Sinterklaas 2015: gratis

sinterklaasAls je krap in het geld zit, hoeft dat beslist niet te betekenen dat je kind Sinterklaaspret hoeft te missen.

Want in vrijwel alle supermarkten kunnen kinderen hun schoentje zetten, en later gevuld weer ophalen. Daarnaast vind je op diverse plekken gratis knutsel- en kleurplaten. En je vindt niet alleen gratis Sinterklaaspret in súpermarkten. In veel bibliotheken verschijnt de Goed Heiligman ook.

Ik zet een aantal gratis Sinterklaas 2015 dingen voor je op een rijtje.

Albert Heijn: gevulde schoen

Kinderen kunnen in de winkel hun schoen zetten t/m 2 december. Ze kunnen vanaf 30 nov. t/m 6 dec. hun gevulde schoen weer ophalen.
Knutselmijter: gratis mee te nemen in de winkel.

Plus: gevulde zelfgemaakte schoen

Bouwplaat/kleurplaat die je kind gratis kan kleuren en in elkaar frunniken. Vervolgens kan je kind de zelfgemaakte schoen in de supermarkt zetten, en later gevuld weer ophalen.

sinterklaas 2015

Jumbo supermarkten: 3 gratis kinderboeken

Gratis Sint boek bij aankoop van bepaalde artikelen. De artikelen verschillen per week. In totaal kun je 3 boeken halen. De titels zijn:

 • Alles gekregen
 • Piet is verlief
 • Sinterklaas is een snoeperd

Mijn favoriet is Alles gekregen vanwege de leuke cover:

alles gekregen

Hoogvliet supermarkten: ‘iets lekkers’

Gratis op te halen in de supermarkt: een bouwplaat voor een Hulpsint-mijter. Op woensdag 2 december komt Zwarte Piet tussen twee en vier in de winkel en krijgt je kind iets lekkers als hij of zij de mijter laat zien.

hoogvliet supermarkt

Deen supermarkten: winactie

Bij de Deen voor zover ik weet geen gratis dingen, maar wel een winactie waarmee je kans maakt op een speelgoedbon t.w.v. 100,-. Je moet daarvoor naar een Deen supermarkt gaan, je hoofd in een stuk karton steken en een foto maken. Die foto deel je op social media.

sinterklaas 2015

Emté supermarkten: gevuld zelfgemaakt schoentje

Net als bij de Plus kun je bij Emté supermarkten gratis een bouwplaat voor een schoen ophalen. Inkleuren, in elkaar zetten en vervolgens in de supermarkt zetten. Later haal je het gevulde schoentje weer op.

sinterklaas 2015

Lidl: gevuld zelfgemaakt laarsje

De Lidl zet groot in met een bouwplaat van een laarsje. Daar kan natuurlijk ook veel meer in : )

Je hoeft de bouwplaat niet eens in de winkel om hem op te halen. Je kunt hem ook gewoon thuis downloaden. Daarna breng je hem naar de dichtstbijzijnde Lidl en haal je hem later weer op.

sint

Sint leest voor in de bibliotheek

Dit is een kwestie van even googelen: ‘sint leest voor in de bibliotheek’. Voeg eventueel je woonplaats toe aan de zoekopdracht. En voila! Je kind kan gratis de sint in levende lijve zien en ontmoeten.

Conclusie

Ook met een krappe beurs valt er veel te beleven op Sinterklaasgebied. Het is een kwestie van de folders en gratis huis-aan-huis bladen in de gaten houden. Vooral supermarkten bieden leuke gratis activiteiten in combinatie met iets lekkers. Daarnaast kun je voor gratis Sinterklaaspret terecht bij de bibliotheek en ook de spelotheek.

Leestips

Wanneer vertel je je kind dat sinterklaas niet bestaat?

Schoentje zetten

Mag jouw kind zijn of haar schoen zetten in de supermarkt? En weet je nog meer leuke Sint acties?

Similar Posts

30 Comments

  1. Graag gedaan : )

   Ik lees regelmatig over kinderen die in armoede leven, en daar moest ik een beetje aan denken bij deze post. Gelukkig zijn er veel gratis mogelijkheden voor mensen met een krappe beurs om toch Sinterklaaspret te hebben.

 1. Dit is tenminste een leuke blog voor de komende Sint periode. Het is leuk om te lezen dat er aan de minima wordt gedacht. Om je heen hoor je eerder de gesprekken dat men allemaal beter wil zijn in het kopen van cadeau’s. Iedereen wil meer en mooiere cadeau’s geven dan de andere. Een kind is blij met het simpelste, de aandacht die ze van de Sint krijgen, doordat er wat in hun schoen zat is veel belangrijker voor ze. Als je dat op deze manier kan doen, perfect.
  Als ik nog wat tegenkom, zal ik het melden.

