Reacties

Top 10 goedkope zomervakantie activiteiten! — 38 reacties

 1. Leuke tips!

  Nog een paar:
  Boven een vuurkorf knakworstjes of marshmallows opwarmen (onder begeleiding uiteraard).
  Het strand is ook gratis, op het parkeren na. Zelf hou ik van niet zo drukke stranden dus met ietsje minder lekker weer dan maar. Alleen heb je dan nog wel benzinekosten.

  • Dat van die vuurkorf met knakworstjes vind ik ook erg leuk. Ik kan me voorstellen dat kinderen dit helemaal geweldig vinden. Die gaan we deze zomer zeker doen!

  • nou dat vinden meisjes ook leuk hoor en moeders vinden het ook best wel leuk ,wij hebben het in het verleden erg vaak gedaan tenminste.

 2. Een puzzeltocht op de fiets. Vooraf de samengezond app downloaden en je verdient er drie euro per week per persoon mee. Hoe leuk is dat! Wanneer ik de vouchers inlever bij de HEMA voor koffie pass dan krijgt dochterlief 3 euro.

  • De Samen Gezond app heb ik gehad, maar die is veranderd. De Hema vouchers krijg je nu niet meer. Dat was inderdaad superleuk toen dat nog kon.

 3. Leuke tips. Meestal mag er bij ons echt wel wat meer. Mijn man heeft het qua werk in de zomer extra druk, dus is de vakantie ook extra genieten.

 4. Leuke tips! Vooral de thuis bioscoop organiseer ik regelmatig met mijn kleine neefje en nichtje. Dit vinden zij zo geweldig. Allemaal lekkers op tafel en ze vermaken zich enorm. Wij noemen dit altijd een "filmavond".

 5. Fijne tips! Wij maakten toen dochter klein was vaak een waterhindernisbaan in de tuin! Leg een parcours aan en laat je kind met een bakje water op zijn hoofd het parcours afleggen. Dolle pret. Inmiddels is ze de deur uit, dus ik ga gewoon relaxen deze vakantie. Heerlijk!

 6. Vaak organiseren gemeentes of lokale ondernemers ook hele leuke dingen, soms tegen een geringe vergoeding. Zo heb ik al een paar keer een wandelpuzzeltocht ergens gedaan wat je eventueel zelf nog goedkoper kunt houden door je eigen lunch mee te nemen en lekker te gaan picknicken, maar alleen al het doen van zo'n wandelpuzzeltocht staat garant voor een paar uurtjes plezier.

  • Ja, dat valt mij inderdaad ook op. In eigen omgeving is vaak van alles te doen en wordt er veel georganiseerd. Je vindt dit soort activiteiten vaak in de huis aan huis bladen.

 7. Allemaal leuke tips. Als het weer meezit, dan geven we eigenlijk nooit wat uit. Er is zoveel te doen in de zon. Maar deze zomer wil het niet echt. Vorig jaar hadden we handdoeken op de grond in onze woonkamer, badpak/zwembroeken aan, en film gekeken. Was toch minder dan op het strand liggen hoor :)

 8. Poeh. Zelf niet heel veel low budget tips trouwens. Maar ik vind jouw tips wel heel fijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het stiekem tijdens een vakantie wel heel fijn vind om dan toch op een terrasje te zitten. Ik weet dat het (veel) geld kost, maar toch. Het draagt wel bij aan het vakantiegevoel. Al kan een wandeling in Naarden-Vesting met koffie in mijn eigen meeneem thermosbeker ook heel lekker zijn.

 9. leuke tips ! Speurtocht uitzetten en bijvoorbeeld aan collega's vragen of de kinderen mogen aanbellen. Dat doet het geweldig !

 10. Daar zitten leuke tips bij. Ik heb veel gehoord over geocatching, maar het lijkt me minder leuk dat je dan steeds met je mobiel in je hand wandelt. Over wandelen gesproken: minibiebs zijn ook leuk om te bezoeken tijdens je wandelingen. Dan heb je leesinspiratie en een heerlijk ommetje in één. Voor Ede hebben wij gratis minibieb wandelroutes gemaakt, maar er zijn er nog veel meer in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder