wel het meest opzienbarende is. Of het feit dat ik hem ook gebruik misschien. Ik waag er allicht nog eens een blogpost aan.

 6. Papieren zakdoekjes
  Een pen
  2 herbruikbare tasjes
  Ontsmettingsgel voor de handen
  Handcreme
  Lipbalsem
  Immodium
  Glucagen-pen
  Druivensuiker
  Zoetjes
  Portemonnee
  Brilpoetsdoekjes
  Mapje met klantenkaarten

 7. Ik gebruik al een tijdje geen tas meer. Telefoon (met rijbewijs en 20 € in het hoesje) in mijn broekzak, portemonnee in mijn kontzak en gaan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.