|

Organiseer je kledingkast

kledingkast organizerOmdat onze slaapkamer net een wigwam is, hebben we daar geen kledingkasten.

Mijn kledingkast zit dan ook twee verdiepingen lager, in mijn kantoortje. Het is de kast die mijn tante Dina destijds ook al gebruikte, en de oorspronkelijke kast uit de tijd dat dit huis werd gebouwd. Alleen om die reden al, draag ik die kast een warm hart toe.

Het is een diepe kast, die sluit met zo’n ouderwetse houten draaiknop. Om er zoveel mogelijk in kwijt te kunnen gebruik ik de binnenkant van de kastdeur ook, om bijvoorbeeld bh’s en sporthemdjes op te hangen.

Organizer bij de Action en Trekpleister: 1 of 2 euro

En bij de Action verkochten ze voor maar 1 euro handige organizers. Zie foto linksboven. Die heb ik aan de binnenkant van mijn kastdeur gehangen, en daar hang ik nu van alles aan op, zoals sporthemdjes en bh’s. Ik ben er erg blij mee!

Vorige week kocht ik voor mijn dochter de allerlaatste bij de Action in Varsseveld, maar gisteren zag ik ze in de folder van de Trekpleister staan voor 1,99.

Overigens is mijn kast momenteel echt een afschuwelijke bende. Maar ik wil nu even wachten met opruimen totdat ik alle winterkleding kan verbannen!

Hier vind je nog veel meer opruimtips!

Heb jij nog bepaalde handige opruimtips voor kledingkasten?

Similar Posts

7 Comments

 1. ps ik had mijn broeken allemaal over een hangertje gevouwen hangen.
  Onder die broeken was nog een meter ruimte over waar ik niet zo veel mee deed.
  Op marktplaats kocht ik voor een habbekrats een doos broekhangers.
  Met van die knijpertjes.
  Nu hangen alle broeken languit en dat scheelt een derde in de ruimte.

 2. dat ziet er een super handig uit!!!
  ik heb zo een schoenenorganiser (met zo allemaal van die zakjes) en daar steek ik mijn nylons en mijn bh’s en zo in … ook handig, zeker voor die nylons want die kun je moeilijk ophangen aan een haakje hé

 3. Die hanger heb ik ook! Alleen wel voor 4 euro, grr! Ik hang er al mijn kettingen aan, raken ze niet uit de knoop. Ook handig.. een w.c.rol-houder. Zo’n lange waarop je volle rollen opstapelt, daar heb ik alle armbanden omheen. Neemt weinig ruimte in beslag en je ziet duidelijk wat je allemaal hebt.

 4. Shawls hangen over broekenhangers (van die plastic dingen met vijf “stangen” boven elkaar). Voor mijn riemen heb ik aan weerszijden van een kledinghanger haakjes ingeschroefd. Aan de binnenkant van de kledingkast een houten kapstokje voor lange kettingen. Onderin de kast heb ik een extra plank gemaakt voor lakens e.d., en daaronder passen dan weer dozen met schoenen, campingspul, oude administratie etc.

  O.k., het is een grote kast,en ik bén kleinbehuisd en heb veel rommel – maar als ik dit zo lees ben ik best trots op hoe ik de ruimte heb gebruikt!

 5. Dankjewel Hanneke!, ik had hier ook nog twee zo’n plastic dingen (broekenhangers) werkloos in de kast hangen en heb er nu mijn en dochters
  sjaals opgehangen….dankjewel voor de tip.
  liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.