|

30 goedkope Sinterklaas cadeautips uit de praktijk!

goedkope sinterklaas cadeautips

Zoek jij goedkope Sinterklaas cadeautips?

Dan ben je op de goede plek.

Hieronder vind je mijn verzameling goedkope Sinterklaas cadeautips die zijn gebaseerd op jarenlange ervaringen met vijf kinderen en een beperkt budget.

En behalve dat beperkte budget een mentaliteit uit de categorie:

'Het hoeft niet duur te zijn, wat een flauwekul!'

Zie ook mijn post Budget Sinterklaas.

De inspiratie voor mijn Sinterklaas cadeautips!

"Wil ik!", "Wil ik!!" roepen de kinderen tegen alle speelgoed reclame die voorbij komt.

Duizelingwekkend zijn hun verlanglijsten.

Hoe geef je leuke cadeau's zonder dat je failliet gaat?

Lees nu mijn Sinterklaas cadeautips!

Hieronder 30 goedkope Sinterklaas cadeautips

 1. Stel je verdekt op in de gang, zodat je de gele Intertoys gids kunt onderscheppen. Valt hij naar binnen? Pak hem, doe hem onder je trui en smokkel hem snel in de blauwe container. Wat niet weet, wat niet deert. En wat je kinderen niet zien, kunnen ze ook niet willen.
 2. Of knip de dingen uit de Intertoys gids die jij geschikt vindt, en plak die in een plakboek van de Action. Geef dit aan je kind als folder.
 3. Houd schoencadeautjes ook echt als schóencadeautjes. Ik herinner me dat één van de vroegere klasgenootjes van mijn kinderen op maandag naar school kwam met een heus Playmobil piratenschip. Dat had hij in zijn schoen gevonden... Houd schoencadeautjes klein! Ze heten niet voor niets schoencadeautjes.
 4. Geef je kind een abonnement voor de spelotheek en haal er meteen een eerste 'speledingetje' mee, uit de categorie "veel te duur", zodat hij dit cadeau op waarde kan schatten! Dit is één van mijn favoriete Sinterklaas cadeautips omdat je kind er het hele jaar plezier van zal hebben.
 5. Ga naar een kleurplatensite en print 20 kleurplaten uit. Doe die in plastic hoezen en doe die in een mooie multomap met de favoriete figuur van je kind erop. Bijvoorbeeld Speelzolder.nl. Doe er ook wat rustgevende mandala's bij!
 6. Geef je kind magneten met zijn foto erop! Bij Vistaprint kun je gratis koelkastmagneten bestellen die jezelf samenstelt. Voeg de foto van je kind toe, en je kind heeft zijn eigen persoonlijke magneten!
 7. Geef een slaapzak cadeau. Handig voor logeerpartijtjes, en gewoon om mee te spelen.
 8. Ga zelf slijm maken en geef dat cadeau.
 9. Maak een mobiele die het licht weerkaatst van 2 cd's. Plak ze op elkaar, en versier ze met kralen. Gebruik doorzichtig touw om ze op te hangen. De zonnestralen weerkaatsen door je hele huis!
 10. Maak briefpapier voor je kind. Je vindt veel gratis afbeeldingen op het internet. Kies de favorieten van je kind en print die uit.
 11. Kijk eens bij de DM drogist!
 12. Koop bij de kringloop een leuk bloempotje. Schep wat aarde uit je tuin, en doe dat in een plastic zakje in het potje. Koop een zakje met bloemzaden en voila, een leuk cadeau dat nog kan groeien.
 13. Heb je groene vingers? Stek je mooiste plant en zet hem in een mooi potje en verblijd iemand met een leuke plant.
 14. Koop een goedkope sisalmat en versier die. Haal een lint door de buitenste randen, en weef in het midden 'welkom'.
 15. Maak een verkleedklerendoos, met spullen uit tweedehandswinkels en kringloop.
 16. Koop tweedehands een rieten mandje en pak dat in volgens een bepaald thema: piraten, circus, schoonheidsspecialistje enz.
 17. Maak je eigen Levenswijsheid bordje: koop een goedkoop lijstje. Print een levenswijsheid uit in mooie letters. Bijvoorbeeld "Zuinigheid met Vlijt." Doe in lijstje, en alweer een mooi cadeau.
 18. Als je het winkelen niet kunt laten ga dan eens naar budgetwinkels als Wibra, Zeeman, en Action.
 19. Kies voor tweedehands speelgoed.
 20. Koop elastiek bij Zeeman, versier het met stiften en kralen. Knoop het aan elkaar en je kinderen kunnen 'elastieken'!
 21. Maak zelf playdough van 200 g bloem, 250 g zout, citroenzuur (drogist), 5 dl water, 15 ml olie en voedingskleurstof. Meng de ingrediënten in een pan. Kook tot het matig heet is. Roer tot het stijf wordt. Laat afkoelen en kneden maar.
 22. Kies voor zelfgemaakte cadeautjes.
 23. Maak duidelijke afspraken over 'je schoen zetten'. Bij ons mag dat bijvoorbeeld op de 3 zaterdagavonden dat de Sint in het land is. Laat je niet vermurwen door het beteuterde gezichtje van je kind als hij op dinsdag een leeg schoentje vindt. Leg uit dat Sinterklaas nu eenmaal niet elke dag langs kan komen.
 24. Koop dingen ook tweedehands. Daar is niets mis mee. Sommige klassiekers laten zich bovendien heel gemakkelijk wassen. Denk aan Duplo, Lego, Knex, Playmobil en Kapla. Dit soort speelgoed kun je prima op Marktplaats kopen. En vergeet de kringloop niet! Een goed alternatief is ook nep lego.
 25. Trek lootjes en spreek af dat je alleen een cadeautje koopt voor degene die je hebt getrokken.
 26. Vuistregel: Jonge kinderen hebben na 3 cadeautjes vaak al genoeg! Dan zijn ze al verzadigd. Er waren jaren dat we echt veel te veel hadden gegeven. Toen heb ik sommige cadeautjes snel achter me neer gezet. Die deed ik in de cadeautjesdoos. De kinderen mérkten het niet eens!
 27. Sinterklaas is altijd een feest geweest met een plagerige toon. Het is een feest van (valse) gedichten en surprises. Maak daar gebruik van. Vergeet niet dat dit de gedachte achter Sinterklaas is. Bij Kerstmis gaat het bijvoorbeeld meer om luxueuze cadeautjes en vind je geen nepcadeautjes/surprises.
 28. Natuurlijk geef je je kinderen dingen die ze graag willen. Maar doe daarnaast ook gerust dingen in de zak die ze toch nodig hadden. Dat vult de zak lekker op, en kinderen genieten hoe dan ook van uitpakken. Denk voor zakvulling aan pyjama's, sokken, sjaals, zakdoeken, onderbroeken en eventueel kleding.
 29. Wil je iets nieuw kopen? Maak dan gebruik van sites als beslist.nl om te kijken waar dit het goedkoopst is. Spelletjes spelen op de WII en Playstation koop ik altijd bij www.play.com. Daar zijn ze echt veel goedkoper dan bij de Gamemania. N.B. Overigens verkopen ze bij de Gamemania ook veel tweedehands spelletjes!
 30. Bij zowat alle supermarkten mogen kinderen gratis hun schoen zetten. Het enige wat je er meestal voor moet doen is een kleurplaat inkleuren. Een prachtige en grátis manier om het Sinterklaas gevoel te ervaren.

Goedkope Sinterklaas cadeautips tot slot

Cadeautjes hoeven niet duur te zijn. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind.

Lees ook het verhaal achter Sinterklaasboek van Charlotte Dematons.

Wat zijn jouw ultieme Sinterklaas cadeautips?

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.