Reacties

Sinterklaas 2015: gratis — 30 reacties

  • Graag gedaan : )

   Ik lees regelmatig over kinderen die in armoede leven, en daar moest ik een beetje aan denken bij deze post. Gelukkig zijn er veel gratis mogelijkheden voor mensen met een krappe beurs om toch Sinterklaaspret te hebben.

 1. Dit is tenminste een leuke blog voor de komende Sint periode. Het is leuk om te lezen dat er aan de minima wordt gedacht. Om je heen hoor je eerder de gesprekken dat men allemaal beter wil zijn in het kopen van cadeau's. Iedereen wil meer en mooiere cadeau's geven dan de andere. Een kind is blij met het simpelste, de aandacht die ze van de Sint krijgen, doordat er wat in hun schoen zat is veel belangrijker voor ze. Als je dat op deze manier kan doen, perfect.
  Als ik nog wat tegenkom, zal ik het melden.

  • Fijn Bianca, goed aanvullingen zijn van harte welkom!

   Ik gun ieder kind een fijne Sinterklaas. En dat hoeft echt niet per sé met hele dure cadeau's.

   Bedankt voor je positieve reactie!

 2. Onze kinderen zetten geen schoenen meer maar dat het kan in de supermarkten vind ik een goed initiatief. Enerzijds komt dat natuurlijk de supermarkt ten goede maar de kinderen vinden het vaak erg leuk.
  De tips over de bibliotheken vind ik erg nuttig Nicole, die zijn namelijk veel minder bekend.

  • Ja, supermarkten varen er zelf natuurlijk ook goed bij, want mensen komen naar hun supermarkt. Maar dat vind ik dan ook geen punt. Ze delen toch ook behoorlijk uit vind ik.

   Bibliotheken zijn geweldige plekken voor interessante activiteiten die vaak nog gratis zijn ook.

 3. In Vlaanderen zit de Sint ook in veel speelgoedwinkels en supermarkten, je kan een kleurplaat indienen en dan krijg je een zakje lekkers :) maar de schoentjes die ik in deze blogpost zie, heb ik bij ons nog niet gezien! heel leuk. misschien doen onze supermarkten ook inspiratie op :)
  bij ons in de stad zit de Sint 1 dag in een mooie spiegeltent. We kregen een zakje fair trade chocolade en een zaklamp om op te winden (in geval van energie-blackout, mijn stadje was voorbereid!).

  • Wat leuk zeg dat de Sint in speelgoedwinkels en supermarkten zit. Interessant dat zelf een schoen 'bouwen' in België weer minder is. Zulke cultuurverschillen vind ik altijd erg leuk.

   Een zaklamp die je kunt opwinden lijkt me superhandig. Heb je tenminste geen batterijen nodig!

  • Precies Jeapiebel, dat kan best. Bij de Action koop je bijvoorbeeld al hele leuke knutselspullen voor lage prijzen. En natuurlijk is er de kringloopwinkel en marktplaats.

 4. Ik vind dit altijd zo'n mooi initiatief van supermarkten. Vooral ook voor ouders die niet zoveel kunnen missen. Sinterklaas moet een feest voor iedereen zijn zoals Ellen ten Damme zo mooi zong tijdens de intocht hihi.

  • Ja hè? Ik kan me voorstellen dat als je nét kunt rondkomen de feestdagen lastig kunnen zijn. Dan is zo'n gratis schoentje zetten leuk om te doen, zonder dat je aan je budget hoeft te tornen.

  • Eén van mijn maandochtendkoffievriendinnen koopt ook altijd alles op marktplaats. Haar kinderen krijgen daardoor hartstikke leuk speelgoed, wat anders te duur zou zijn geweest.

  • Bij ons thuis is Sinterklaas ook een plaagfeest. Met surprises en gedichten kun je elkaar een beetje plagen. Dat vind ik als moeder in ieder geval belangrijker dan de cadeautjes. De kinderen zullen er wellicht anders over denken...

 5. Wat zijn er veel leuke acties zeg. We hebben bij oma al twee lidl schoenen gekleurd maar ik had nog niet door dat we dus ook weer neer kunnen zetten daar. Morgen maar eens regelen.

 6. Ik kan me nog goed herinneren dat wij ook altijd zo'n schoentje knutselde om dan bij de supermarkt neer te zetten. Goed initiatief van supermarkten (winkels) vind ik dat altijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>