  1. Fijn Bianca, goed aanvullingen zijn van harte welkom!

   Ik gun ieder kind een fijne Sinterklaas. En dat hoeft echt niet per sé met hele dure cadeau’s.

   Bedankt voor je positieve reactie!

 2. Onze kinderen zetten geen schoenen meer maar dat het kan in de supermarkten vind ik een goed initiatief. Enerzijds komt dat natuurlijk de supermarkt ten goede maar de kinderen vinden het vaak erg leuk.
  De tips over de bibliotheken vind ik erg nuttig Nicole, die zijn namelijk veel minder bekend.

  1. Ja, supermarkten varen er zelf natuurlijk ook goed bij, want mensen komen naar hun supermarkt. Maar dat vind ik dan ook geen punt. Ze delen toch ook behoorlijk uit vind ik.

   Bibliotheken zijn geweldige plekken voor interessante activiteiten die vaak nog gratis zijn ook.

 3. In Vlaanderen zit de Sint ook in veel speelgoedwinkels en supermarkten, je kan een kleurplaat indienen en dan krijg je een zakje lekkers :) maar de schoentjes die ik in deze blogpost zie, heb ik bij ons nog niet gezien! heel leuk. misschien doen onze supermarkten ook inspiratie op :)
  bij ons in de stad zit de Sint 1 dag in een mooie spiegeltent. We kregen een zakje fair trade chocolade en een zaklamp om op te winden (in geval van energie-blackout, mijn stadje was voorbereid!).

  1. Wat leuk zeg dat de Sint in speelgoedwinkels en supermarkten zit. Interessant dat zelf een schoen ‘bouwen’ in België weer minder is. Zulke cultuurverschillen vind ik altijd erg leuk.

   Een zaklamp die je kunt opwinden lijkt me superhandig. Heb je tenminste geen batterijen nodig!

 4. Het is ook inderdaad fijn dat veel supermarkten gratis Sinterklaassnoep weggeven. Ik geloof ook dat je met een kleine budget je ook een mooi Sinterklaasfeest kan maken.

  1. Precies Jeapiebel, dat kan best. Bij de Action koop je bijvoorbeeld al hele leuke knutselspullen voor lage prijzen. En natuurlijk is er de kringloopwinkel en marktplaats.

 5. Daar had ik helemaal nog niet aan gedacht. Wat een goed idee. De plus zit bij ons om de hoek ga daar snel eens een zelfgemaakte schoen zetten voor ons dochtertje.

 6. Ik vind dit altijd zo’n mooi initiatief van supermarkten. Vooral ook voor ouders die niet zoveel kunnen missen. Sinterklaas moet een feest voor iedereen zijn zoals Ellen ten Damme zo mooi zong tijdens de intocht hihi.

  1. Ja hè? Ik kan me voorstellen dat als je nét kunt rondkomen de feestdagen lastig kunnen zijn. Dan is zo’n gratis schoentje zetten leuk om te doen, zonder dat je aan je budget hoeft te tornen.

 7. Genoeg plezier te beleven gelukkig! Wij halen ook heel veel speelgoed van Marktplaats! Het hoeft allemaal niet duur te zijn ????

  1. Eén van mijn maandochtendkoffievriendinnen koopt ook altijd alles op marktplaats. Haar kinderen krijgen daardoor hartstikke leuk speelgoed, wat anders te duur zou zijn geweest.

 8. Daarom is Sinterklaas ook zo leuk” creatief en het kost weinig. Geen nieuwe kleding. Geen uitgebreide maaltijd. Geen verplicht familiebzoek. Sinterklaas en zwarte Piet moeten blijven.

  1. Bij ons thuis is Sinterklaas ook een plaagfeest. Met surprises en gedichten kun je elkaar een beetje plagen. Dat vind ik als moeder in ieder geval belangrijker dan de cadeautjes. De kinderen zullen er wellicht anders over denken…

 9. Ik had er nooit op deze manier over nagedacht moet ik bekennen, maar ik vind het een goed initiatief. Mooi dat op deze manier iedereen toch Sinterklaas zou kunnen vieren.

 10. Dit vind ik hele nuttige informatie voor mensen met jonge kinderen die van een klein budget moeten leven.
  Ik heb de link meteen in mijn artikel van vandaag gezet :)

 11. Wat zijn er veel leuke acties zeg. We hebben bij oma al twee lidl schoenen gekleurd maar ik had nog niet door dat we dus ook weer neer kunnen zetten daar. Morgen maar eens regelen.

 12. Ik kan me nog goed herinneren dat wij ook altijd zo’n schoentje knutselde om dan bij de supermarkt neer te zetten. Goed initiatief van supermarkten (winkels) vind ik dat altijd.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.