Wat zit er in mijn tasje in 2019? Met terugblikken!

wat zit er in mijn tasje

Wist je dat de inhoud van je tasje veel vertelt over wie je bent? Ik denk dat dit ook één van de redenen is dat blogposts over Wat zit er in mijn tasje? zo populair zijn. Alle losse dingen in je tas, vormen samen een plaatje van wie jij bent : )

In 2012 en in 2016 liet ik al eens zien wat er in mijn tasje zat. Het leek me leuk om dat nu nog eens te doen, en dan vooral om te kijken of er veel verschillen zijn met 7 en 3 jaar geleden. Kijk maar eens mee.

Wat zat er in mijn tasje in 2012

Wat zit er in mijn tasje

Wat zat er in mijn tasje in 2016

Wat zit er in mijn tasje

Wat zit er in mijn tasje in 2019

Ik heb mijn tas op de kop gehouden, en dit kwam er uitgestort:

 1. 3 houdbare tasjes voor als ik ergens iets koop zodat ik geen plastic tasje hoef te kopen. Ik heb een houdbaar tasje van de Zeeman, een gebloemde van de Blokker en een roze van de Action. Zie ook mijn post over mijn Hema eco tas.
 2. Een pleister! Ik krijg nog wel eens blaren, en daarom heb ik altijd een pleister in mijn tasje. Voor het geval dat. Zul je altijd zien dat ik dan geen blaar krijg…
 3. Een pincet. Die kocht ik toevallig afgelopen maandag bij Kruidvat omdat ik een vervelend haartje wilde weghalen. Dat heb ik meteen na aankoop in de auto even gedaan!
 4. Druivensuiker voor als ik ‘flauw’ word. Soms voel ik me een beetje trillerig, en dan helpt zo’n druivensuiker.
 5. Een pen! Hij komt van de Action, en ik kocht een hele set tegelijk. Ze zijn nog fijn ook.
 6. Een maandverband. Net als de pleister: voor het geval dat!
 7. Een klein Moleskine boekje waarin ik alles opschrijf wat belangrijk is, of wat me te binnen schiet. Soms gebruik het ook als een soort dagboekje.
 8. Twee 1 euro munten. Die gebruik ik doorgaans voor het karretje van de supermarkt. Of voor de collecte in de kerk.
 9. Een verfrommeld kassabonnetje.

Twee dingen die er niet in zaten, maar die er normaal wel in zitten

Op dit lijstje zijn er twee dingen die ontbreken, die ik normaliter wel in mijn tasje heb zitten:

 • Mijn portemonnee van Huisteil
 • Mijn smartphone

Dat komt omdat mijn smartphone aan de oplader lag toen ik de foto maakte, en mijn portemonnee lag op mijn bureau omdat ik net een rekening had betaald.

In totaal had ik in 2019 dus 11 dingen in mijn tasje.

Mijn conclusie

Ik heb het idee dat ik minder rommel in mijn tasje heb nu. Daaruit concludeer ik optimistisch dat ik mijn zaakjes blijkbaar beter op een rij heb. Kuch.

Wat zit er in jouw tasje?

Similar Posts

23 Comments

 1. Mijn tasje bevat meestal: Portemonnee, telefoon, huissleutels, pijnstillers, tampons, maandverband, zakdoeken en een pen. Dat is wel de standaarduitrusting. Valt best mee toch?

 2. In mijn tassen zit alleen ,zakdoekjes pen en papier, sleutels leesbril boodschaptasje en mijn portemonnee en gsm verhuis ik naar de tas die ik dat moment meeneem.

 3. Ik gebruik meestal een vrij grote tas, en daar zit van alles in. Je zou het zooi kunnen noemen (hoewel er niet echt rommel in zit normaal gesproken), maar ik noem het liever ‘op alles voorbereid zijn’. Dus ja, naast opvouwbare tasjes, telefoon en portemonnee, heb ik ook opladers bij me, een paraplu, pepermuntjes, mijn agenda… en nog veel meer ;)

 4. Leesbril (anders kan ik sommige labels in de winkel niet lezen), smartphone, portomonnee, OV-card, opvouwbaar tasje met stippen, nog een klein gazen zakje voor fruit etc, Smint, lippenstift, in de zomer zonnebril en waaier, zuidwester, en/of parapluutje,pen, opschrijfboekje (al noteer ik vaak in de telefoon), huissleutels. Veel dus.

 5. Ik heb dus echt geen ‘tasje’ he. Ik heb altijd mijn camerarugzak bij me. Ik denk dat het mes onderin nog wel het meest opzienbarende is. Of het feit dat ik hem ook gebruik misschien. Ik waag er allicht nog eens een blogpost aan.

 6. Papieren zakdoekjes
  Een pen
  2 herbruikbare tasjes
  Ontsmettingsgel voor de handen
  Handcreme
  Lipbalsem
  Immodium
  Glucagen-pen
  Druivensuiker
  Zoetjes
  Portemonnee
  Brilpoetsdoekjes
  Mapje met klantenkaarten

 7. Ik gebruik al een tijdje geen tas meer. Telefoon (met rijbewijs en 20 € in het hoesje) in mijn broekzak, portemonnee in mijn kontzak en gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.